Путин и Лукашенко на четири очи: За цените на руския газ

В дневния им ред е засегнат и митническия режим
25 дек 2018 18:40,
94
Путин и Лукашенко на четири очи: За цените на руския газ
Снимкa: Reuters, архив

Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко започнаха нов кръг преговори в Кремъл, предаде ТАСС.

В дневния ред са редица спорни въпроси, поставяни и от двете страни. Става дума за ценообразуването на руския природен газ. Беларуската страна е обезпокоена и от въпроса за компенсациите на спадащите приходи поради данъчната мярка на Москва, а руската страна - от въпроса за периодичното нарушаване на митническия режим между Беларус и Русия.

Както по-рано каза прессекретарят на руския президент, лидерите на двете държави ще обсъдят и нюанси, свързани с действията на Русия в нефтената сфера.

Освен това, лидерите "ще си сверят часовниците по целия комплекс двустранни съюзни отношения", включително по тематиката на развитие на съюзната държава на Руската федерация и Беларус, каза прессекретарят Дмитрий Песков.

При откриването на срещата си с Лукашенко Путин обяви, че ще бъдат обсъдени спорни енергийни въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска да получи излаз но Полша и флангови излаз на Украйна, за да и направи двоен удар от изток и север
7
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един прекрасен ден Беларус също ще последва Украйна и ще се освободи от руско робство !
6
13
 
17
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
РАссия е като пиявица, която смуче свежа кръв от малки и беззащитни държави. Ще вкарат Беларус в такава зависимост, че бедна фантазия!
5
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се появи Беларус като независима държава,над 70%от беларусите бяха против!В западни издания подиграваха Минск ,че зорлем станали независими!Но какво стана!Минаха години беларусите ,даже въведоха отдавна забравени диалекти в езика си,започна руското заяждане с Украйна!Русия от година на година,иска предоговаряне на доставките на евтини енергоресурси,и беларусите се чувстват обидени!В момента само около 1/3 от населението иска да е част от Русия!Всичко това е заслуга на Путин
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фактНе издължа, а ИЗДЪРЖА.Сигурно не баш 90%, ама е много зависима икономически от Русия.Явно обаче това не ги устройва и сега се мъчат да вкарат и Китай в икономиката си.
3
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази съюзна държава Беларус-Русия отдавна трябваше да има президент,поне такива бяха първоначалните договорки! Беларус първи трябваше да председателства съюза !Време е Путин ,да си има началник!Популярноста на Лукашенко в Русия не е за подценяване и Путин ,явно затова не спазва договорености с Беларус!
2
8
 
15
 
! Отговори
факт преди 5 години
Беларус на 90% се издължа от Русия....
1
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 18 години на власт Путин успя да се изпокара с всички що-годе приятелски народи на Русия. Останаха само белорусите.