Русия блокира украински пристанища на Азовско море

"Надява се да изтласка Украйна от собствената й територия"
29 ное 2018 14:45, Елка Василева
98
Русия блокира украински пристанища на Азовско море
Снимка: архив, Reuters

Две украински пристанища на Азовско море - Бердянск и Мариупол, са ефективно блокирани от Русия, която не позволява на никакви съдове да влизат и излизат от тях, съобщи днес украинският министър на инфраструктурата Володимир Омелян, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Общо на 35 кораба не се разрешава да извършват нормалните си операции.

Допускат се само кораби, пътуващи към руски пристанища на Азовско море, написа министърът във Facebook.

"Целта е ясна - налагайки блокада на украинските пристанища на Азовско море, Русия се надява да изтласка Украйна от нашата собствена територия - територия, която е наша в съответствие с всички действащи международни закони", писа той, цитиран от БТА.

Според Омелян 18 кораба чакат влизане в Азовско море, включително 4 за Бердянск и 14 за Мариупол. Има също опашка от 9 кораба за напускане на Азовско море, а още 8 чакат на рейд край пристанищата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До noFreemanТака е, вие мужиците заради това се наливате с Бояришник, защото много четете и поемате големи количества токсини.
59
3
 
14
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
До Не!... бъркаш приятелю, *** е ей такова като теб дето се дупи наляво и надясно на който свари от европа...
58
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ПеткоБогатите руснаци почиват малдивите,тайланд....средната класа в итралия,гърция,испаниябедните в турция и българия-и? това какво общо има с новият "кръстоносен поход" , започнат от газовата колонка?
57
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от Германи"2000 долара средна заплата в Русия ? Това е от нереално до безумно"ХОРА ВСЯКА ОБЛАСТ или АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА си има свои показатели мин и средна заплатаКак ще сравняваш Питер с Чукотка или с Чечня??? Естествено в Питер който е един от най-скъпите градове на света заплатите са по-високи а в Чукотка дето само еленско месо и дървесина се добива заплатите ще са мизерабълски
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До УХАС колкото и големи букви да пишеш, пикалото няма да ти порастне!
55
3
 
7
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
в много от коментарите не само тук се споменава за бояршник... това е един страхотен плод, който премахва токсините в тялото доста успешно... чели недочели и пише ли пише ***...
54
3
 
13
 
! Отговори
УХА преди 5 години
ГОЛЯМ ПРАЗ-ВРЕМЕ Е УКРАЙНЦИТЕ ДА ГО ДУХАТ.ЧАКАЛИ БИЛИ САЩ ДА ИМ ПОМАГАТ-АБЕ ТЕЗИ ОТКАЧЕНИ ЛИ СА ИЛИ СЕ ПРАВЯТ НА ТАРИКАТИ!!
53
0
 
10
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Богатите руснаци почиват малдивите,тайланд....средната класа в итралия,гърция,испаниябедните в турция и българия
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този от Германия да отива да мие клозетите, че ще го уволнят.
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА ПО-УДОБНО ДА ВЗЕМАТ И ДА ПРИСЪЕДИНЯТ МАРИУПОЛ И БЕРДЯНСК КЪМ КРИМ.
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми не забелязвате ли, че западът почти не обърна вничание на случая, въпреки квиченето на евреина Порошенко.И на тях вече им омръзнаха хохолите.
49
11
 
0
 
! Отговори
До привет от Германи преди 5 години
2000 долара средна заплата в Русия ? Това е от нереално до безумно.Средната заплата в Русия е между 400-600 долара.А минимална им е два пъти по-ниска от тази в България.Да не говорим и ,че руснаците живеят по-бедно и по-мизерно и от нас българите.Русофилите колко и да се дупят на матупка ,никога не биха отлишли да живеят там ,просто защото ,кой нормален би го направил въобще ? Всеки мечтае за западна Европа и най-вече САЩ ,за Русия никой не иска и да чуе ! Това е все едно да искаш Бахрейн...
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото повикало,това се обадило!Га укрите слушаха сладките приказки на ФАЩ и си формираха фашистки отряди,га правеха вскакви провокации срещу Русия,си въобразяваха,че задокеанските фашаги ще се затичат с оръжие да ги "спасяват"!Ами,да опитат,ама няма да стане!Те само искат Украйна и Русия да се избият...както винаги!Сега ще го ядат дебелия - икономиката им откъм Азовско море вече е блокирана.Сега да чакат ФАЩ да им праща запалки с (фа)шистов газ,заради спряното кранче за газ от Русия!!!
47
1
 
2
 
! Отговори
Да преди 5 години
Ама не го поема като вас
46
11
 
5
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Русофилът е специален вид ***, ражда се етнически българин, самоопределя се като руснак....
45
3
 
9
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
За босфора има договор панимаеш пък и султана много добре знае кой го спаси от преврата на ония гюлент къде живее в сащ Анадъмно
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МУНЧОВЦИ, СТИГА СТЕ СЕ НАПЪВАЛИ, ЧЕ ЩЕ ИЗЦАПАТЕ РОЗОВИТЕ ПАНТАЛОНКИ..НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА НИКОГО.
43
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1. Крим е украински!2. Путин страда от Наполеонов комплекс!3. Русофилите са предатели и ще бъдат екстерминирани!
42
9
 
4
 
! Отговори
Не! преди 5 години
На какво се радвате, русофили? На какво? Пуснахме по морето 400 хиляди мужици, ако утре на Вовата му хрумне нещо, черноморието ни ще бъде втори Крим. Не си ли давате смета, ***?!?
41
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ба, са ушанките заслужават ердоган да затвори босфора и дарданелите и до там! тия от добро не разбират - франция и германия не налагат санкциии и ето руската наглост достига нови върхове - помолете арабските приятели да намалят цената и увеличат добива на петрола, та да фалира петолъчките!!!