В Русия сменят съветските "Макаров" с по-модерни

"Удав" пробива бронежилетка от 100 м разстояние
18 яну 2019 15:00, Елка Василева
188
В Русия сменят съветските "Макаров" с по-модерни
Кадър: YouTube

Русия ще замени легендарните съветски пистолети "Макаров" в армията и полицията си с ново оръжие, способно да функционира при температури до минус 70 градуса по Целзий и да пробие бронежилетка от 100 метра разстояние, съобщи днес производителят, цитиран от Франс прес.

Серийното производство на новия пистолет с име "Удав" ("боа" или "питон" на руски език) се очаква да започне през пролетта на тази година, посочи в комюнике държавната военнопромишлена корпорация "Ростех".

"Макаров" е полуавтоматичен пистолет, въведен на въоръжение през 1951 година. По онова време той заменил съветския пистолет "Токарев".

"Макаров" е основното лично оръжие на служителите на въоръжените сили или силите за сигурност в множество страни от бившия Варшавски договор, както и в Китай", подчертава "Ростех".

Неотдавна Русия достави наред с друго оръжие 900 пистолета "Макаров" на армията в Централноафриканската република, припомня АФП.

Със своята разрушителна сила "Удав" ще бъде един от най-мощните пистолети в света, твърди "Ростех", уточнявайки, че използваният при него патрон калибър 9х21 мм е в състояние да пробие бронежилетка от около 100 м, пише БТА.

Пистолетът може да функционира при екстремни температури в диапазон от минус 70 до плюс 50 градуса, в условия на пустинна суша, арктически студ и висока влажност, изтъкна индустриалният директор на клъстера "Въоръжение" в "Ростех" Сергей Абрамов.

На по-късен етап пистолетите "Удав" ще се предлагат в цивилна и спортна версия, а също за износ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: МакаровРусияУдав
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонименей режисюрите , спрете се! браник, малзер кви са тия своеволия? малоyмни ли сте? и, прочие, тт е копиран от ФН 1903 а не от колт 911
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще си го ползват, ама да видим колко ще продадат по света?
81
1
 
2
 
! Отговори
До Стрничен наблюдат преди 5 години
"Макаров" е валтероподобен пистолет и казаното от теб за това оръжие автоматично се отнася и до знаменития РРК. Само дето е по-мощен. Доста съм стрелял с него. Тегав затвор, "европейска" ключалка на магазина - крайно неудобна. Точността му не отстъпва на много по-нови пистолети със същата дължина на цевта. Безотказен. Вече е история.Сега руските оръжейници се развихриха -"Удав" - модифицирана версия на "Гюрза", ПК-14 и 15. Това на горната снимка не ми е известно, не е ПК-15К. Попенкер дава друг
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо във видеото се говори, че пистолетът ще може да пробива бронежилетка от клас 3 до 5 м. А точността на изстрела е до 100 м.
79
13
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
На рашките от няколко наши ф16 блок 70 им се сви халката на Д то страх .ама иначе велики
78
11
 
3
 
! Отговори
висок преди 5 години
Какъв Макаров бе лаици? Това е Валтер РР!!!!! Това дето му викате Токарев е Колт1911!!!
77
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В аниметата какво ли няма вкючително и оръжията на джуджето .Лошото е че дори и анимето му е старо и китайско а и това че Путин с аниметата се доката до Хрюшчов с дървените ракети го направи за смях дори сред червената ватата в собствената му ***
76
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 59 а знаешли кой е правил колт 1911 Джон Брауниг ..така че оная ютия с кофти дръжка и без предпазител (ссср приноса) ТТ има много от Брауниг хай пауар и 1911. + немски патрон от малзер .разбирасе си личи че в дялано изделие в колхоз. но ссср толкова си можеше. руската *** на Уткин е дори още по зле
75
5
 
18
 
! Отговори
До руска изостаналос преди 5 години
Руската изостаналост особено се проявява в хиперзвуковите ракети, зенитните ракети, средствата за РЕБ, подводниците, особено новите клас "Хаски", атомните ледоразбивачи клас "Лидер", ядрените реактори и още много изделия. Българската технология е върхова в света в производство на писани магарешки каручки и троянска керамика.Руснаците направиха преврат в лекото стрелково оръжие, което досега пренебрегваха - снайперските пушки и пистолетите. Постигнаха точност 0.3 МОА и мощни точни пистолети.
74
1
 
11
 
! Отговори
Страничен наблюдател преди 5 години
Да сравняваш пистолет "Макаров" с днешните модерни пистолети е меко казано налудничаво. Не забравяйте, че ПМ е приет на въоръжение през 1951 г. (ако не ме лъже паметта), днес е 2019 г. това са 68 г. служба. Все още продължава да е на въоръжение. Морално остарял. 8 заряден магазин, сравнително маломощен боеприпас (около 300 джаула енергия 315 м/с скорост на куршумите), много малки мерни прибори (мушка и мерник). В армията офицерите се шегуваха, че бил измислен да се самоубиеш, ако не искаш в плен
73
12
 
5
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Поредната дялана работа . ще се жопеславят извесно време и Накрая пак ще върнат на ниско технологичното копие на валтер извесно и като Макаров
72
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От китайското меннте по ссскапано е само руския оригинал
71
19
 
6
 
! Отговори
Лъжа опашата! преди 5 години
Хахаха, 9х21 един от най-мощните твърди Ростех!!!Руснаците са най-големите лъжци. Но интересното е че само те си вярват. Е, и някои български чебурашки с промити мозъчета.
70
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боби 69Чак пък функционално копие??? Свободният ход на затвора е широко разпространен начин за презареждане на пистолети до към 7,65 мм. При по-мощни калибри се ползва по-сложно, по-енергоемко и осигуряващо по-надеждо презареждане механизми (най-често с движение на цефта, но има и други). За да се реши този проблем се създава калибър 9,2х18. Това прави Макаров евтин и *** за поддържане но изключително маломощен и неефикасен. Куршумите са със стоманено покритие и дават много рекушети.
69
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак са откраднали технология която ще осакатят
68
9
 
18
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До руска изостаналост"а има ли изобщо нещо "ново руско", което да не е оръжие"Ядрени реакториПалаващи Ядрени реакториЛедоразбивачи както Линейни така и портовиТанкери за LPGРуската железница поръча в Таврид 40000 нови пътнически и спални вагони за няколко годиниЗа миналата година в Москва са пуснати 17 нови метростанци още токова и за тази е проектаНай-големия небостъргач в Европа - Санкт Петербург се подготвя за експлоатация - тоест вътрешно оборудване на офисиПак там 3 нови пристанища
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има някакво объркване. Пишете, че серийното производство на новия пистолет с име "Удав" се очаква да започне през пролетта на тази година, но това не е така. Действително ПМ е бежнадеждно остарял и ще бъде заменен тази година, но не с "Удав", а с ПЛ-15К или Пистолет Лебедева, който е показан в тази статия на първата снимка -Кадър: YouTube. Пистолет Лебедева ПЛ-15К е издържал успешно изпитанията в ЦНИИ Точмаш, които не е издържал "Глок".
66
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Никой не си купува Макаров за лично оръжиеРуснаците са доказани некадърници"Макаров е функционално копие на пистолета на Джеймс Бонд Валтер ППКИсториятаСкоро след войната свръхмощния ТТ определено прекрасен пистолет за армията се доказва като трагично оръжие за правоохранителните органиТТ Куршума Може да убие човек след преминаване през тялото на човек а и дава рекушетиСъздава се макаров с ПМ 9*18 патрон По-малко мощен от Парабелум 9*19 и не дава рекушети - идеален милиционер
65
2
 
6
 
! Отговори
Асан преди 5 години
Многу съ мола, нек ората дет не са одили в казарма да нси дават некомпетентното мнение!
64
3
 
7
 
! Отговори
най-после ве , ей-и! преди 5 години
Силно се развълнувах от тази дългоочаквана новина! Какво по-хубаво от това, да ти сменят патлака с един нов модел!