Разрушител на САЩ демонстративно до руска база

Ракетният есминец преминал край залива Петър Велики
Обновена: 6 дек 2018 09:51 | 6 дек 2018 09:45, Елка Василева
322
Разрушител на САЩ демонстративно до руска база
Снимка: архив, Reuters

Американският ракетен ескадрен миноносец McCampbell премина в сряда в непосредствена близост до базата на Тихоокеанския флот на Русия, съобщиха от ВМС на САЩ.

"McCampbell премина край залива Петър Велики, за да хвърли предизвикателство към прекомерните морски претенции на Русия и да подкрепи правата, свободите и законното използване на море, което се намира под разпореждането на САЩ и на други страни“, заяви говорителят на американския Тихоокеански флот Рейчъл Макмар, цитирана от РИА Новости.

По думите й обаче тази стъпка не е насочена срещу Русия и не е свързана с неотдавнашния инцидент в Керченския пролив между украински и руски кораби.

Тя подчерта, че американските военни ще летят, ще плават и ще действат там, където това позволява международното право. „Това е приложимо и към Японско море, както и към други места по целия свят“, добави Макмар.

Заливът Петър Велики е най-големият залив на Японско море край руските брегове. Той се намира между бреговете на едва държава и има широчина на излаза над 24 морски мили. В подобни случаи държавата смята залива за свои териториални води, пише руската агенция.

На бреговете на залива Петър Велики се намират руските градове Владивосток, Находка, Болшой Камен, Фокино, както и най-големият руски порт на Тихия океан – Восточни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
1
 
1
 
! Отговори
Като преди 5 години
До ТогоКато в Пърл Харбър или по друг начин ....
229
1
 
6
 
! Отговори
Е ...лекувай се ... преди 5 години
До Анонимен Свалиха го , щото се правиха на тарикати , а руснаците приятелски по молба на Нетаняху тогава не бяха дали на Сирия С - 300 ...след инцидента в Сирия има С - 300 ...що не летят юдео -хазарите и краварите вече ? Откак дадоха на Сирия С -300 нещо не съм чул за бомбардировки и летене ...май топките на ционистката *** са яки само срещу камилари ... иначе са тишина.
228
0
 
3
 
! Отговори
Обикновено ... преди 5 години
До Rolex...така се получава, пленените кораби се карат на дока и кралят плаща на тези които са ги пленили...така ,че може и да има по Москва река НАТОвски корита. Имаше и едни немски знамена в 1945г. на Червения Площад ...май не бяха на победителите.
227
7
 
1
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Скоро 244 Българският не ти се отдава.А и грешни думи използваш.Вместо "всички ще поклпнят на Русия" е правилно на български да напишеш"-скоро"всички яе пикаят на Русия",а не само на паметника в центъра на София.
226
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То демонстративно бе, ама не пишете какво всъщност се е случило. Защото го даваха само по руските телевизии на запис. Идва американският кораб и още на 100 мили го пресрещат руски кораби, преграждайки му пътя и пронуждавайки го да обърне. След което той офейква и спира на 400 мили от брега и там застава вече поуспокоен, за да си да хвърли предизвикателствата, а може би и използваните памперси.Ясно е, че нито американците, нито НАТО и васалните им медии ще излъчат нещо от това, но сега знаете...
225
21
 
6
 
! Отговори
луда работа преди 5 години
Руснаците си го търсиха и си го намериха Целия свят е отвратен от тях С тези разбойнически изпълнения ще си навлекът още по големи беди
224
19
 
6
 
! Отговори
тг преди 5 години
Само така. Мужикът не разбира от думи, само камшикът го вразумява.
223
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна излагация от страна на янките!Да,Русия се държи като бандит спрямо Украйна,обаче това основание и американците да използват същият начин!От Пентагона преди години,ореваха света за глупавите прелитания на руски изтребители над техни кораби и руските въздушни рейдове покрай тихоокианското им крайбрежие!А сега правят същото!
222
19
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До месараКлоун, не се прави на велик! Путин е един обикновен диктатор и ще яде НАТОвския!!!
221
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе такъв резил като свалянето на Ил-28 с 18 руски лай нари на борда, не е имало и няма и да има в скоро време. Така че повечко си трайте. По време на учения всичко се случва.
220
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над Японско море видяхме как летяхте:) Видяхме как изтребител на "непобедимите" НАТО се заби в самолет цистерна:) То не е нужно даже Русия да се включва НАТО сами се избиват. Блускат се кораби, самолети и то при учения...представям си какво ще е в бойна обстановка...паника тотална
219
4
 
29
 
! Отговори
месара преди 5 години
Вие, о велики форумни войни, ще пребледнеете, ако получите повиквателна в случай на война, и ще ви се разтреперат епилираните рахитични крачета. Молете се Путин да е търпелив, че вие сте първи в месомелачката, американците защо ви взеха за "партньори" мислите
218
7
 
24
 
! Отговори
Скоро преди 5 години
Всички ще поклонят на Русия и ще признаят нейната сила и духовна мощ.
217
26
 
7
 
! Отговори
Rolex преди 5 години
Скоро и по река Москва ще се виждат такива кораби.
216
19
 
8
 
! Отговори
Того преди 5 години
Руския флот го чака старата му традиция да се самопотапя като го наближи някой
215
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Это вызов? США прислали эсминец к берегам РФ и потеряли два самолета
214
5
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Хахахаха, минали покрай Владивосток и вече големи герои :)) И то без да навлизат в руски териториални води, голямо геройство наистина...Тия с техните изявления са достойни за цирк Буш направо :))))))
213
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ролята ни в НАТО е да сме заден двор и ограда... ...да няма да падат ракетите при "началниците" я?!Когато бяхме под руско робство, бяхме мнооого по-зле, драги.Освен, че служехме за буфер, харчехме десет пъти повече за отбрана, бяхме скарани сес всички комшии, а по границата имаше кльон, обърнат навътре. И бяхме роби в собствената си страна.
212
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"да подкрепи правата, свободите и законното използване на море, което се намира под разпореждането на САЩ и на други страни"Под какво ваше разпореждане се намира морето, бе американски цъpвyли. Обирайте си крушите и се прибирайте у дома.
211
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да минеш на няколко километра от руския бряг и никой да не разбере за "героизма" ти, след което да се похвалиш колко смел си бил е меко казано изпълнение, предизвикващо по-скоро съжаление към САЩ.