От Крим увериха: Не са застрашени украинските моряци!

Германия готова да сътрудничи за овладяване на кризата
26 ное 2018 19:40, Красимир Ангелов
51
От Крим увериха: Не са застрашени украинските моряци!
Снимка: БТА

Няма опасност за живота на настанените в болница украински войници, които бяха леко ранени, след като техните кораби нарушиха руската граница, съобщи по телевизия "Россия-1" ръководителят на Крим Сергей Аксьонов, цитиран от ТАСС.

Още по темата
На въпрос колко са ранените, Аксьонов отговори: "Трима ранени, заявявам пред вас официално. Нищо не застрашава живота им. Те получават необходимата помощ, тъй като сме съвсем наясно, че са заложници на създалата се политическа ситуация“, отбеляза лидерът на Крим.

Аксьонов каза, че в момента със задържаните "се водят следствени действия".

"Украинските моряци сега не са застрашени от нищо, освен от наказателна отговорност съгласно нашето законодателство за нарушаване на държавната ни граница", допълни той.

Същевременно стана ясно, че германският канцлер Ангела Меркел е уверила президента на Украйна Петро Порошенко, че ще направи всичко по силите си, за да се опита да облекчи патовата ситуация между Украйна и Русия.

На този етап Москва не се съобрази с призивите на Запада да освободи трите украински военни кораба, по които стреля, а после ги задържа близо до полуостров Крим, и обвини Киев, че заговорничи със западните си съюзници за провокиране на конфликт.

Порошенко и Меркел са координирали и действията за подготовка на заседанието на Европейския съвет през декември в Брюксел и са се договорили за продължаване на украинско-германските консултации за разрешаване на ситуацията.

Германският външен министър Хайко Маас заяви днес на съвместна пресконференция в Мадрид с испанския си колега Жозеп Борел, че Германия може да стане посредник между Украйна и Русия за уреждане на кризата във връзка със събитията в Керченския проток, съобщи ТАСС.

Министър Маас призова "всички страни към сдържана позиция". "Ако трябва, готови сме да станем посредник, за да не се превърне този конфликт в сериозна криза", посочи Маас, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 23 Ели: Слава на Сталин,че измори с глад няколко милиона украинци.Не е лесно да оцелееш до агресор като русия. От около 300 войни само 4-5 защитни. Всичко е нападателно. Личи си и от заетата територия на планетата земя. За твое сведение украинците си имат и собствен език, но както казах са до русия и са мачкани. Така както и българина е бил мачкан от византия и османската империя. Просто лошо разположение. Говори си сега за ленин колкото искаш..... И за сталин преселил милиони татари-българи
38
1
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 43: Принципно съм ок всеки да има правото да се самоопределя. Така например аз мисля,че е време Княжеството най-сетне да излезне от тази простотия тук.От 100 години всички пари се концентрират само в София или Румелия. В Княжеството останаха над 50% римляни и скоро ще станем хибриди. Време е да си спретнем и ние един референдум.
37
1
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 42: Обясни сега защо Сталин и управниците преди него масово са преселвали и разселвали "стари" българи от този район... На тяхно място са заселвани руснаци :)
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим никога не е бил укртаински, Особено пък по действащото след ВСВ международно право. Крим е присъединен към Украинската АДМИНИСТРАТИВНА ОБЛАСТ от Хрусчов, който освен, че е мразен на запад е бил и УКРАИНЕЦ. Ако руснаците се чувстваха виновни за КРим просто щяха да анулират решението на президиума на КПСС от времето на Хрусчов и всичко щеше да се уреди перфектно. Но всички смятат, че ДВАТА Кримски РЕФЕРЕНДУМА са достатъчно ПОКАЗАТЕЛНИ за да има каквито и да е съмнения по въпроса чий е Крим.
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При връщането на Крим към майката-родина Русия, няколкото украински военни кораби от времето на Брежнев останаха там, защото моряците не пожелаха да се връщат в Украйна.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВъзможно е. През 2014 половината украински гарнизон барабар с корабите мина на страната на Русия. Тези морячета ще им таковат мамата ако се върнат в Укропостан.
33
0
 
0
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
ИНГЛИШ......този умник да се върне и да си доучи уроците........
32
4
 
10
 
! Отговори
до 36 преди 5 години
Крим не бил АНЕКСИРАН там е имало два референдума 1991 и 2014. Двата резултата са еднакви. 1991 Русия обаче е твърде слаба за каквото и да е. Повтаряйки АНЕКСИРАНЕ то няма да стане истина.Интересно е и какво се случи на референдума в БЮРМ или резултатът от него не е важен.
31
3
 
11
 
! Отговори
Пра-стара история преди 5 години
Кучетата лаят, мечката си върви...Ако никой не се прави на смел - няма да има и пострадали...
30
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е украински по силата на действащото след ВСВ международно право! По това никакъв спор не може да има, защото " руския" вариант на " изключения" означава нова световна война! " примера" с Косово е абсурден най- малкото защото никога не е бил АНЕКСИРАН или " РЕФЕРЕНДУМИРАН" с пушки до урните с " бюлетини
29
1
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
единствения извод от ситуацията, който мога да си направя е, че руснаците все още не са възприели "вилкомен политиката" на меркел, макрон, cоpоc и други водещи европейски политици. вижте ги! наместо да посрещнат мирните военни кораби на украинците с плюшени мечета, майки с детски колички и плакати "welcome refugees", те сега дори ще съдят екипажите за опит за нелегално влизане на чужда територия...
28
2
 
3
 
! Отговори
здрасти от Дойчестан преди 5 години
Ако може Ваш коментар относно Косово.
27
1
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Напрао ти съ възхищавам ба ! Тси еврутлантически гендер шедевер въ ! Штъскинъ въ
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичо Сам ще подкрепи рООсия СИГУРЕН СУМ! ХАХАХАХА На КараЛавров днеска му теглиха една дълга и широка в СС на ООН- то
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия си пази границите. Тива да не е разграден двор като Бг където всеки си влиза и излиза откъдето си поиска и наште си мълчат като наакани в името на евроатлантическата толерантност.
24
0
 
3
 
! Отговори
До 26 абе диваци преди 5 години
Абе много късно си се надрусал бе ! Така ако продължаваш може да недочакаш новата године бе.
23
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** *** славянин, не знаеш смисъл на слово това! Да наша ВСУ защити УкраIни ( новоро《《сия само руска фантазия) и будет защищать всеки метър от Святой УкраIни!
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен7Абе пич, ти като си толкова Надарен, Умен, и Заострен проамерикански, Прозападен *** можеш ли каза чий е Крим. Знаеш ли, че държава украина не е имало.Това е съветска измислица. Крим сега е Руски защото Русия го е отвоювала от турците. Турците са го отвоювали от българите. Българите са го отвоювали от Византия, А Византия го наследява от Рим и т.н. Какво ревеш че Крим е украински. Кажи сега.
21
0
 
6
 
! Отговори
до 18 от славянин преди 5 години
Вашето ''велико'' ВСУ вече четири години и половина не може да се справи с няколко хиляди защитници на ДНР и ЛНР, сега щяло да ''защити'' ''великата'' ви окрайна от Русия!? Оказва се че и от най-простите имало още по-прости - ''великите'' окраинци!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре ,че Порошенко стана президент на Украйна ,та някакси шоколадовите му продукти заляха ЕС!Шоколадите неструват,пробвах ги,но по-важното е ,че Порошенко трупа милиони!