Ще посрещнем Путин, кога и за колко време - не се знае

Визитата щяла да е, когато е узрял моментът за нея
255
Ще посрещнем Путин, кога и за колко време - не се знае
Снимка: Reuters, архив

Все още не е уточнена дата за визитата на руския президент Владимир Путин в София. Това съобщи пред журналисти руският посланик у нас Анатолий Макаров, който уточни, че посещението ще бъде осъществено, когато бъдат изпълнени необходимите условия за това.

Още по темата
В края на януари Борисов и Путин проведоха телефонен разговор, в който бяха обсъдени съвместни енергийни проекти, сред които АЕЦ "Белене" и българското участие в "Турски поток", припомни посланик Макаров.

"Що се отнася до въпроса за посещението на президента Путин, има действаща покана и от президента Радев, и от премиера Бойко Борисов.

Срокът обаче ще бъде уточнен по каналите, когато двете страни постигнат разбиране, че е назрял моментът за тази визита и условията за нея са напълно изпълнени“, заяви посланик Макаров, който днес поднесе венци пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина за Деня на дипломата в Русия, съобщи БНР.

По този повод посолството на Руската федерация в София организира и инициатива "Попитай посланика“.

На страницата в социалната мрежа Facebook на руската мисия у нас вече има зададени близо 600 въпроса, като сред темите, които се засягат, са нерешеният въпрос с българските архиви в Москва, ключови енергийни проекти, визовият режим и рисковете от хибридната война.

В неделя отговорите на най-интересните въпроси ще бъдат публикувани на страницата на руската мисия в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
8
 
7
 
! Отговори
до правителството преди 5 години
Я поканете за 3 март американския президент
152
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не ни припомнят как го изпроводи още същия ден като отиде в Москва.А също и как Тръмп не го и погледна като се натискаше да се ръкува с него.
151
8
 
10
 
! Отговори
до 150 преди 5 години
Без Русия всички посочени от теб светли имена щяха да бъдат позабравени.
150
2
 
3
 
! Отговори
фантазия преди 5 години
До Анонимен 110ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХААХАХАХАХАААААААААААА...................
149
12
 
11
 
! Отговори
Христо Ботев преди 5 години
До Захари СтояновПубл. във в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на общата повинност и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо
148
7
 
6
 
! Отговори
88 преди 5 години
До ха-ха-ха, това е защото Путин станал великан....на снимката де..ха.ха.ха
147
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, ако ще предизборно с 10 Путиновци да се ръкуваш - не става от тебе и ч.еп за зеле
146
12
 
10
 
! Отговори
Захари Стоянов преди 5 години
Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.Русчук, 1-й Март 1886 г.З.СтояновИз предговора към статията на Георги С. Раковски Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите, публикувана във в.Дунавски лебед, 1859 г.0
145
11
 
10
 
! Отговори
Захари Стоянов преди 5 години
До Иван ВазовКато народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.Русчук, 1-й Март 1886 г.З.СтояновИз предговора към статията на Георги С. Раковски Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите, публикувана във в.Дунавски лебед, 1859 г.
144
15
 
11
 
! Отговори
Иван Вазов преди 5 години
О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с киткиНо идете вий настървени,на грозни зовете ни битки!Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещоКак ръце сега да разгърнем?О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви лкът поставяхвъв мойта душа, в мойта песен!Вий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко строшихте ни игото тежко,а днеска ни носите ново!
143
10
 
22
 
! Отговори
Иван Вазов преди 5 години
- Мамо, мамо, я ги виж !- Що е ? Идат, погледни ги !С пушки, с саби ... - Що стоиш ?Скоро, чедо, поздрави ги !Тях ги Бог прати насам,да помагат, чедо, намИ детето дава крушкина солдатите без страхи крещи на тях:Здравствуйте, братушки !Шипка ! Шипка ! Гръм се чуй.Гурко мина планините !Радост, чудо беше туй !И на Тракия момите срещат храбрите борции закичват със венцитехните глави, коне, пушки ..И кат стискат им ръце,викат от сърце:Здравствуйте, братушки !
142
4
 
10
 
! Отговори
патриот преди 5 години
Много българи са убити в Югославия в първите години на управлението на Тито. "Близо 100 000 са, ако не броим тези, които са разселени, принудени да емигрират от Югославия. Това се случва в периода 1945-1946-та година Именно Тито води с Георги Димитров преговорите за създаването на балканската конфедерация, ние да влезем като част от нея, за да може да се реши македонския въпрос вътре в нашите държави. От една страна и заради това е Кървавата Коледа, когато са избити много българи в Македония, именно от хората на Тито. За съжаление един от водещите генерали в югославската партия и армия води ра
141
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе независимите евро атлантици защо ви е да идва путинпоканете някой от джендер европатаама от тяй нищо не зависиако не бяхте се надупили на краварите да спрете южен потоксега щяхте да имате втора година по 400 мириона от транзити украйна щеше да е на колене америсанците спасиха украйна за наша сметкаи сега ще се диверсифицирате с омразната руска газ ама през турско кранчедо там ни докарахте че и за това да се молим
140
18
 
8
 
! Отговори
патриот преди 5 години
Когато бяхме с Германия бяхме на три морета и българската икономика цъфтеше да поддържаме германската армия. А когато дойдоха руските окупатори взеха имотите на българите ...даже кокошка не оставиха тези гладни руски мародери и измислиха македонската нация. (за това в следващия коментар)
139
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия руски поети пак са се напили
138
8
 
24
 
! Отговори
Иван Вазов преди 5 години
Русия! Колко ни пленитуй име свято, родно, мило!То в мрака бива нам светило,надежда в нашите злини!То спомня ни, че ний кога смезабравени от целий свет,любов, що никога не гасне,за нази бди с най-сладък свет.Русия! Таз земя великапо шир, по брой, по сила! Тяс небето има си приликаи само с руската душа!Там, там молбите ни се чувати в днешния печален чассърца все братски се вълнуватосемдесет милйона с нас!
137
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В дълбока заблуда си.Германия е имала колонии в АфрикаА Германия защо не използва за слуги и миячи и черната рбота хора от колониите си както другите западни страни, ами използва българи за черната работа?
136
5
 
27
 
! Отговори
Петко Славейков преди 5 години
Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата опора,тя е нашта висота!Руска сила, руска воля,руска кръв и руский потще избавят от неволянаший падналий народ.Немци, френци, англичанинаши са враждебници,дружни с нашите тирани,наши са изедници.
135
4
 
16
 
! Отговори
до 128 преди 5 години
бре бре какви заплати имсло в таз германия, те за това лятото швабите в нашия хотел двама пият кола на лоби бара от една чаша с две сламки....а рашките се къпят с бутилките кола за шоу
134
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 96В дълбока заблуда си.Германия е имала колонии в Африка - Германска югозападна Африка (прибл. днешна Намибия и част от Боствана), Танганайка (така се е произнасяло, сега - континенталната част от Танзания), Руанда-Урунди (Руанда, Бурунди), Герм. Зап. Африка - Камерун, Нигерия, Тоголанд - Гана, Того, Тихи океан - арх. Бисмарк, Мариански о-ви, Герм. Нова Гвинея, Соломонови о-ви, Каролински и др.Обяснението е другаде - потърси го сам в митовете и легендите! Сред 80%!