"Союз МС-09" кацна успешно в снега в Казахстан

Тримата членове на МКС се върнаха живи и здрави
20 дек 2018 09:07, Нели Христова
40
"Союз МС-09" кацна успешно в снега в Казахстан
Снимка: Reuters

Успешно на Земята се върнаха тримата членове от екипажа на Международната космическа станиция - руският космонавт Сергей Прокопиев и астронавтите на НАСА и на Европейската космическа агенция - американката Серина Ауньон-Чанселър и германецът Александер Герст, предаде БТА. 

Още по темата

Пилотираният космически кораб "Союз МС-09" се преземи успешно в Казахстан и върна удома членовете на МКС след 190 дни в Космоса, през които те изпълняваха експерименти, невъзможни на Земяга.

Герст бе на втора мисия в станцията и изпълняваще длъжността на неин командир. Тази седмица, той предаде поста на руснака Олег Кононенко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Може да се КАЦНЕ на дърво, планета или друг обект !Но на планетата земя се приземяват!.Бааа педантите дето се навъдихте! Ти нали разбра, какво са направили? То човекът трябва да има лексикален, правописен и други редактори за да е перфектен. Все още сме хора! Не врат ами шия, не съсед ами комшия!
10
6
 
6
 
! Отговори
Леонид Брежнев преди 5 години
... ЕВАЛА ! ...
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2А защо никой друг не е отишъл ... ми не знам някой да ги е спрял? Русия бяха започнали нова ракета Ангара която реално трябваше да може да напусне ниската земна орбита но мисля, че проекта беше прекратен скоро. В момента няма държава която да може да напусне ниска земна орбита. Последната такава беше на НАСА ракетата Сатурн 5.Отделно е много скъпи и не без рискове. В момента с напредака на роботиката е по-добре да се пращат сонди вместо хора.
8
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2По време на мисията Аполо бюджета на НАСА е бил 4% от държавния. В момента е 0.4%. Отделно Аполо имат няколко кацания и са направени редица експерименти голяма част от тях ги има и на видео. Отделно донеосаха доста матерял от Луната и доста държави включително Русия имат камани от Лунната повърхност. И преди да ми кажете "ама те може да са ги взели от пустинята" ми не не може защото ще имат следи от микроорганизми и химичния състав ще е различен. Стига сте въртели едни и същи глупости а?
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Защото очевидно не се интересуваш от материята и в момента се правиш на интересен. Ако наистина имаше интерес към космическите изследвания щеше да знаеш отговорите на въпросите си.
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те май Казахстан още си го имат за своя територия
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да се КАЦНЕ на дърво, планета или друг обект !Но на планетата земя се приземяват!
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами в Казахстан има сняг по товавреме на годината, природа :)Интересна е думата КАЦНАЛИ :(Приземили не е ли по-точно ?Този който е преписал статията няма елементарна словесна култура !!!!!
3
5
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
На който му трябва изпрати дрон, там няма нищо за което си струва да се ходи
2
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно !Америка кацна на луната нали ?Имам еди въпрос !Защо от тогава никой не е кацал там или поне повторил ?
1
1
 
21
 
! Отговори
кацнал в снега!? преди 5 години
След като има сняг това си е нормално,в оранжерия с домати ли искате да кацне!?