Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха

В рухналата част от сградата са живели 120 души
146
Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха
Снимка: Reuters

Четирима загинаха при рухването на жилищна сграда в град Магнитогорск, Русия. Причината за трагедията е експлозия на битова газ, предаде БТА.

В рухналата част от сградата са били регистрирани 111 души и 9 са живели като наематели - общо 120, уточни губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски. Има данни за 52 души. От тях четирима са загинали, 16 са евакуирани, включително 7 деца, още четирима са настанени в болници, включително 2 деца, осъществен е контакт с още 28 души. Съдбата на 68 жители на входа все още не се знае.

До минус 27 градуса се очаква да падне тази нощ температурата в уралския град, а студът затруднява работата на аварийните екипи и създава проблеми за хората, които може все още да се намират под развалините, поясни местният клон на министерството на извънредните ситуации.

Правителството на Русия ще предостави цялата необходима помощ на пострадалите при трагедията в Магнитогорск, заяви премиерът Дмитрий Медведев.

Министър-председателят увери в разговор по телефона губернатора Дубровски, шеф на местния оперативен щаб, че "ще бъдат взети всички необходими решения за подпомагане на пострадалите".

Дубровски докладва на руския президент Владимир Путин и на премиера за ситуацията и мерките, вземани от властите на региона.

По нареждане на държавния глава за Магнитогорск отпътуваха руският министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев с оперативна група и здравният министър Вероника Скворцова. В най-скоро време там ще пристигнат и спасители от аеромобилния отряд "Центроспас". Властите на Челябинска област ще купят апартаменти на хората, останали без подслон заради трагедията, обеща Дубровски в ефира на телевизия "Росия-24".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: блокРусиягаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се радвам че моят блок не е газифициран.Трябва хората от газифицираните блокове да съберат подписи за демонтаж на системата, защото заради някакви си хора решили да спестят пари то ще се събори целия блок.
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките нещастници! Жалка държава! Бог да ги прости!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАя жертви ше има, 4 няма как да са само....
8
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
400 хиляди работещи българи получават заплати под линията на бедността.
7
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рухналият блок предсказва бъдещето на Русия!
6
2
 
18
 
! Отговори
yzx преди 5 години
Според мен газификацията е глупост. Преди седмица в Уисконсин в щатите гръмна къща докато отцепват раиона. Незнам за жертви но можета да го видите сами.Police dashcam capture massive gas explosion in Wisconsin.Лека им пръст на загиналите.
5
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Италия цял мост падна над града.
4
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По евразийски стандарт, жужака путин е велик! Скрепване на евразийската дружба!
3
14
 
13
 
! Отговори
Сляп русофил преди 5 години
Ама нали ви казах да не давате лоши новини за Русия! Ша са карам вече ама хааа! Колкото и да е трудно ще намерите хубава новина за Русия, а няма да пишете още първата или 10-та новина която ви падне! Малко се потрудете ровете поне 100 новини за Русия все една ще излезе хубава !
2
1
 
18
 
! Отговори
аз преди 5 години
Вечна памет на загиналите!(
1
13
 
21
 
! Отговори
коко преди 5 години
Това ги чака и зрителите на ТВ Алфа дето слушат в захлас оная *** Миглена Ташева как им обяснява, че щели да им вземат апартаментите ако ги санират.