Чехите категорични: Русия е все по-агресивна

Томаш Петържичек: Москва е опасност и за ЕС!
25 ное 2018 08:38, Нели Христова
271
Чехите категорични: Русия е все по-агресивна
Снимкa: Reuters, архив

Властта в още една държава определи Русия като заплаха. Новият чешки външен министър Томаш Петържичек бе категоричен, че Москва представлява опасност не само за страната му, но и за целия Европейски съюз, предаде ТАСС, цитирайки чешкия новинарски сайт irozhlas.

"Според мен Русия представлява опасност", казва Петържичек в публикуваното вчера изявление, посочвайки като пример за заплахи "разпространението на дезинформация и прилагането на различни хибридни заплахи".

Още по темата


"Ситуацията няма да се реши с някакво по-нататъшно изгонване на руски дипломати. Трябва да укрепваме стратегическата комуникация и способността си да се борим с дезинформация, при това в рамките на целия Европейски съюз", подчерта чешкият първи дипломат.

Той се позова на данни на чешкото контраразузнаване за засилване на руската активност на чешка територия. Ръководителят на контраразузнаването Михал Коуделка неотдавна заяви, че "целта на руските специални служби е унищожаването на НАТО и на ЕС", припомня ТАСС.

Русия "се държи все по-агресивно, трябва да приемаме сериозно получената от контраразузнаването информация", категоричен бе чешкият външен министър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
14
 
18
 
! Отговори
ето преди 5 години
Вчера терористите подкрепяни от сащ са обстреляли град Алепо в Сирия с ракети с хлор има много пострадали хора.
19
15
 
15
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Тоя е на заплата при американците, ще ги превъзнася до безкрай това е ясно. Но мене нещо ме кара да мисля че истината е по средата. Преди няколко години бях в Прага. На летището надписите им са на чешки, английски и руски. И не само там беше така. Е това е може би друг израз на желанието им за близост с Русия.
18
16
 
20
 
! Отговори
ясно преди 5 години
Вия какво искате Русия да стой и нищо да не прави докато НАТО и САЩ строят бази и трупат войски в съседните държави?всяка страна в която има чужди бази и войски при конфликт е мишена на Руските ракети и ни я също.И това не е агресия а самоотбрана...
17
17
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 5 години
Умен, че чак дрънкаш. Русия разби Сирия - ти в кой свят живееш? Или умствената изостаналост е пропуска в клуба ви по интереси. За Украина какво - като за мъртвия, или добро или нищо. В случая нищо. Но след като някъде минат САЩ това е положението. Отвори си очичките гурелясали и вземи накрая реши с кого си - с източноправославните или с убийците ни. Пък ако избереш да си в Титаника, давай смело към дъното.
16
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО-вските тролейбуси да си спретнат един гей-парад и да идат да гледат Сексът и градът хахаха
15
6
 
17
 
! Отговори
ПРИМИТИВНО преди 5 години
А бе, професоре, то ако ставаше така. Ако почнат да пускат бомби ще има за всички, и за София, и за Долно Камарци. Ти ако мислиш, че ще стоиш пред телевизора и ще гледаш...
14
13
 
8
 
! Отговори
До Зозо 12 преди 5 години
Като могат , що не се опитат , а ????
13
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти ли ще го напляскаш бе СТРЪНДЖАТА с дрогаря Томаш Петържичек ?
12
18
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До ха-ха-хаНали не мислиш, че путинягата не могат да го направят на салата?
11
4
 
16
 
! Отговори
Фобос и Деймос преди 5 години
или Страх и Ужас..Или каквото почукало,такова се обадило...
10
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия си седи там а НАТО настъпва кой е тук заплахата?Къде си седи бе глобус? Разби Сирия, накълца Украйна, подвластни са И и други републики!! Въобще не ми гАвАри! Никой не кара примерно Македония да става член на НАТО и ЕС, но тя се чувства ЗАСТРАШЕНА от кремльовските рептили начело с дртата рептила Лавров!
9
11
 
27
 
! Отговори
Те преди 5 години
Този филм Маша и Мечока е много агресивен!
8
20
 
34
 
! Отговори
Старото куче преди 5 години
Русия ги кара да се изпотяват на сън и да се *** на яве !!!! Така ги тресе *** ,че им се привиждат руснаци със автомати и в спалните им .... Майтап ...
7
26
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До АнонименНе бъркай подигравката със страх. Вече всеки се подиграва с Руслямистан и диктатора Жужин!
6
19
 
38
 
! Отговори
цирк преди 5 години
Странно е положението НАТО напредва и е обкръжило Русия а страните в който има бази на НАТО и САЩ обвиняват Русия в агресия и заплаха?!?!?!нещо не се вързва....
5
29
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Малкият Путинчо си играе с кибрита... - и трябва да бъде напляскан...
4
23
 
24
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
Краварите и техните васали напълват гащите от страх само при вида на Путин.Чешкото контраразузнаване установи, че най-могъщият човек на света може да ги направи на салата, когато си поиска. Русофобията е умствено и психическо тежко мозъчно увреждане.
3
21
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофобия - фобия е страх ! Най са ми смешни русофобите Като казват, че Пуин е слабак и има анимационни оръжия и в същото време се страхуват от Путин до смърт.
2
36
 
9
 
! Отговори
Професор преди 5 години
САЩ да пуснат една атомна бомба над Кремъл и да ги демократизира. Нужна е и една атомна бомба над София да се поизчисти от комунистите.
1
22
 
36
 
! Отговори
двойни стандарти преди 5 години
Ами защо ви трябваше НАТО да се приближава и обгражда Русия,и те взимат мерки да се защитят,какво чудно има Русия си седи там а НАТО настъпва кой е тук заплахата?!