Разрушител на САЩ демонстративно до руска база

Ракетният есминец преминал край залива Петър Велики
Обновена: 6 дек 2018 09:51 | 6 дек 2018 09:45, Елка Василева
322
Разрушител на САЩ демонстративно до руска база
Снимка: архив, Reuters

Американският ракетен ескадрен миноносец McCampbell премина в сряда в непосредствена близост до базата на Тихоокеанския флот на Русия, съобщиха от ВМС на САЩ.

"McCampbell премина край залива Петър Велики, за да хвърли предизвикателство към прекомерните морски претенции на Русия и да подкрепи правата, свободите и законното използване на море, което се намира под разпореждането на САЩ и на други страни“, заяви говорителят на американския Тихоокеански флот Рейчъл Макмар, цитирана от РИА Новости.

По думите й обаче тази стъпка не е насочена срещу Русия и не е свързана с неотдавнашния инцидент в Керченския пролив между украински и руски кораби.

Тя подчерта, че американските военни ще летят, ще плават и ще действат там, където това позволява международното право. „Това е приложимо и към Японско море, както и към други места по целия свят“, добави Макмар.

Заливът Петър Велики е най-големият залив на Японско море край руските брегове. Той се намира между бреговете на едва държава и има широчина на излаза над 24 морски мили. В подобни случаи държавата смята залива за свои териториални води, пише руската агенция.

На бреговете на залива Петър Велики се намират руските градове Владивосток, Находка, Болшой Камен, Фокино, както и най-големият руски порт на Тихия океан – Восточни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са постъпили правилно като просто са игнорирали преминаващият американски глyпaк.
129
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рускиня до 136Тогава западните територии не са били под управлението на България и е нямало как да спрат изпращането на 11 000 евреи в концлагери,каквото успяли да спасят,са го направили с риск за живота си.Нека видим останалите народи колко евреи са успели да спасят и колко са убили,още преди дори Хитлеристите да им наредят да го направят са убивали евреи!Ние сме спасявали народи,не само евреи,дали сме подслон на арменци,на избягали гърци по време на хунатата,винаги сме помагали
128
2
 
21
 
! Отговори
Дебел косъм преди 5 години
Разрушителят на САЩ демонстративно мина на косъм от руската база. Има-няма 500 км.
127
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ракетите вьв Европа а червеното копче у Америка ! Е нема такива балами ка еуропеците
126
0
 
10
 
! Отговори
Санитар от Карлуково преди 5 години
Някой да е виждал един наш пациент? Обикновенно се представя за агент на ЦРУ.
125
1
 
14
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Думите новини от сащ и нато -- означават едно и също феик нюз по нашему фалшиви новини произведени заради едни пари.
124
2
 
8
 
! Отговори
рускиня до 139 преди 5 години
Вземи лопудиум - излез от тоалетна . В свои постове само за диария приказваш. Мамин ***
123
1
 
20
 
! Отговори
от US посолството преди 5 години
Руската база е създала провокация, като е стояла прекалено близо до преминаващия американски кораб.
122
10
 
11
 
! Отговори
рускиня до 136 преди 5 години
"Голямо унижение" - не е да загубиш битка. Франция да не смяташ ,че е "унизена", като превзета за 2 седмици. Истинско унижение,да предоставиш страната си раболепно на чужда армия. Така постъпва България, когато става съюзник на Германия. За да запази собствено благоденствие изпраща в концлагери 11 хил евреи от западни територии. Ето това е унижение - рабска, слугинска психика.
121
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам вече не стои на дневен ред въпросът кой създава провокациите.
120
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рускиня до 139Явно си напълнила гащите и сега ти е все едно дали ще говориш за НАТО или не. Така е мокър от дъжд не се плаши, както и наcpан от диаpия.
119
4
 
6
 
! Отговори
толерантен преди 5 години
Жалко е да си руснак. Всички са болни от общонационална болест, думата НАТО предизвиква у всички ураганно-спонтанна и неконтролируема диаpия............................Жалко е да си ***. Всички са болни от интернационална болест. Думите сащ и нато....
118
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""McCampbell премина край залива Петър Велики, за да хвърли предизвикателство към прекомерните морски претенции на Русия и да подкрепи правата, свободите и законното използване на море, което се намира под разпореждането на САЩ и на други страниЕгати смешниците, от руския северен флот по-рано заявиха, че успешно са доближили няколко подводници на разстояние достатъчно за изстрелване на ракети по американския бряг. При това без да бъдат засечени.
117
1
 
11
 
! Отговори
рускиня до 139 преди 5 години
Рускиня съм - думата НАТО асоциира се с дума "детска дрънкалка". Не предизвиква нищо освен съжаление к недораснали по акъл ***, които плашат с това пусто "НАТО". Само после не се чудете , ако ще ви жертват тези от НАТО за пушечно месо. Инцидент в Горна Баня е показателен. Така че , мамин сладък, дрънкай си маме,
116
1
 
11
 
! Отговори
Дарвин философ преди 5 години
Цялата дандъния е за да се определи от кого ще купуват европейците нефт и газ.От амерканските зони на владеене или от руските....
115
1
 
20
 
! Отговори
евродебил преди 5 години
*** ноу агресивна тая Русия бей! Пристанищата й все около американските военни кораби се въртят. Китайските и те.
114
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко е да си руснак. Всички са болни от общонационална болест, думата НАТО предизвиква у всички ураганно-спонтанна и неконтролируема диаpия. От същата болест са заразени и техните верни слуги българските русофили. Леталния изход е неминуем. Мир на праха им.
113
0
 
8
 
! Отговори
!!! преди 5 години
До Щурмбанфюрер ДитрихИ фюрера ви мислеше така ама на требваше да се самоубива... :)
112
8
 
6
 
! Отговори
Левски преди 5 години
БЪЛГАРИЯ трябва да гони своите интереси. Членове сме на ЕС и на НАТО, на най-мощните съюзи, НИЕ сме в центъра на човешката цивилизация! Каква Русия, бе? Русия само се сърди и се бие със съседите си. Какво само слугувате на чужди сили, България е по-велика страна от САЩ и от Русия и от Турция взети заедно. 1500 години история, цивилизовали сме половината свят. Точка. Когато е имало БЪЛГАРИЯ и българска държава, на света е имало само още две държави - Константинопол и Китай. Останалото - варваря.
111
1
 
10
 
! Отговори
Ne zabravqm преди 5 години
До АнонименЕдна война срещу Виетнам не можаха да спечелят ! Смешничко,а!?