Кремъл: Нормален е трафикът през Керченския проток

Москва разкритикува призива на Порошенко към НАТО
29 ное 2018 15:23, Елка Василева
54
Кремъл: Нормален е трафикът през Керченския проток
Снимка: архив, Reuters

Кремъл остро разкритикува призива на президента на Украйна Петро Порошенко към НАТО да разположи кораби в Азовско море. Порошенко отправи този призив по-рано днес в интервю за германския в. "Билд".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че искането на Порошенко "ясно цели да предизвика повече напрежение" и е водено от "предизборните и вътрешнополитическите мотиви" на украинския лидер, предаде Асошиейтед прес.

На всекидневния брифинг Песков отхвърли твърденията на Украйна, че Русия ограничава корабоплаването близо до Крим, предаде Ройтерс.

По-рано днес украинският министър на инфраструктурата Володимир Омелян каза, че две украински пристанища на Азовско море - Бердянск и Мариупол, са ефективно блокирани от Русия, която не позволява на никакви съдове да влизат и излизат от тях.

Още по темата

Песков каза, че не знае за никакви подобни проблеми и че трафикът на корабите през Керченския проток, разделящ Черно от Азовско море, е нормален. Говорителят на Кремъл допълни, че понякога има закъснения в района, но те са резултат от лошото време.

Песков заяви, че Кремъл не вижда необходимост от посредничество между Русия и Украйна заради напрежението в Керченския проток, но е признателен на всеки, който допринесе за деескалация, предаде ТАСС.

Говорителят посочи, че срещата на Владимир Путин с Доналд Тръмп ще се състои в кулоарите на Г-20, защото Кремъл е получил потвърждение от Вашингтон, предадоха световните агенции. По-рано днес Ройтерс, позовавайки се на документ на Кремъл, съобщи, че срещата ще е на 1 декември в 14.30 ч. по Гринуич.

Песков каза, че срещата между двамата президенти може да продължи час, но предупреди, че всичко ще зависи от самите лидери. Той подчерта, че диалогът между Русия и САЩ е необходим в интерес на целия свят, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Кремълският говорител съобщи, че Путин не планира да отиде на конференцията за климата в Полша. Форумът започва на 2 декември и продължава до 15 декември в полския град Катовице.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО ако прати сили на Север Китай ще анексира Тайван и Аляска, а Иран ще шамароса СА, а СК ще шамароса говедарника в гръб не могат да воюват на 4 фронта другите НАТО такива като нас не ги броя за сила даже САЩ нямат полезен ход.
13
0
 
44
 
! Отговори
Луноход преди 5 години
Откакто Путин обяви, че ще праща космонавти на Луната за да проверят дали краварите са били там НАТО-вските *** натиснаха Порошенко да провокира Путин и до война ще стигнат само да не узнаем за наглата краварска лъжа със стъпването на Луната.
12
0
 
40
 
! Отговори
Мисия до Марс преди 5 години
Таралясниците на НАТО колко памперс ще им трябва за да стигнат до Азовско море ? Мислете и за климатичните проблеми и замърсяването на океаните.
11
3
 
37
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ АБОРИГЕНИТЕ В АВСТРАЛИЯ /КОГАТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ /ПЛАЩАТ ДАНЪК НА "КРАЛИЦАТА" В ЛОНДОН / ДАЛИ И КАНАДЕНИТЕ/ ??? ТОВА Е ЗАПАДНОТО ОБЩЕСТВО НА ГОСПОДАРИ ,СЛУГИ И РОБИ !!! ИСТИНАТА Е - И РОБИ : ТРУДОВИ -"ТИ РАБОТИШ ЗА МЕН "! СЕКСУАЛНИ " ДУМ-ПЛЯС-ДУМ"...."РАБОТИ ИЛИ ЩЕ ...УБИЯ ***" - ВОЕННИ ,НАРКОЗАВИСИМИ, ПОСТАВЕНИ В БЕЗИСХОДИЦА ; ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ; НА ПАЗАРА НА РОБИТЕ !!!!!!!!!!!!!СМЪРТ НА ВСЯКА СВЕТОВНА ПАРТОКРАЦИЯ !?!?
10
0
 
36
 
! Отговори
До 13 inatut преди 5 години
А де де нек блокира . Ама надали. И къв тоа ник ве ?
9
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На който не му харесва Керченския мост да пътува от другаде, който минава по моста ще плаща винетка и ТОЛ такса на император Путин и дори НАТО и хохолите ще плащат като попчета.
8
2
 
42
 
! Отговори
Расия преди 5 години
Ако Европейците не се вземат в ръце, целия континент ще се анексира страна по страна в Руската Федерация, и то доброволно. Кой иска да живее в страна пълна с мюсулмани, араби, турци, *** и индийци? Вижте коледните пазари в Европейските столици, приличат на военни паради. Това ли е коледния дух? Да те е страх да празнуваш, защото гостина муслиманин може да те убие докато пиеш винце и ядеш наденичка.
7
4
 
32
 
! Отговори
inatut преди 5 години
Скоро НАТО блокира проливите за руските лодки и кузнецов ще се прибира на буксир през транссибирската железница..
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За нарушаване на държавната граница от военни кораби на фашистка *** Русия е трябвало да ги потопи без предупреждение а те постипили то ле ра с ки като ги арестували.
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Аляскаама ще има шамари :)
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Германия да си върне а? :)
3
3
 
40
 
! Отговори
Расия преди 5 години
Путин е време да се вземе в ръце и да върне нейните територии изгубени във времю. Литва, Латвий, Естоний, Финладий, Беларус, особенно Украйна и Полша! Така Калининград няма да е анклав в Европа! Словакия също може да се пресъедени, чалавеците там искат да са с Путина.
2
16
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нерви да гледам, чета и слушам за руската сBинщиHa.Терористично управление и държава.Позор за 21век.
1
0
 
43
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Да попитам автора на статията коя е лъжливата новина предишната или тази, или важното е да се пише пък всеки да си избира вярната.