Успешно! Русия изпита свръхзвуковата система "Авангард"

Путин: Движи се към целта като метеорит, като огнено кълбо
26 дек 2018 21:46, Елка Василева
771
Успешно! Русия изпита свръхзвуковата система "Авангард"
Снимка: Reuters

Руското министерство на отбраната осъществи изпитания на хиперзвуковата ракета "Авангард", завършили с пълен успех и потвърдили всички нейни тактико-технически характеристики. Това заяви на правителствено заседание руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Путин посочи, че хиперзвуковата система "Авангард" ще постъпи на въоръжение в руските въоръжени сили още от следващата година.

"През 2019 г. на въоръжение в руската армия ще постъпи новата междуконтинентална стратегическа система "Авангард", ще бъде разгърнат такъв полк в състава на Стратегическите ракетни войски", каза руският президент.

Още по темата

Днешното изпитание е било осъществено от ракетната база в Домбаровски в южната част на планината Урал, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Кремъл заяви, че ракетата успешно поразила целта си, която се намирала на полигона Кура на полуостров Камчатка (на разстояние от 6000 км).

Според руското президентство руският държавен глава лично е наблюдавал изпитанието на "Авангард" от контролната зала на министерството на отбраната.

Путин беше споменал "Авангард" сред поредица нови ядрени оръжия, представени от него през март, за които заяви, че не могат да бъдат прехващани.

По думите му "Авангард" може да излети в атмосферата 20 пъти по-бързо от скоростта на звука. "Движи се към целта като метеорит, като огнено кълбо", каза Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


771
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
1
 
5
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Всички на протест срещу руската салата на 31ви пред руското посолство!62639
338
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли кой да каже на руснаците че с тия глупости само стават за смях ?
337
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким спря опитите и почна Путин ! - извади плашилата да плаши гаргите.Начи работата не отива на добре за Рашка.
336
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Мислиш ли че американците биха рискували с тази измама щом са знаели че следващото кацане ще е от руснаци и ще е буквално след две три години?Айде помисли, проста логика е."1. НАСА е изхарчила ЗВЕРСКИ БЮДЖЕТ за Лунната програма - РЕЗУЛТАТ ЗЕРО(0)2. В основата на СССР проект ракета Н-1 е успоредна работа на 32 двигателя едновременно(без компютри) като всеки двигател има(най-малкия проблем) собствена резонансна характеристика - тоест все нещо ще изпадне в РЕЗОНАНС, ПОВРЕДА и КХБУМ
335
9
 
4
 
! Отговори
Предраг Джукич преди 5 години
Холивуд
334
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиНяма нито господ, нито съдба или извънземни. Това са извинения за неудачниците, човек сам си управлява живота и единствено действията му оказват влияние върху битието. Вселената се състои от природни и физични закони, това е математическа логика, а тя изключва съществуването на богове, съдба и прочие нелогизми.Мислиш ли че американците биха рискували с тази измама щом са знаели че следващото кацане ще е от руснаци и ще е буквално след две три години?Айде помисли, проста логика е.
333
0
 
7
 
! Отговори
Македонец преди 5 години
Луно луно земльо македонска и тебе ли ке делиме
332
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Боби има вяра! И тя е толкова бронирана в гърдите че бронебойни куршуми за нея няма открити!"В две неща ВЯРВАМ1. Че има НЕЩО - наречи го Господ, Съдба, Природа, Извънземни - но не е това което религиите се опитват да убедят че е.2. Много Много трудно е да ИЗМАМИШ физиката- И именно физическите въпроси са тези на които САЩ/НАСА не отговаря по отношение на Лунната Програма.
331
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Още повече че земята е плоска а Луната е холограма"Че земята не е плоска всеки сам може да се убеди като се запише на височинен полет със самолет или совалкаДа приеме че Луната е холограма но "под" тази холограма има обект толкова голям и с такава маса че предизвиква приливите в световния океан - и в единия и в другия класически случай ТАМ ИМА НЕЩО много голямо о много тежко.
330
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Калеко АлекоБоби има вяра! И тя е толкова бронирана в гърдите че бронебойни куршуми за нея няма открити!Вярва че американците не са кацали на луната а руските ракети са най бързите и руските роботи най хуманоидните!
329
0
 
6
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Нека всички загърбим расизма и да заживеем като бели хора!
328
12
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Брех м_ма му, стана въпрос за Матушката Русь и традиционните родолюбци, като Боби, веднага подложиха зад.ниците си на амбразурата ... От което форума пак се насити с острата и задушлива миризма на рушка газ ... !!!
327
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боби Абсолютно брат! Още повече че земята е плоска а Луната е холограма която се прожектира от станцията на хаарп! А и няма как да е иначе, Бог е създал Света преди 6 хиляди години и никаква луна и звезди няма, това са дупки в небосвода! Амин братко и весела Колеса!
326
13
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Рубашка"За кое точно кацане, щото американците няколко пъти бяха на Луната. Че и автомобил си закараха да се возят с него."Значи прави разлика от кацане на Луната на АВТОМАТ Аполо и след това връщане обратно което и тогава е било елементарна техническа задача и Физическо изпращане на човек на Луната.Около Лунната програма има толкова въпроси и всеки от тях не се дава отговор от САЩ/НАСА и всеки от тези въпроси поставя под съмнение ходенето на човек до луната.
325
14
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 386"Всъщност така наречената руска атомна бомба беше подарена от Клаус Фукс който почина 1998 в Берлин. Няма нито една технология която да е плод на руската научна мисъл."ПАК ЕКСПЕРТИТЕ СЕ ИЗКАЗАХА ...има два вида Ядрени боеприпасиПринципа на Критичната маса - елементарно се прави две полуядра от по 1/2 критична маса се събират в едно и - КХБУМПринципа на Имплозията - е ето тук за да се сметне има МНОООГО ФИЗИКА и МАТЕМАТИКА и точно за този вид бомби са предавани данни от запад към СССР
324
5
 
8
 
! Отговори
гошо тъпото преди 5 години
РУСИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД ЗАЩОТО 68-72 Г. ПОДЕХА КАМПАНИЯ СРЕЩУ ЕВРЕЙТЕ КОИТО БЯХА В НАУКАТА И НАВСЯКЪДЕ И ГИ ИЗСЕЛИХА В ИЗРАЕЛ. СЕГА НАУКАТА СЕ ДВИЖИ ОТ ЧИСТИ РУСНАЦИ ПОДБИРАНИ ОЩЕ КАТО ДЕЦА С ОЛИМПИАДИ В ЗАКРИТИ ВУЗОВЕ. ТЕЗИ КОИТО ИЗБЯГАХА ОТ РУСИЯ 90-ТЕ ГОДИНИ СА КАТО НАШИТЕ ЕМИГРАНТИ НА НИКОЙ НЕ СА НУЖНИ ТУКА КАТО ТОШО ПАРТИЗАНИН
323
13
 
11
 
! Отговори
niki преди 5 години
Поредната пропагандна новина, базирана на врели-некипели.
322
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Догодина ще влезе на въоръжение и Циркон. СКорост 8 Маха, обсег - 400 до 800 км.Ще може да се изстрелва от торпедните апарати на всички руски подводници и от всички кораби и катери, които могат да изстрелват Калибър. Ще може да се изстрелва и от самолети.Става все по-весело за краварите и желанието им да са собствениците на света...
321
9
 
17
 
! Отговори
Мултфилм Немисляж преди 5 години
Съвсем наскоро битуваше "мнението", че военната техника на Русия не съществува, а "рашките" показвали само анимации за пред баламите.Това до скоро,а сега дали Путин не гледа мултфилм(анимационен).Хитро е друго-тази ракета не нарушава никой договор,защото кинетичната и енергия наистина действа като метеорит.И без бойна глава пораженията са жестоки.2019 година ще бъде прелом - мултгероите са вече на служба и ако никой не закача батко, ще живее сладко.А едни пари за ПРО ще са в подходящ джоб.
320
13
 
10
 
! Отговори
Рубашка преди 5 години
До ким чи 386. За кое точно кацане, щото американците няколко пъти бяха на Луната. Че и автомобил си закараха да се возят с него.