Руски ракетоносци и... военни самолети на САЩ и Канада – по тревога

Навлезли са в опознавателната зона на противовъздушната отбрана на Канада
Обновена: 27 яну 2019 12:01 | 27 яну 2019 09:30,
493
Руски ракетоносци и... военни самолети на САЩ и Канада – по тревога
Снимка: Reuters

САЩ и Канада са вдигнали във въздуха два изтребителя F-22, два изтребителя CF-18 и самолет с далечно радиолокационно оборудване E-3 AWACS заради полет на руски стратегически ракетоносци Ту-160 в района на Арктика.

За това в събота са съобщили в Обединеното командване на аерокосмическата отбрана на Северна Америка (НОРАД), пише вестник "Известия", цитирани от "Фокус".

Американските самолети са излетели от база на ВВС в Аляска. В съобщението, публикувано от ТАСС се казва: "E-3 AWACS, два изтребителя F-22 и два изтребителя CF-18 са разпознали два руски стратегически бомбардировача Ту-160 (Blackjack по класификацията на НАТО), които са навлезли в опознавателната зона на противовъздушната отбрана на Канада".

В НОРАД са потвърдили, че руските самолети са се намирали в международното въздушно пространство, без да са нарушавали държавните граници.

Двата руски ракетоносеца Ту-160 са извършвали 15-часов полет над неутрални води в Северния ледовит океан, море Лаптеви, а също и над Баренцово и Карско море.

Ту-160, известен като "Белият лебед" е най-тежкият боен самолет в света, може да престои 25 часа във въздуха и да носи 12 ракети едновременно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
2
 
7
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Те така младежи и девойки. Не щете руски самогон, Лада Калина, Иж Планета и други оригинални руски "придобивки". Искате айфон, съвременно компютърче, БМВ, Хонда и други упадъчни ценности. Не искате да видите "свободата" на словото както я видя Политковская, тук Ви е по добре обаче се "пръсвате" от гордост за двата руски бомбара дето полетели около Канада. Меко казано сте .. странни. Боби, твоето чувство за "хумор" е отчайващо. Дали съм назад - не зная, ама съм избрал страна. А ти?
348
4
 
5
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Боби - Боби, Боби ... ти предполагам "излъчваш" от Архангелск? Аз пак да попитам - защо си тук а не при тези които толкова пламенно защитаваш? Защо Рено бе Боби? Защо не поредната Таврия, Лада Калина или Москвич? Или някоя друга сенокосачка с голям недодялан надпис и технология от 80-те? Между впрочем, Санкт Петербург и Москва не са Русия. Голямата част от Русия продължава да тъне в мрак, бедност и безисходица. А за "демокрацията" по Путински образец - ами, разсмиваш ме. Недей.
347
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До KromА относно Свободата ...Влезни ако искаш само в тубето в канали като Радио Свободна Европа, Дойче веле на Руски и прочие които изливат такава "информация"(имам предвид рънътъ дето се дава на свинътъ) за РФ и Путин че ако подобно нещо излезе в западна медия по отношение на тамошните Властимащи или дори в България то медията щеше да бъде затворена докато кажеш: "Петър Плет Плете През Пет Пръти Преплита Плети Петре Плета Петре Плета Падна"
346
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Krom"Но пък няма коли, мотори, електроника, свобода и някои други "дълбоко неуважавани" от Вас придобивки"Кроме що си толкова назад с материала бре?За защита на своята промишленост РФ са въвели термина ЛОКАЛИЗАЦИЯ - колко процента реално от едно изделие се произвежда в РФ. Като достигнеш 100% ти махат една купчина такси и митаТа Кроме ако едно Рено Клио с примерно 100% локализация се произвежда в РФ то Руско ли е или Френско?същото важи за всякакви видове производства
345
11
 
9
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Браво и да живей! Разполагат с най тежкия боен самолет, но не и с приемлив автомобил собствено производство. Съвършено. Не иска ли някой от възхвалителите да отиде да живее там? Хайде, бившите ГУЛАГ-зи си стоят. Има и комуналки около Полярния кръг. Що не отидете там да се пръснете от гордост, комплексари? Но пък няма коли, мотори, електроника, свобода и някои други "дълбоко неуважавани" от Вас придобивки. Интелесно, там на какво ще чатите?
344
9
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До НАТО"Цялата им бимберна авияция е заземена след серия катастрофи искараки от нафталина две Щайги последния си резерф дето всеки 16 може да упуца без проблем"Инциденти и катастрофиТу-22м3 - се разбива при кацане Мурманск обилен снеговалеж видимост 500м2*Су-34 се сблъскват над морето Близо до Владивосток при УЧЕНИЯТу-22м3 не успява да излети и излиза от пистата северно летищеТу-22м3 са поне 30 годишни самолети обсег на ркетите до 5500км(Кави Ф-16 го гони ...)САЩ авиация не лети на север
343
6
 
22
 
! Отговори
Димитров преди 5 години
До info.infoКъде прочете с кьоравите си очи, че са нарушили нечие въздушно пространство?" НОРАД са потвърдили, че руските самолети са се намирали в международното въздушно пространство, без да са нарушавали държавните граници."За разлика от това великите НАТОВЦИ (Турците в Гърция редовно, ФАЩ в целия изток) си влизат като у тях си навсякъде - доказан ФАКТ. Айде сега продължавай да лаеш...
342
31
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До info.infoЕ да де, ама Аляска е САЩ, не е на ***. Въпроса е прикллючен. Да се опита, онзи с името на вагинa да си го вземе от американците, пък ти да видиш какво ще стане . Аляска не е Крим
341
3
 
20
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ту 160Експлотационни характеристикиМаксимална скорост:2220 км/ч 2.05МахF-16C Block 502145 км/часJAS 39 Gripen 2410 км/час
340
24
 
9
 
! Отговори
info.info преди 5 години
Руснаците с това тяхно хоби да навлизат във въздушните пространства, къде ли ще им изнене късмета. Г-н *** ни обижда за кирилицата и за спасяването на евреите, като начин да провокира, като си мисли, че ...! Той знае ли колко руски газ, нефт , злато и диаманти има в Аляска?
339
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До В летящите щайгиСтюпи, тоалетна има даже в относително малкия Су-34, в който пилотите седят като в автомобил - един до друг.Но, аз съм джентълмен и знам много! Американците създадоха (за няколко милиона долара) специални двойни *** за техните пилоти със специални датчици за пикня и софистикейтед тръбопровод за нейната евакуация. Защото ако се съобщава направо с разредения въздух, може да откъсне пишлето на пилота. Това е американският технически гений! Хип-хип-ура!А ти не се мажи повече!
338
8
 
16
 
! Отговори
До 369 преди 5 години
До НАТОНАТО 'ептен за смях! Руснаците имат 35 такива бомбардировача, повечето от които са модернизирани. Макс. V=2500 км/ч, която натовските изтребители не могат да достигнат.Револверни носители на ракети. Х-101 хич не е точна - попада на 7 МЕТРА от целта, не може да уцели муха! Ха-ха-ха! Една муха!
337
6
 
27
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Тавариши coросоидчета ще ви натикаме в Сибир и там ще ви мамеенцето западняшко !
336
0
 
10
 
! Отговори
ЗАЩО преди 5 години
Защо почти 200 коментaра бяха изтpити от темата за х0л0к0ста?
335
20
 
11
 
! Отговори
НАТО преди 5 години
Рашко ептен за смях с двата им и ЕДИНСТВЕНИ летяшти бомбандировача (((
334
0
 
23
 
! Отговори
.. преди 5 години
От некадърното заглавие на некадърния писач разбирам, че са вдигнати руски, канадски и американски самолети по тревога.Абе тия журналяги от Пик, Шок и Блиц ли ги вземат тука да дращят?
333
1
 
15
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
2 самолета по 12 ракети по 25 часа във въздуха.
332
0
 
12
 
! Отговори
До 361 преди 5 години
От тук те усещам, как ти мирише в главата.Миризмата е почти същата, но от целуването на ... ти знаеш какво.Ти тези самолети и на снимка не си виждал но пишеш инсинуации тука...
331
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако падне и един от тия бели юрдеци... .ще трябва вече със президенския самолет на гнома да патролират ... то не останаха не зазимени зведолети на въглища ... след тая серия катастрофи
330
0
 
8
 
! Отговори
мислещ преди 5 години
защо говорите глупости ;добре вярно е че материялното е важно за човек но гледайки би ти ви и страданието на родителите от носно болестите на техните деца се питам богатството ли е най важното и ли здравето.