САЩ се готвят да изпратят военни кораби в Черно море

Това е отговор на действията на Русия в Керченския проток
Обновена: 6 дек 2018 07:48 | 6 дек 2018 07:35,
364
САЩ се готвят да изпратят военни кораби в Черно море
Снимка: Архив, Reuters

Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море, съобщи телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Си Ен Ен се позовала на трима представители на американските власти, според които въоръжените сили на САЩ са поискали от Държавния департамент да уведоми Турция за тези планове. Съединените щати се готвят за такава мярка "в отговор на действията на Русия против Украйна в Керченския проток".

На 25 ноември Русия задържа там три украински бойни кораба и техните екипажи. На 24-мата задържани украински моряци бяха повдигнати обвинения в незаконно пресичане на руската граница, по които може да бъдат осъдени на до 6 години затвор. Те ще останат в ареста поне до 25 януари в съответствие със съдебно решение, припомня ТАСС.

От Държавния департамент са отказали коментар по въпроса.

Съгласно Конвенцията от Монтрьо Съединените щати трябва да уведомят Турция най-малко 15 дни предварително за предстоящо преминаване на свои военни кораби през Босфора и Дарданелите в Черно море. В мирно време бойни кораби на нечерноморски държави могат да останат в Черно море не повече от 21 дни, отбеляза телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Командващият украинските военноморски сили адмирал Игор Воронченко междувременно предложи да бъде разменен за 24-мата свои сънародници, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Сърцето ми се къса, когато гледам моите войници незаконно задържани от Русия", каза той за в. "Билд".

Германският таблоид освен това цитира майките на арестуваните украински моряци, които искат директен контакт с канцлера Ангела Меркел, за да им помогне.

"Германската канцлерка е много ценена в Украйна и ние знаем, че тя има влияние върху (руския президент Владимир) Путин", заявила една от тях.

Майките на задържаните от Русия украински моряци възнамеряват да напишат писмо до Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера американски есминец с ракети Томахоук се приближи до главната военноморска база на Тихоокеанския флот близо до Владивосток. Тези води се смятат за руски териториални от руснаците и международни от всички останали. Целта на маневрата е да се обезпечи свободното корабоплаване.Чакаме ответна реакция от *** кин за тази провокация, ама нещо реакция няма.
71
8
 
13
 
! Отговори
НЕМА ЛАБАВО преди 5 години
Ако украинските гемии се разминаха само със задържане, говедарските директно ще бъдат потопявани.
70
3
 
16
 
! Отговори
77 преди 5 години
75А ти искаш руския газ да храни САЩ и по-точно синът на Байден който има дял в газо-преностната система за газ на Украйна ли!Па си продажна душица-ти си готов и майка-България да продадеш,само и само да се надупиш към САЩ.
69
9
 
23
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Каква работа имат краварските кораби тук? Кой ги е канил, откога САЩ са черноморска страна че да искат да имат кораби тук? И този регион ли искат да подпалят, мам.цата им д..ба долна ***. После Русия била агресор, в кои чужди води Русия прати кораби, в кой район на света Русия подпали война???!!! А нашите долни продажници паметник им направиха, на тези, които пуснаха бомби на главите на българските деца!
68
7
 
12
 
! Отговори
+ преди 5 години
Хм ,американските кораби трябва да подадът уведомление към турците 15 дена преди ............. а украинските не трябва да подават когато преминават през КЕРЧЕНСКИЯ ПРОТОК ,просто така си минават ... нищо ,че украинските власти постояно казваха ,че ще взривят моста ... . А руснаците ще стоят и ще гледат и чакат, кога украинците си искат тогова и да минават и то без уведомления.Руснаците един път и простха през септември месец,но втория път -не. И руснаците са прави !
67
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Германската канцлерка е многа ценена в Украйна и ние знаем, че тя има влияние върху Владимир Путин" заяви една от майките.Каква Меркел бре, тя ще храни Русия чрез Северен Поток 2 и по този начин ще ви осъди на гладна смърт като Вово ви спре газта. А вие искате помощ от нея.. Меркел храни режима на Путин. Единствения ви шанс е САЩ, щото еврогейовете както по време на соца са неадекватни. Германия я пишете АУТ - напълно зависима от Русия - икономически и политически. Тя вече НЕ Е велика сила.
66
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще летят пак руски самолети над главите на американските морячета или вече ЗАБРАВИХА КАК СЕ НАПИШКАХА?
65
7
 
4
 
! Отговори
цирк ли е или не.. преди 5 години
Щатите ,ако искат Русия на колене да натиснат европейците на тема газ и петрол --Русия се финансира ,живее и въоръжава с парите от петрол и газ продадени на ЕС --да руския газ и петрол е по евтин ,но зависи каква е целта.Не трябва да има Северен поток и през Турция за Европа, казва им се браво и Турски поток си остава до Турция ,айде да ги видим какво ще правят,навсякъде покрай Русия в натовските държави се разполагат ракети със среден радиус и блокада -- като ще водят войни да водя....т
64
4
 
15
 
! Отговори
Ой преди 5 години
Аз само да питам: как точно ще притеснят Русия с кораби в Черно море?С какво ще ги уплаши?С Трета Световна Война ли?Или някой ще посмее да бутне руски кораб?Нека бъдем реалисти, това е като да се надмятат двама в кръчмата, голи фрази за пред хората.Нищо не може да се промени с още няколко тенекии в морето па били и най най съвременни.
63
12
 
5
 
! Отговори
альо кремълските преди 5 години
никой няма да остави Бушмените да окупират територии и да изтребват населението им
62
10
 
23
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
Хора, ТЕРОРИСТИТЕ се канят да влязат в Черно море.П.П.САЩ си мислят, че са недосегаеми отвън океана! И сеят смърт навсякъде по света.Не искаме убийци в Черно море!
61
16
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Представям си как им се късат нервите на мишоците в Кремъл и Лавров казва на Путин -Володя , американцов приехали ! Что делаем ?!А Путин му отговаря -Не стреляйте ! Американцов нет украинци !
60
8
 
6
 
! Отговори
Путин преди 5 години
Аз обичам да ми бъркат в aнyca!С Медведев и Лавров, редовно си бъркаме по дупките!
59
3
 
11
 
! Отговори
Rock of ages преди 5 години
Ако това стане факт ще има много силен негативен икономически ефект в целия регион. Най-добре ще стане ако се успокоят нещата без дрънкане на оръжие, че ще ни е..т м.....а на туризма.....
58
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам, "Доналд Кук" ще е флагмана, има опит из черноморието )))
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам, "Доналд Кук" ще е флагмана, има опит из черноморието )))
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесно!
55
5
 
7
 
! Отговори
Захарова преди 5 години
Ще ми ядат *** т а и *** морските тюлени, ама немити
54
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджето пие лекарства за запичане от днес
53
20
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Щом военни кораби на нечерноморски страни имат право на 21 дни престой ,тогава САЩ да сключат договор с някоя черноморска страна членка на НАТО ,в договора да пише ,че САЩ дават " под наем " на тази страна 50 кораби , 10 подводници и 5 самолетоносачи ! България е с рубладжийско еправление и Румен Радев няма да се съгласи на подобен договор , но Румъния ще се съгласи !Рсуките нещастници ще глътнат хапчето !