САЩ се готвят да изпратят военни кораби в Черно море

Това е отговор на действията на Русия в Керченския проток
Обновена: 6 дек 2018 07:48 | 6 дек 2018 07:35,
364
САЩ се готвят да изпратят военни кораби в Черно море
Снимка: Архив, Reuters

Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море, съобщи телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Си Ен Ен се позовала на трима представители на американските власти, според които въоръжените сили на САЩ са поискали от Държавния департамент да уведоми Турция за тези планове. Съединените щати се готвят за такава мярка "в отговор на действията на Русия против Украйна в Керченския проток".

На 25 ноември Русия задържа там три украински бойни кораба и техните екипажи. На 24-мата задържани украински моряци бяха повдигнати обвинения в незаконно пресичане на руската граница, по които може да бъдат осъдени на до 6 години затвор. Те ще останат в ареста поне до 25 януари в съответствие със съдебно решение, припомня ТАСС.

От Държавния департамент са отказали коментар по въпроса.

Съгласно Конвенцията от Монтрьо Съединените щати трябва да уведомят Турция най-малко 15 дни предварително за предстоящо преминаване на свои военни кораби през Босфора и Дарданелите в Черно море. В мирно време бойни кораби на нечерноморски държави могат да останат в Черно море не повече от 21 дни, отбеляза телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Командващият украинските военноморски сили адмирал Игор Воронченко междувременно предложи да бъде разменен за 24-мата свои сънародници, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Сърцето ми се къса, когато гледам моите войници незаконно задържани от Русия", каза той за в. "Билд".

Германският таблоид освен това цитира майките на арестуваните украински моряци, които искат директен контакт с канцлера Ангела Меркел, за да им помогне.

"Германската канцлерка е много ценена в Украйна и ние знаем, че тя има влияние върху (руския президент Владимир) Путин", заявила една от тях.

Майките на задържаните от Русия украински моряци възнамеряват да напишат писмо до Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
9
 
23
 
! Отговори
матрос преди 5 години
Русия да изпрати флотилия в Карибския залив. Америка има стотици бази по света, а Русия е обградена от всякъде, питам къде е паритета и кой е войнолюбеца?
91
5
 
10
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Американския флот е пълна скръб. Става само за плашене на държави като Панама и Вануату. Казвам ви го щото съм агент и имам вътрешна информация.Агент Азия Карера, ЦРУ!!!
90
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Черно море трябва да се превърне изцяло в НАТОвско море !Тогава и руските тористи ще се увеличат, защото знаят, че НАТО ги пази от руския Гулаг !
89
13
 
3
 
! Отговори
Солдат преди 5 години
въпрос към руската агитка : колко ви плащат руските спонсори за да плюете 'фашистите' и възхвалявате ''велика русия"?Надявам се да е добро възнаграждение за всичката тая помия която бълвате ! :)))
88
11
 
2
 
! Отговори
ходил на театър... преди 5 години
На украйнците и поляците не им трябват циркове а най.модерно натовско оръжие под форма на огромно дарение , не да стреляш с ,,делифишеци ,,по Армата а със ситеми стреляй и забрави трябват им Пейтриъти ефове трябва обучение на част от състава в щатите по военни академии и на горещи точки и ще видите как батюшките опразват Донбас на подскоци и прибежки , а и ще видите дали ще има нови мераклии да идат да се бият там за пари...щм това не се случва до сега ,значи ни се играе театро !
87
3
 
5
 
! Отговори
Курника преди 5 години
С нетърпение очаквам в реално време демонстрация на Х-47М2 КИНЖАЛ
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"САЩ се готвят да изпратят военни кораби в Черно море" А аз се готвя да летя като Супермен. Ама само се готвя. Ненаучни фантастики може да разправя всеки.
85
9
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Руските търговски и военни морски съдове не кръстосват ли всички морета и океани, защо да няма и американски в Черно море???Агент Меги Франсис!ЦРУ!!!
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре "Доналд Кук" и "Роналд Рейгън" да идват на постоянна котва
83
8
 
5
 
! Отговори
Солдат преди 5 години
Крайно време беше, надявам се скоро и военна база в Украйна!
82
4
 
13
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
И всичко това заради едни украински фашисти. ВСВ я подпалиха немските, явно третата - украинските.
81
0
 
12
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
"американците ще пуснат атомна бомба над Берлин."Смени дилъра, баце. Дава ти прах за пране.
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер!Най добре е самолетоносач.
79
6
 
20
 
! Отговори
каубой преди 5 години
И какво ги бърка САЩ Керченският проток, за чий ... си врат гагата там?Нещо много си повярваха, както всички империи преди тях, но и ще свършат като тях - разпаднали се!
78
6
 
16
 
! Отговори
психолога преди 5 години
соросчетата- предатели на БГ, отивайте при господарите си, американците имат нужда от вас
77
2
 
2
 
! Отговори
абе 79 преди 5 години
Аз 2-лева нямам в джоба газ ще продавам ,а и душица нямам , но това дето съм го написал ако мислиш ,че аз съм го открил и сега край с работодателя ти не си прав . Въпроса е че чичо Сам много добре знае какво да прави ,а изпраща някакви циркови ансамбли и тука голямо писане ,големи клавиатурни битки...едните се продават на Русия другите на НАТО --ти си си абсолютен предател ,тъй като Бг е в НАТО...ако в Русия се осмилиш да пишеш против нея и да хвалиш нато си изчезнал....
76
7
 
4
 
! Отговори
Волтер преди 5 години
Заформя се нов пакт Мoлотов-Рибeнтроп. Само че този път вместо над Нагасаки, американците ще пуснат атомна бомба над Берлин.Помнете господа, най-долния кръг на ада е определен за прeдателите и изменниците.Тръмп не случайно удря немската икономика и дори отказва да се ръкува с Меркел. Така се постъпва с мъpшичките - никакво уважение!Все още има хора с разум като Вишеградската четворка, която малко от малко отсрамва ЕС.
75
3
 
6
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Ами чакай и ще видиш как Лос Говедарос ще си заминат за Америката като пос-рани
74
8
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
А в този момент Вова гали големия си сибирски дик и си представя тясното оранжево дyпe на Тръмп и нежната мида на Мелания...
73
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два змея в една пещера не виреят ,няма как да стане да се спогодят,миролюбец хубаво ,ама и да си реалист е хубаво...русия неистово се мъчи да изпревари щатите и да притиска на всякъде като заплашва с атомчето ,военните и формирования вършеят вече в бая държави ,оставят ли е ще укрепва и един ден пак ще е срещу останалия свят доминиран от щатите , но много по-силна ,ако сега щатите и запада не се понапънат малко, не знам после колко ще трйбва да платим всички.. единия ЗМЕЙ трябва да не е змей...