И Русия излиза от договора за ракетите с малък и среден обсег

Нашият отговор ще бъде огледален, посочи Владимир Путин
Обновена: 2 фев 2019 13:14 | 2 фев 2019 12:20, Красимир Ангелов
556
И Русия излиза от договора за ракетите с малък и среден обсег
Снимка: БТА

Президентът Владимир Путин заяви, че Русия прекратява участието си в Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, предаде ТАСС.

Още по темата
"Ще постъпим по следния начин: Нашият отговор ще бъде огледален. Американските партньори обявиха, че прекратяват участието си в договора, и ние го прекратяваме", каза Путин на среща с министрите на отбраната Сергей Шойгу и на външните работи Сергей Лавров.

Путин каза, че в Русия е започнала работа по създаване на нови оръжия заради аналогични действия на САЩ. Ще бъде започната разработка на хиперзвукова ракета със среден обсег и наземно базиране.

"Съгласен съм с предложенията на министерството на отбраната за започване на работа по "приземяване" на ракетите "Калибър" и откриване на ново направление - създаване на хиперзвукова ракета с наземно базиране, със среден обсег", каза Путин, цитиран от ТАСС.

"Ще почакаме докато нашите партньори узреят да водят с нас равноправен и съдържателен диалог по тази важна тематика и за нас, и за нашите партньори, и за целия свят", добави президентът на Руската федерация.

В петък американският държавен секретар Майк Помпео обяви излизането на Съединените щати от двустранното споразумение

Малко по-рано през деня днес Китай обяви, че е против едностранното изтегляне на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег и призовава Москва и Вашингтон да уредят разногласията си чрез диалог, предаде ТАСС, цитирайки говорителя на китайското министерство на външните работи Гън Шуан.

"Китай е против денонсирането на договора от страна на Съединените щати. Призоваваме САЩ и Русия да решат разногласията си чрез конструктивен диалог", се казва в изявлението.

 


556
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Знам само, че когато атовете се ритат - страдат магаретата. Нямаше да има войни, ако нямаше въоръжаване и превъоръжаване, както и свърпроизводства при военната промишленост. Целта е населението по света да бъде редуцирано на всяка цена. Няма високи печалби за едни, ако няма войни, глад и болести за други!
367
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Извод

И понеже Китай е съюзник на Русия, САЩ са в шахматна позиция!

Абе то Китай е съюзник на Русия, но осочи среден пръст на Русия по въпроса за отказа от доларите та не е баш как ти си мислиш.
366
2
 
3
 
! Отговори
Извод преди 1 година
Докато САЩ и Русия излизат от Договора за ракетите със среден и малък обсег Китай не само че ги има но и ги развива. В обсега на ракетите със среден обсег на Китай са и САЩ и Русия. И понеже Китай е съюзник на Русия, САЩ са в шахматна позиция!
365
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 397
Българино,започвай да затваряш буркани че иде много дълга и люта зима. Кой изкара , ....изкара.

Не думай!?Тя зимата свърши бе перко.
364
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българино,започвай да затваряш буркани че иде много дълга и люта зима. Кой изкара , ....изкара.
363
2
 
0
 
! Отговори
Бонобо - 3 преди 1 година
Разсъних се, щом си помислих за Моцарт. Можеш ли да кажеш, ама без да гледаш в енциклопедията-ерзац (ти ползваш тази дума, без да знаеш значението й) колко концерта за пиано е написал, кои от оперите му са на немски, кой номер е "Пражка" симфония? Случайно да си пял в една опера на Джордж Фридърик Хандл, за която се изисква глас, какъвто вероятно имаш? Често я пускат в изпълнение на Филип Жаруски, а ти май имаш неговата ориентация и ниво на тестостерона.
362
1
 
0
 
! Отговори
Бонобо - 2 преди 1 година
Питах те, кой си ти, мислителю, Марк Аврелий, Спиноза, че стигна до оценка на Блок и Маяковски! Ами то е срамота бе, точно ти да се обаждаш за тези творци! Нещо за Пушкин, Толстой, Достоевски да кажеш? А, Федор Иванович е написал пророчески, че освободените славяни ще изменят на Русия. Гений, наистина най-големият психолог сред писателите. Е, бил антисемит. Ти случайно да не си семит?
Доспа ми се.
361
3
 
0
 
! Отговори
Бонобо до 159 преди 1 година
До Сат Н
"Нет, дорогие, предпочитам Моцарт и Хендел пред дайретата на Азия.
Пред фалшивия руски ерзац на барока, предпочитам европейския оригинал."
...
Отговорих ти, но твоя човек ме изтри. Той винаги ме трие, щом застъпи на дежурство. И редовно получава сочна псувня в отговор. Любов необяснима!
Писах, че ще ходатайствам пред Н.Пр. Макаров да ти дадат титла академик на РАН, щом представиш пример за РУСКИ МУЗИКАЛЕН БАРОК. Нищо не разбрах за дайретата! Виж се при лекар откъде е този шум в главата
360
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
краварите яко го закъсаха ;в нищо не им върви ,и никой не ги бръсне за слива.сега си мислят че някой ще уплашат като излязат от договора.РУСИЯ Е НОВИЯТ СВЕТОВЕН ЛИДЕР
359
11
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До 361: И аз мога да ти отговоря така :) Русия обеща ли да пази цялостта на Украйна ако тя предаде ядрените ракети ? Обеща дори подписа договор. Е виждаме колко важи думата на Русия :) Не вярвам на държава която е водила над 200 войни от които само 4-5 отбранителни. Всичко останало е нападателно ! Вижда се и по глобуса в стаята ми кой е най-големия агресор в света :). Познайте кой е ? Който не се сеща да отвори атласа :)
358
4
 
0
 
! Отговори
Народна Просвета преди 1 година
едвам се справяте с коментарите, роби. натискайте на писане, че нема за леб!
357
15
 
4
 
! Отговори
Борящник преди 1 година
Алкохолиците не знаят, че два пъти не можеш да излезеш от един договор,
356
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за Европа..
355
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМЕРИКАНЕЦА ТИ СИ МАЙ РУСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ВЪШКА
354
27
 
1
 
! Отговори
Американеца преди 1 година
Бълхарите много да не говорят, че ще им припомним 1943г, да не ни ядат пак бомбите, че и без това са 4 млн. население, колкото персонала на един завод в САЩ. Да не ви затрием скапаната Европа и от там за Русия.
353
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една войничка ... може и да е добре.
352
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До наблюдател

Дай "Дончо" ?
351
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
От какъв договор излиза след като вече няма договор?
350
23
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Путин се заиграва с Бай Дончо много безотговорно.
Забрави кой го изправи на крака.
Милиони руснаци ще живеят в нищета.
349
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно решение на руснаците..............да, крайно време е за огледален отговор на агресията на империалистите - наглосаксонци!!!