Русия е готова на диалог за ракетите, ако САЩ отстъпят

Вашингтон официално уведоми Москва, че се оттегля
Обновена: 2 фев 2019 22:04 | 2 фев 2019 21:40, Анисия Иванова
423
Русия е готова на диалог за ракетите, ако САЩ отстъпят

Русия е готова да води диалог по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО), ако САЩ преразгледат позицията си и възобновят спазването на договора, заяви руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Русия същевременно ще направи всичко необходимо за гарантиране на сигурността след изтеглянето на САЩ от ракетния договор, заяви министерството.

"В условията на новите създавани от Вашингтон заплахи ние, разбира се, ще бъдем принудени да предприемем всичко необходимо за обезпечаване на националната си сигурност", се казва в изявлението.

"Русия си запазва правото да предприеме огледални мерки по отношение на разработването, производството и наземното разполагане на ракети със среден и малък обсег", добави руското дипломатическо ведомство, като същевременно напомни изявлението на президента Владимир Путин, че Русия няма да разполага такова въоръжение в Европа и в други региони, където засега няма да се разполагат американски ракети със среден и малък обсег.

Днес Вашингтон официално уведоми Москва, че прекратява участието си в Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег и че започва процедура по излизането от него, съобщи руското министерство на външните работи в изявление, цитирано от ТАСС.

"На 2 февруари Съединените американски щати, с нота на Държавния департамент, официално уведомиха Руската федерация за прекратяване на участието си в двустранния Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г. и началото на процедурата по излизането от него", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

Вашингтон обяви също, че "вече не се смята за обвързан със задълженията по този документ, т.е. може открито да пристъпи към разработката, производството и разполагането на забранените от договора въоръжения".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
4
 
! Отговори
Олег преди 5 години
101, за самолетите няма ли да кажеш?
59
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ вече са само една второстепенна регионална сила. От свякъде ги гонят, и дори другарят Ун им се подиграва и ги прави смешни.
58
3
 
6
 
! Отговори
Олег преди 5 години
С Опера ли работите? А лаковете с чистене на кукита и прокси? То луди ставате с тия лайкове значи!
57
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само излизане от ЕС и НАТО и ориентиране към Русия може да бъде спасение за България. Останем ли в ЕС и НАТО ни чака само бедност и мизерия, и до няколко десетилетия България ще се стопи. ЕС и САЩ само се подиграват с нас и ни подритват като хора втора ръка. За тях сме просто задния двор, слугите, пушечно месо за война с Русия.
56
7
 
7
 
! Отговори
До 98 преди 5 години
Руско-Япоската 1905, Първата Световна 1917, Афганистан 1988, Студената война....загуба след загуба.
55
5
 
6
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Видяхте ли в ПИк как ви. хванаха тролчета червени? Цели 50 коментара трябва да напишете за някакви пари! Милите!
54
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия винаги побеждава. Русия е страна победител.
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 84Договорите на САЩ са визи са с отделни страни. Има си и ясни критерии които трябва да се покрият.САЩ имат договор за безвизов режим не с отделни страни а с ЕС. Това го призна и Европейската комисия като трябваше да наложи реципорчни визи на САЩ според договор за членство на България в ЕС, но и Брюксел се изплю в лицето на България като заяви, еми да, така е но сега няма да си разваляме отношенията със САЩ заради една членка втора категория от задния двор.
52
2
 
5
 
! Отговори
До 77 преди 5 години
Абе момче,абе агитаторе ,девети септември отдавна мина.Ти говориш като агитатор на Вълко Червенков.Съзнаваш ли какво дрънкаш? Това ще хване дикиш само пред престарелите полуглухи бабички в клуба на БКП/БСП,Ама и те са на изчезване.....И си пий хапчетата,защото ако така продължаваш и ти ще си лягаш гладен. И вързан-в Карлуково така ги приспиват.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НПО и *** *** се активизираха, целта е да свалим ГЕРБ и ще го напрам. А от там ще премахнем и американското робство.
50
8
 
6
 
! Отговори
Аляска е американска преди 5 години
русия така или иначе не спазва договора (както всеки договор подписан с нея).Тъй като изостават в авиацията се надяваха да минат между капките с ракетите и да постигнат паритет.Ама все по-рядко им минават наглите номерца.
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 84Договорите на САЩ са визи са с отделни страни. Има си и ясни критерии които трябва да се покрият.
48
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При бай Тошо пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна. А при ЕС курса е 2 лева за евро, но пенсионерите гладуват а 74% от населението живее в бедност.
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Сега ги е страх че Тръмп ще си произвежда ракети на воляЩе си произвеждат на воля разбира се, няма да гледат и слушат кълченето и xвaлипpъцкoвщинaтa на Путин!
46
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имат договор за безвизов режим със ЕС, но за България не го спазват и открито се подиграват и плюят в лицето на българите, а васалното правителство в София купува от САЩ за 2 милиарда остарели самолети от виетнамската война.
45
3
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
И при бай Тошо ,,официаният курс на долара в БНБ беше 83 стотинки.Ама колко я карахме така-докато стана 3,500 лева.По кротко разбирачи.Най страшни са полуинформирани и полуграмотни хора,с претенции че знаят всичко и говорещи като последна инстанция.А се бръснат от миналия петък.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 77Престани с тези глупости.
43
5
 
3
 
! Отговори
Тео преди 5 години
И едните и другите ги разбирам. САЩ и Русия са страна по този договор, но Иран, Пакистан, Израел, Китай, Индия и Северна Корея - не! Всяка една от тези страни има потенциала да развие подобни оръжия. Времената се променят. Путин, обаче, е хитър - казва, ок, няма да позиционираме такива оръжия в Европа АКО и САЩ не го направят. По-завчера поляците вече заскачаха, че искат такива американски ракети в Европа, ерго да се(ни) самоунищожат! Който има разум ще разбере откъде идва опасността!
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да но Крим е руски. А САЩ подскачаха 4 години, а сега клекнаха - това не е наша територия. И Донецк и Луганск не са ваша територия. А останалото от Украйна да си го взимат и САЩ и ЕС, но нещо не го искат!
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2016 г. всеки СЕДМИ американец си е лягал всяка вечер гладен, данните са на Министерството на земеделието Тук обаче не казват едни други неща по темата, които са доста важни че от тези 42 милиона гладуващи американци, 25,7 милиона са БЕЛИ 9,1 % от населението; през 2016 г. броят на гладуващите американци спрямо 2015 г. се е УВЕЛИЧИЛ с 3,8 милиона човека и най-вероятно в огромното си мнозинство пак бели.