Чехите категорични: Русия е все по-агресивна

Томаш Петържичек: Москва е опасност и за ЕС!
25 ное 2018 08:38, Нели Христова
271
Чехите категорични: Русия е все по-агресивна
Снимкa: Reuters, архив

Властта в още една държава определи Русия като заплаха. Новият чешки външен министър Томаш Петържичек бе категоричен, че Москва представлява опасност не само за страната му, но и за целия Европейски съюз, предаде ТАСС, цитирайки чешкия новинарски сайт irozhlas.

"Според мен Русия представлява опасност", казва Петържичек в публикуваното вчера изявление, посочвайки като пример за заплахи "разпространението на дезинформация и прилагането на различни хибридни заплахи".

Още по темата


"Ситуацията няма да се реши с някакво по-нататъшно изгонване на руски дипломати. Трябва да укрепваме стратегическата комуникация и способността си да се борим с дезинформация, при това в рамките на целия Европейски съюз", подчерта чешкият първи дипломат.

Той се позова на данни на чешкото контраразузнаване за засилване на руската активност на чешка територия. Ръководителят на контраразузнаването Михал Коуделка неотдавна заяви, че "целта на руските специални служби е унищожаването на НАТО и на ЕС", припомня ТАСС.

Русия "се държи все по-агресивно, трябва да приемаме сериозно получената от контраразузнаването информация", категоричен бе чешкият външен министър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
2
 
! Отговори
Спеца преди 5 години
Крайно време е да стане агресивна!Каквото повикало , такова се е обадило!Санкции , санкции , сценарии и нападки ....докога?
79
1
 
3
 
! Отговори
Благоев преди 5 години
За справка състоянието на България!Тук местната им колониална администрация не е губила власт!
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 92През 1944 Русия освободи Македония преди всичко от България и със бой и кютеци ги накара да се нарекат македонци.
77
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия освободи Македония от Сърбия през 1944 година. Ние не успяхме с 4 войни.
76
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е честно властта да се държи от немците в една мултикултурна държава. Това е диктатура.
75
17
 
15
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
74
9
 
11
 
! Отговори
русолюб преди 5 години
Русия е руска путин е велик ама да не съм там
73
5
 
5
 
! Отговори
оля преди 5 години
Кво ревете бе зле ви бе под руско
72
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека чехите позволят на добрия Европейски съюз да ги напълни с имигранти. Русия няма да им прати имигранти. Европейският съюз ги продаде на Хитлеристка Германия през 1938 година. Те не бяха против.
71
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пияндетата само за това мислят как да се напият и да дрънкат раждясали оръжия
70
9
 
17
 
! Отговори
SS преди 5 години
"Чехите категорични: Русия е все по-агресивна"Да де, ама ако "агресивна Русия" не се бе напънала през 1945-та, а бе поизчакала на границите годинка-две с "агресивността" си, точно токова време им трябваше на германците (сегашните уж-приятелчета на чехите) да"евакуират" всички чехи - през комините на крематориумите
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично баба Цона ми е разправяла как ги тръшка, руснаците едно време!
68
4
 
14
 
! Отговори
Привет от България преди 5 години
Германия удря Русия с почти цялата си мощ. Началото на "Барбароса" е най- голямата инвазия на всички времена. 600 000 души
67
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Привет от Германии Споко , уверявам Ви ,че Москва е по-голяма опасност за руснаците живеещи в Русия , те мизеруват и са в гладомор , а не аз ! И какви хибридни войни води Русия ?! Руските войни приличат на руснаците , на теория победители ,а на практика победени ! С помощта на САЩ през 1944 г. руснаците си забиха знамето на Райхстага , но германците дадоха само 4 милиона жертви ,а руските некадърници дадоха около 30 милиона жертви ! Сега пък няма какво да ядат ,дори нямат заплати за военните
66
5
 
4
 
! Отговори
иван програмист преди 5 години
Бедните наистина са лоши хора незнаят какво говорят засужават си статуковото
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** праща поздрави на братската любов Русия.
64
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Програмистите в българия с това се занимават хибридна война и дезориентация и въсхвала на русия
63
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам трима руснаци който работят уж като програматори а всъщност дезиорентират българите русия буха яко пари за такива
62
12
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Имам усещането,че всяка страна от НАТО е задължена да прави от време на време такива изявления за да не и се карат от американското посолство.И се отчитат хората,за да не им набиват чемберите!Не е кой знае какво усилието,а и дума дупка не прави.
61
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте всички държави от англосаксонски тип, като Канада, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Англия, Шотландия, Уелс, Хонг Конг - доскоро и др където правото и свободната икономика са издигнати в култ какъв е стандарта на живот. И диктаторските олигархични режими където правото е смачкано, икономиката е подчинена и обслужва диктатора Путин и олигарсите така е и в Таджикистан, Узбекистан, Казахстан, Беларус и за съжаление в членката на ЕС България начело с Борисов и сами си направете изводите!