Оздравително! Нов данък за саламите в Русия?

Така ще борят консумацията на вредни храни
19 ное 2018 11:15,
38
Оздравително! Нов данък за саламите в Русия?
Снимка: Reuters

Саламите, кренвиршите и беконът може силно да поскъпнат в Русия, пише "Известия" - ресорните ведомства обмислят законопроект за по-висок акциз върху продуктите от червено месо: над 160 рубли за килограм. Това разказват пред вестника инициаторите за облагане на тази продукция от правителствения Експертен съвет. В крайна сметка цената на колбасите може да нарасне почти с 30 на сто.

Още по темата

Според Експертния съвет със средствата от новия акциз трябва да бъдат субсидирани производителите на най-полезните хранителни изделия.

Например да се премахне или свали ДДС върху ядките, бобовите храни, пресните зеленчуци и плодове, зехтина и др. Защото според официалната статистика потреблението на плодове и зеленчуци в Русия намалява.

Новата мярка се очаква да съдейства за оздравяване на руската нация, за увеличаване на продължителността на живота, посочват експертите.

Здравното министерство в Москва подкрепя вдигането на акциза и напомня, че СЗО препоръчва тези мерки като ефикасно средство за борба с неинфекциозните заболявания. Месопроизводителите обаче са против използването на данъчни инструменти за тази цел. А според шефа на руското им национално сдружение Сергей Юшин "трябва да се отчете и това, че не всички граждани имат готовност да минат на салата".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
16
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Повечето, ако не и всички плодове и зеленчуци, всъщност са трудно смилаема храна, а и като цяло твърде малко от тях се усвояват от организма! Не случайно така наречените вегетарианци, или дори вегани са винаги гладни! Понеже, няма как да се нахраниш само със зеленяши. Те не дават сила, и не дават чувство за ситост, но пък подуват стомаха, и образуват яко газове, и стомашни проблеми.
9
13
 
10
 
! Отговори
ВЕЛИКА РУСИЯ преди 5 години
Браво на другаря Путин! Той мисли за народа си! Естествено, че като една храна е вредна, по-добре да се консумира по-малко. Факт е, че от както Путин е на власт средната продължителност на живота в Русия се вдинга с 10 години. Руснаците живеят все по-добре и стават все по-богати (факт е, че купуват масово по черноморието земи, вили и апартаменти) и по-красиви! Вие само завиждате и искате да сте руснаци!
8
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Даа, той и фюрера го е въвел същото хранене за немския народ. Но не защото е много здравословно, а просто е нямало месо за всички. Накрая са го докарали да 45 калории на ден - още по-здравословно :))))))))))))))))))))))))) Също така фюрера е предсказал прераждането на фашизма в Русия :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Казал е: От руснаците щеше да илезне много по-добри фашисти!
7
3
 
8
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха!!!!!!! По-голяма прототия не бях чел! Оздравителна програма? Яжте, другари! Яжте глухарчета, те са без пари! Ахахахахахахахахахахаха! Скоро месото само ще го миришете!
6
9
 
10
 
! Отговори
az преди 5 години
Русначата винаги ги е гонил глад,откакто се е пръкнала бандитската им държава.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да поскъпнат в Русия, тяхна си работа, аз знам че саламите и кренвиршите в България са пълни с *** и са много скъпи. И нещо ми напомня за далаверите на Бойко със саламите, заради които получи и прякорът ,, Суджука". Иска ми се журналисти да бяхте написали в тях някой намирал ли е пирон, чорап или нещо друго. Не че ще ми стане по-добре, ама там лепят ли фалшиви етикети къде е произведен артикулът и за датата на годност???
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пак гледаме в паничката на Русия, нали сме в ЕС и трябва да гледаме какво ядат в Германия, Франция и т.н. И какво се оказа, че ядем трето качество храни на едни и същи марки продукти.Иначе саламите в България са само и единствено от истинско месо, много полезни за здравето ни, нали?
3
4
 
10
 
! Отговори
шматка преди 5 години
ХахаТея копират хранителния режим на ХитлерБез месоСамо салата и рукола:)))
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм!Вчера тук писаха, че повече от 200 грама плодове на ден не е препоръчително. Май трябва и акциз на плодовете да сложат.
1
3
 
12
 
! Отговори
. преди 5 години
Ааххахахаххахаха!Не салата, а само на гола вода...или препарат за вани скоро!