Разрушител на САЩ демонстративно до руска база

Ракетният есминец преминал край залива Петър Велики
Обновена: 6 дек 2018 09:51 | 6 дек 2018 09:45, Елка Василева
322
Разрушител на САЩ демонстративно до руска база
Снимка: архив, Reuters

Американският ракетен ескадрен миноносец McCampbell премина в сряда в непосредствена близост до базата на Тихоокеанския флот на Русия, съобщиха от ВМС на САЩ.

"McCampbell премина край залива Петър Велики, за да хвърли предизвикателство към прекомерните морски претенции на Русия и да подкрепи правата, свободите и законното използване на море, което се намира под разпореждането на САЩ и на други страни“, заяви говорителят на американския Тихоокеански флот Рейчъл Макмар, цитирана от РИА Новости.

По думите й обаче тази стъпка не е насочена срещу Русия и не е свързана с неотдавнашния инцидент в Керченския пролив между украински и руски кораби.

Тя подчерта, че американските военни ще летят, ще плават и ще действат там, където това позволява международното право. „Това е приложимо и към Японско море, както и към други места по целия свят“, добави Макмар.

Заливът Петър Велики е най-големият залив на Японско море край руските брегове. Той се намира между бреговете на едва държава и има широчина на излаза над 24 морски мили. В подобни случаи държавата смята залива за свои териториални води, пише руската агенция.

На бреговете на залива Петър Велики се намират руските градове Владивосток, Находка, Болшой Камен, Фокино, както и най-големият руски порт на Тихия океан – Восточни.
 


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
3
 
! Отговори
засечен..продължение преди 3 месеца
- Говори капитан *** на самолетоносача *** от американския флот – вторият по големина във флота. Ескортирани сме от 2 линкора, 6 разрушителя, 5 крайцера, 4 подводници и други поддържащи кораби. Насочваме се към Персийски залив за военни маневри в офанзива срещу Ирак. Не ви съветвам, а ви заповядвам да измените курса си с 15 градуса на север, или ще бъдем принудени да вземем необходимите мерки за сигурността на този кораб и екскортиращите го. Вие сте страна съюзник, член на НАТО и тази коалиция.
174
3
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 3 месеца
До ЛЯВ

сил тихоокеанского флота. нехрена себе :) видехме ги на последния "парад" колко са, от коя година са и кво представляват. айде мерси, по ми става на иджиси.
173
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия може да се репчи само на по-слабите, на по-силните им целува задниците.
172
3
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 3 месеца
До засечен морски разго

барт, щом и вицове не можете да запомните а копипастите. айде поне гледай кое ти е част 1 и част2 , че залудо ти плащат да поддържаш
171
2
 
5
 
! Отговори
засечен морски разго преди 3 месеца
-Говори А-853. Моля, променете курса си с 15 гр. на юг за избягване на сблъсък. Идвате право към нас. Разстояние: 25 морски мили.
- Съветвам ви да измените вашия курс с 15 градуса на север за избягване на сблъсък.
- Невъзможно. Повтарям: моля да измените курса си с 15 гр. на юг, за избягване на сблъсък.
- Говори капитанът на кораб от американския флот. Настояваме да измените курса си с 15 гр. на север за избягване на сблъсък.
- Не смятаме, че е изпълнимо или удобно. Съветваме ви да измените ...
170
4
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Едно време сте избили цвета на нацията,та днес сърбаме попарата на партизански внуци-хайдуци без грам мозък,но готови да продадат България,като първо си свалят гащите,да им е по-удобно!
169
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До рускиня

Ако не бяхте толкова диви и глупави, отдавна щяхте да сте БОГАТА страна и да сте забравили за всякакви конфронтации! Разпада на СССР беше шанс за вас да се промените и да тръгнете по друг път! И нямам предвид да станете нечий васали! Не, не, тази опорка която ви я разправя Путин си я дръжте за себе си! Имахте шанс да станете УРЕДЕНА, благоденстваща страна! А не сега да емигрирате тук и по света - немили и недраги! Сега да не ме наречеш русофоб, ираснал съм с руснаци и са ми на сърце
168
3
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 3 месеца
До към 152

още нещо, като е бил некъде си далече, що им е на руснаците да гонят кораб в международни води? малко нещо абасралис с версиите мисевиди
167
2
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 3 месеца
Мали, те руснаците напълниха гащите......
166
2
 
2
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 месеца
До Щирлиц
днес благодариш, а утре ще трошиш камъни в скравена! едно време ви разкулачихме, сега ще ви разкачиме с другарите. само да прекараме зимата, де.
165
4
 
3
 
! Отговори
към 152 преди 3 месеца
"...защо не е изтаранил американския разрушител, ами вместо това е загасил осветлението и е изключил радарите в руската база?"
------------

Не можеш да четеш, но можеш да пишеш и драскаш ненаучна фантастика.
McCampbell премина в сряда не по-близо от 100 км. от базата на Тихоокеанския флот на РФ и беше посрещнат от "Адмирал Трибуц". Генерал Конашенков каза, че разрушителят е демонстрирал своето умение на максимална скорост да избяга от силите на МВФ РФ. Днес McCampbell е на повече от 400 км.
164
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Бай Петко,благодаря за тънката ирония.
163
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 3 месеца
До НЗ

абе след като усърдно повтаряте коментарите от фишки.нет явно или се е доближил повече, или случайно са измрели радарите...нещо е станало, след като толко усърдно разправят всички поддържащи, че е влезла само главичката.
162
0
 
0
 
! Отговори
ззз преди 3 месеца
До Изгърбич Задвратян
Ами айде сега отвори нета и виж ти какво пише, к'ат си толкова отворен!
"Балистика: наука за движението на телата в пространството!"
Фак е, че за китайската ракета и мен ме изненада че я водят "балистична". За мен си е чиста проба "космическа", но за хАмериканската, тя си е чиста проба стандартна балистична ракета, спешно преправена за излизане и управление в средна орбита.
161
0
 
0
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 месеца
До Щирлиц

миличък, ти си гаден реакционер и капиталистически шпионин! това не е верно, всичко са долни инсинуации на сороз
160
2
 
5
 
! Отговори
НЗ преди 3 месеца
Много ми е инетересно какво точно е демонстрирал от 100 км? Защото на толкова се е "доближил". Дори не е на линията на пряка видимост. Дано руснаците да са разбрали, че им е демонстрирано, че подозирам друго... Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Но пък матреал за коментиране :-)
159
0
 
0
 
! Отговори
Народна Просвета преди 3 месеца
....един вид, кацапите са леефскалар, глобално погледнато.
158
4
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
до рускиня

България е признателна за освобождението си,но да напомня,че не винаги Русия е била приятелски настроени спрямо нея.Като се почне от Батенберг и Съединението,през Първата световна война,коминтерна и македонската "нация",касапницата след 9.септември.България е изплатила във злато,добитък и т.
н освобождението си още при Стамболов.Та има и друга страна историята.
н
157
1
 
0
 
! Отговори
Народна Просвета преди 3 месеца
абе нещо автора на статията за мача на леевски се е попрестарал. гледал ли е мача, изобщо? да им подарят дузпа и да не могат да бият, е горе доле като руснаците - на резултат срещу украина , а иначе свежи приказки за "помните ли едно време" и бъдещи планове за кво мичтаим.
156
2
 
0
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 месеца
До СКОРО И ПОДАРЪК

миличък, единственото нещо в/на въоръжение е тъпомерий и батутите на рогозин