Зад стените на изправителен дом в Русия – идеал тук е руският войник!

Как възпитават децата престъпници в интернатите в Русия?
Обновена: 20 фев 2019 09:19 | 19 фев 2019 21:23,
130

Вадим Селезньов тренира по няколко пъти на ден. В спорта той вижда начин да скъса с миналото си.

"Откраднах кола и веднага катастрофирах. Избягах от местопроизшествието, но след два дена полицаите ме арестуваха", обяснява накратко криминалното си минало Вадим.

Той е в интернат за непълнолетни престъпници вече две години. Много други младежи като него са се озовали в интерната заради сходна съдба на тази на Вадим.

Зад стените на изправителния дом обаче кражбите, побоищата и престъпленията отстъпват място на строг ред и дисциплина.

"Навън, на свобода, тези младежи представляват потенциална опасност най-вече за децата от нормални семейства. Учителите не знаят как да подхождат към такива костеливи орехи", обяснява пред Deutsche Welle възпитателката Зулфия Воробьова.

Редът в интерната прави живота по-прост, правилата улесняват живота на всички. Вадим например е дежурен по кухня и заедно с бригадата му са отговорни да сервират обяда.

В изправителния дом възпитателите подтикват обитателите да стават все по-добри. А идеалът им - руският войник.

"Тук не е затвор, а училище за младежи. Ние ги подготвяме за армията", казва възпитателят Марс Галиулин.

Много от младежите от дом Серафимовка действително ще станат войници. Тук се възпитават не зрели граждани, а покорни войници, които не поставят под въпрос авторитета на правителството.

Децата се научават да бъдат благодарни за получения втори шанс и да се радват на близостта и вниманието, което им се дава.

Вниманието идва от възпитателите, които са убедени, че правят добро не само на младежите, но и на държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Шопендар преди 6 месеца
Чета коментарите и се чудя,защо с толкова жлъч и злоба се говори за неща които не познавате.макаренковец,знаете ли какво е.човек дисциплиниран,здрав физически,научен да търпи несгоди,и да работи в колектив,борбен,търпелив.от тву в България има шампиони,Антон Николов щангист,борци,боксьори.от макаренковец всичко става
80
2
 
12
 
! Отговори
джендърмен 11 пол преди 5 години
Според джендърите и ДВ когато се даде заповед от командира,всички войници трябва да я обсъдят,да определят внимателно къде се нарушават техните права,имат ли условия в окопите за редовна епилация и подмиване,има ли нарушаване на правата на противника,и демократично да гласуват!И ако нещо не им харесва,да сезират международния съд за правата на човека,да заклеймят тази безчовечна диктатура,да започнат размяна с противника на мечета и шоколади,и да си организират съвместен гей-парад!
79
9
 
4
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Чудесен подход .... Тези дето проявяват криминални наклонности още от малки, ги отделят от обществото в специални домове и ги подготвят за "зелени човечета" на товарищ путин по специална макаренковска програма ... Ще ги научат да изпълняват заповеди и убиват без да се замислят много много ... По познатия стар рефрен: за Родину, за Сталину ... За путину ... !!!
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как се възпитават зрели граждани - като ги оставиш с 12-15 висящи присъди да пребиват възрастни хора и да крадат и убиват?
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тук се възпитават не зрели граждани, а покорни войници"...Журналистката ме разплака:))) Тази жена за казарма не е ли слушала, не гледа ли американски филми?
76
5
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
Това е люпилня за "Вагнер"-овци
75
8
 
6
 
! Отговори
anon преди 5 години
хубава история ама съветска... значи като си млад и *** и откраднеш кола и те хванат- живота ти на практика свършва. няма втори шанс, няма запечатване на досието защото си бил малолетен, няма мотивация за нищо. много си ги обичам братушките ама за определени неща 'кви животни са просто не е истна...
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на бай Тошо такива ги пращаха в Дървеница там имаше трудово възпитателно училище което се казваше Макаренко. От там излизаха най добрите и възпитани хора макар и възпитани по трудният начин. А в момента такива са на свобода и няма спасение от тях. Създават борчески групи разпространяват дрога и проститу.ция а държавата е безсилна да се справи. Когато държавата респективно управниците са си завряли главите отза.д и не виждат по далеч от носа си такива изча.дия си развяват байряка.
73
11
 
4
 
! Отговори
риголето преди 5 години
Странни неща стават тук! При критика - няма палци нагоре, при "Слава Путину!" - палци нагоре! Всяка държава има право да се защитава, но Русия е една икономическа дупка, а обикновено дупката се пълни с нещо отвън. Та затова войничета... Богатият не взема къщата на бедния, ако не смята да я ремонтира, а бедния иска да вземе къщата на богатия и си мисли да се кефи в нея, без да плаща режийните. Като се скапе ще вземе на друг! И после пак ще си се върне в коптора.
72
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако и при нас проблемните деца получаваха втори шанс щяха да са благодарни на страната си. А тук с години никой не им обръща внимание и стават все по-опасни и по-отвратителни бъдещи престъпници.
71
6
 
42
 
! Отговори
ми правилно преди 5 години
Така се става войник,с дисциплина!А дали ще са "покорни" или не,това няма нищо общо с армията!През 1941 год такъв сержант с екипажа си,всички от ТВУ със своя КВ-1 спира настъплението на цялата група "Армии Север" за 24 часа!Чак когато танка спрял да стреля,и германците видяли че танкистите са мъртви,чак тогава настъплението продължило!А за сведение на евроджендърите изобщо не съм русофил!Не понасям нито руснаци,нито американци!Но това е друга тема!
70
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре ли е тези момчета да бяха останали на улицата?Не разбира се.Да, възпитават ги по военному,ред,дисциплина.Но така каляват характера им и развиват в тях много качества.На улицата тези момчета щяха да тръгнат по лошия път.А така може и между тях да е следващия Владимир Путин,който дали ни харесва или не,е обявен за най-влиятелния човек в света от американските класации
69
6
 
34
 
! Отговори
Иво МОНЧЕВ преди 5 години
Кой каквото и да говори истината е в ДИСЦИПЛИНА, УВАЖЕНИЕ И СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА. Така ще уважаваш себе си и другите.
68
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои много ги е яд че в Русия не са оставят младите престъпници да се качват на главата на хората, а ги превъзпитават.Друго си е да им дават пробация и да ги оставят да си равяват байрака както си искат, горките онеправдани.
67
10
 
37
 
! Отговори
ПАЦИ преди 5 години
Да са живи и здрави тия своллочи че американските *** много се разпищолиха. Те имат страх само от подобни ТВУ възпитаници.
66
38
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският Гулаг - една огромна казарма !Всичко е подчинено на Московската Орда, за опазване на заграбената територия и подчинение на поробените народи !Крепостните закони са написани така, че всеки поданник на "Гасудара" общо в утробата на майка си е дамгосан с някакво провинение, с цел лесна и ефективна вербовка за служене в армията, тайните служби и военно-промишлената индустрия !От край време затворите са най-предпочитания резерв на редовната руска армия, особенно зад граница !
65
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия първо "осакатява децата, после ги вкарва в ТПУ-та и най - накрая като излязат навън ПОВЕЧЕТО се връщат към старият начин на живот!
64
31
 
19
 
! Отговори
факт преди 5 години
М даа, в Русия нищо не се е променило от Петър 1 , там си е още феодализъм и крепостничество . А тези затвори за малолетни се казват Макаренковси , те са още от времето на Ленин и са машина за производство на безкрупулни престъпници .
63
1
 
2
 
! Отговори
? преди 5 години
Е и ?
62
17
 
10
 
! Отговори
ОПОРКИ преди 5 години
Да се използват следните ключови думи: ЕврогейциДа се внушава: Превъзходство на руската арми и как на запад всички са промити гейове. Да се използват: прокси сървъри, за да се дават възможно повече лайкове. За заплащане: Да се правят скрийншоти на мненията с линк към тях и да се пращат на руското посолство.