Русия да крояла планове за намеса в BG избори? Няма такова нещо!

Абсурдно било и има връзка с отравянето на Емилиян Гебрев
180
Русия да крояла планове за намеса в BG избори? Няма такова нещо!
Снимка: Булфото, архив

Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров отхвърли твърденията за очаквана руска намеса в изборите у нас.

Във Варна Макаров коментира изявлението на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изрази убеждение, че ще има такава намеса. 

Още по темата
"Виждам какво се случва в държавите от ЕС. Какви са притесненията ѝ. В някои от министерствата в държавите членки се създадоха специални звена, които да работят точно за тази пропагандна дейност, която правят“, предупреди Цветанов по-рано днес.

Според Макаров обаче такива подозрения са напълно неоснователни.

"Няма никакви основания г-н Цветанов да говори така. Не смятаме да се намесваме във вашите предизборни кампании. Никакви указания за това не сме получавали. Българският народ има право сам да избира кой да го представлява на местно, национално и европейско ниво", посочи Анатолий Макаров, цитиран от БНР.

Руският посланик определи като абсурдни твърденията за връзка на Русия с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през април 2015 година.
 
По-рано днес българската прокуратура потвърди, че агент на руското разузнаване, свързван с отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания, е идвал и в България през 2015 г.

Ще се разследва дали това има връзка с твърденията на бизнесмена Емилиян Гебрев, че е бил отровен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
15
 
! Отговори
Ей преди 5 години
Аз няма да мръзна, защото трябва до повтаряте Пропагандата на САЩ.Утре пак ще ми кажете, че вдигате цената на газ и парно.Писна ми да мръзна, заради васалите на САЩ.На САЩОфилите им е лесно, зимата ходят по хасиенди, ама БГ народът мръзне.Какво лице имате да храчи"те Русия, като НАРОДЪТ ви зависи от най-важното ТОПЛИНА.Писна ми да Прос"тотията на САЩОФИЛИТЕ.Няма на двойна цена да ви купувам скъпият втечнен САЩ газ, нито да унищожите БГ със шистов.Малко мисъл за Народа.
44
18
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Има предложение Русия да се преименува на Северна Русия... - и да се натика зад полярния кръг...
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При такава ниска избирателна активност би трябвало Русия лесно да може да назначава правителство у нас, все пак се твърди, че са назначили американския президент. Но явно Цветанов фалшифицира 100% от вота, за да е той на власт. Логично, нали? :)
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров отхвърли твърденията за очаквана руска намеса в изборите у нас."Е вие пък да не очаквате да потвърди? Всяка голяма сила си гледа интереса. И Русия и САЩ, и Китай....там където имат изгода се намесват по един или друг начин. Ама няма да дойдат и да ви кажат че са се намесили.
41
4
 
5
 
! Отговори
Макаров преди 5 години
ДА ЩЕ ИМА ВМЕШАТЕЛСТВО В БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБОРИ!И ние това очаквахме. Разбихте американските служби, пък с малка България ли?
40
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Русия не се меси в изборите, провеждани на васални територии.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
polovin balgaria e s rusia
38
4
 
25
 
! Отговори
МАЧКАЙ, ВОВА! преди 5 години
МАЧКАЙ!
37
6
 
16
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 5 години
"Санкциите докараха Путин да извика гръмогласно... - Крим е на Украйна..."Гръмогласния глас, който чуваш е на пациента от съседната килия. След малко ще утихне, а след това ще дойдат и при теб с хапчетата.
36
6
 
11
 
! Отговори
дано преди 5 години
Наистина трябва намеса чрез зелените вежливи човечета който да ни освободят от тази банда политици и предатели който ограбиха и продадоха страната и доведоха държавата до катастрофа.
35
14
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Санкциите докараха Путин да извика гръмогласно... - Крим е на Украйна...
34
4
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Цв.Цв. е готов с...оправданията при очаквания срив на изборите за ГЕРБ.Намеса на Русия,видяла жабата че...подковават коня и тя вдигнала...крачето,та и наш...еуроатлантик,все руснаците са му...виновни.
33
6
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Гаранция ви давам, че имаше руска намеса , когато гърмяха складовете и цеховете за утализация на военни боеприпаси, точно в разгара на войните в Сирия и Украйна взеха да гърмят!!!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Русия е назначила президента на САЩ, смятайте какви фалшификации прави Цветанов, щом не могат да пробият в България.
31
4
 
14
 
! Отговори
ей хора преди 5 години
Тези който разпространяват лъжи и правят провокации срещу Русия знаят много добре че на Гебрев са правени изследвания в Финландия и у нас и никаква отрова няма,той се е натровил от салатата която я ял и в която е имало много нитрати,това е доказано.
30
11
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
И Томислав каза... - ще има зловредно вмешателство на Русия...
29
7
 
8
 
! Отговори
В преди 5 години
Русия нява интерес към бг
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основното, което издиша в твърдението за "руска намеса", която Цецо "авторски" изкопира от Вашингтон е абсурдността на изказването. Ако Русия може да назначава върховната власт в САЩ, защо по дяволите такива като Цветан Американолизец и Борисов Меркелопоклонник управляват държавата? Няма логика, Цецо.
27
2
 
14
 
! Отговори
Ц преди 5 години
Русия не помни че има държава българия а не мисли за избори на бг глупости пишат
26
10
 
7
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Някой да не е очаквал да каже ,че ще се месят