Разрушител на САЩ демонстративно до руска база

Ракетният есминец преминал край залива Петър Велики
Обновена: 6 дек 2018 09:51 | 6 дек 2018 09:45, Елка Василева
322
Разрушител на САЩ демонстративно до руска база
Снимка: архив, Reuters

Американският ракетен ескадрен миноносец McCampbell премина в сряда в непосредствена близост до базата на Тихоокеанския флот на Русия, съобщиха от ВМС на САЩ.

"McCampbell премина край залива Петър Велики, за да хвърли предизвикателство към прекомерните морски претенции на Русия и да подкрепи правата, свободите и законното използване на море, което се намира под разпореждането на САЩ и на други страни“, заяви говорителят на американския Тихоокеански флот Рейчъл Макмар, цитирана от РИА Новости.

По думите й обаче тази стъпка не е насочена срещу Русия и не е свързана с неотдавнашния инцидент в Керченския пролив между украински и руски кораби.

Тя подчерта, че американските военни ще летят, ще плават и ще действат там, където това позволява международното право. „Това е приложимо и към Японско море, както и към други места по целия свят“, добави Макмар.

Заливът Петър Велики е най-големият залив на Японско море край руските брегове. Той се намира между бреговете на едва държава и има широчина на излаза над 24 морски мили. В подобни случаи държавата смята залива за свои териториални води, пише руската агенция.

На бреговете на залива Петър Велики се намират руските градове Владивосток, Находка, Болшой Камен, Фокино, както и най-големият руски порт на Тихия океан – Восточни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Едно време сте избили цвета на нацията,та днес сърбаме попарата на партизански внуци-хайдуци без грам мозък,но готови да продадат България,като първо си свалят гащите,да им е по-удобно!
149
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рускиня Ако не бяхте толкова диви и глупави, отдавна щяхте да сте БОГАТА страна и да сте забравили за всякакви конфронтации! Разпада на СССР беше шанс за вас да се промените и да тръгнете по друг път! И нямам предвид да станете нечий васали! Не, не, тази опорка която ви я разправя Путин си я дръжте за себе си! Имахте шанс да станете УРЕДЕНА, благоденстваща страна! А не сега да емигрирате тук и по света - немили и недраги! Сега да не ме наречеш русофоб, ираснал съм с руснаци и са ми на сърце
148
3
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До към 152още нещо, като е бил некъде си далече, що им е на руснаците да гонят кораб в международни води? малко нещо абасралис с версиите мисевиди
147
2
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Мали, те руснаците напълниха гащите......
146
2
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
До Щирлицднес благодариш, а утре ще трошиш камъни в скравена! едно време ви разкулачихме, сега ще ви разкачиме с другарите. само да прекараме зимата, де.
145
4
 
4
 
! Отговори
към 152 преди 5 години
"...защо не е изтаранил американския разрушител, ами вместо това е загасил осветлението и е изключил радарите в руската база?"------------Не можеш да четеш, но можеш да пишеш и драскаш ненаучна фантастика.McCampbell премина в сряда не по-близо от 100 км. от базата на Тихоокеанския флот на РФ и беше посрещнат от "Адмирал Трибуц". Генерал Конашенков каза, че разрушителят е демонстрирал своето умение на максимална скорост да избяга от силите на МВФ РФ. Днес McCampbell е на повече от 400 км.
144
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Бай Петко,благодаря за тънката ирония.
143
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До НЗабе след като усърдно повтаряте коментарите от фишки.нет явно или се е доближил повече, или случайно са измрели радарите...нещо е станало, след като толко усърдно разправят всички поддържащи, че е влезла само ***.
142
0
 
1
 
! Отговори
ззз преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянАми айде сега отвори нета и виж ти какво пише, к'ат си толкова отворен!"Балистика: наука за движението на телата в пространството!"Фак е, че за китайската ракета и мен ме изненада че я водят "балистична". За мен си е чиста проба "космическа", но за хАмериканската, тя си е чиста проба стандартна балистична ракета, спешно преправена за излизане и управление в средна орбита.
141
0
 
1
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
До Щирлицмиличък, ти си гаден реакционер и капиталистически шпионин! това не е верно, всичко са долни инсинуации на сороз
140
2
 
6
 
! Отговори
НЗ преди 5 години
Много ми е инетересно какво точно е демонстрирал от 100 км? Защото на толкова се е "доближил". Дори не е на линията на пряка видимост. Дано руснаците да са разбрали, че им е демонстрирано, че подозирам друго... Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Но пък матреал за коментиране :-)
139
0
 
1
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
....един вид, кацапите са леефскалар, глобално погледнато.
138
4
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
до рускиняБългария е признателна за освобождението си,но да напомня,че не винаги Русия е била приятелски настроени спрямо нея.Като се почне от Батенберг и Съединението,през Първата световна война,коминтерна и македонската "нация",касапницата след 9.септември.България е изплатила във злато,*** и т.н освобождението си още при Стамболов.Та има и друга страна историята.н
137
1
 
1
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
абе нещо автора на статията за мача на леевски се е попрестарал. гледал ли е мача, изобщо? да им подарят дузпа и да не могат да бият, е горе доле като руснаците - на резултат срещу украина , а иначе свежи приказки за "помните ли едно време" и бъдещи планове за кво мичтаим.
136
2
 
1
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
До СКОРО И ПОДАРЪКмиличък, единственото нещо в/на въоръжение е тъпомерий и батутите на рогозин
135
1
 
5
 
! Отговори
СКОРО И ПОДАРЪК преди 5 години
може да получат щатските моряци. Но не диаманти, а ЦИРКОНИЙ. В 2019 държавни изпитвания и в 2020 на въоръжение.
134
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""McCampbell премина край залива Петър Велики, за да хвърли предизвикателство към прекомерните морски претенции на Русия и да подкрепи правата, свободите и законното използване на море, което се намира под разпореждането на САЩ и на други страни"А когато руски самолет извърши такава маневра, почвате да грухтите "Провокация, безотговорно и опасно поведение!"... Палячовци.
133
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говорих с Вова, каза че предпочита да му махнат санкциите и да го провокират колкото искат американците пред сегашното положение хем санкции хем провокации.
132
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не разбрах. Кое море се намира под разпореждането на САЩ и на други страни? Японско ли?
131
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"McCampbell премина край залива Петър Велики, за да хвърли предизвикателство"Голямо предизвикателство е да минеш през международни води. :D