Трафик в Москва: Хиляди коли и... балистични ракети

Те пътували 400 километра към тренировъчна площадка
27 фев 2019 18:20, Нели Христова
87
Трафик в Москва: Хиляди коли и... балистични ракети
Снимка: Телеграм

Тежките задръствания в пикови часове са обичайни за Москва, която през 2018 година бе обявена за един от най-натоварените градове. Но преди няколко дни, за изненада на връщащите се от работа хора, сред тях в трафика попаднаха и няколко междуконтинентални балистични ракети – МБР, съобщава "Спутник“.

Конвоят от мобилни ракетни системи Ярс пътувал по околовръстния път към тренировъчната площадка Алабино, която се намира извън Москва.

Ракетите извършват 400-километрово пътуване от Ивановски регион, за да се подготвят за годишния парад на 9 май, посветен на победата на съюзническите сили срещу нацистите през Втората световна война.

Балистичните ракети Ярс - RS-24 Yars (името на НАТО е SS-27 Mod 2) са един от ключовите компоненти на руската стратегическа триада, насочена към запазване на глобалния стратегически баланс и предотвратяване на въоръжената агресия срещу Русия и нейните съюзници, отчитат военните в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цистерни за "Бояришник" задръстват движението в Московията !
16
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм много убеден, че СССР е победил1. СССР се разпадна и вече го няма, унищохиха го.2. Как може Германия да е загубила войната, при положение, че е първа икономика в Европа, а съвременна Русия е даже след Италия.3. В Германия е пълно с руски гастербайтери, а в Русия няма германски гастербайтери.4. Руснаците мечтаят за стандарта на Германия, а германците не мечтаят за стандарта на Русия.
15
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"На парадите участват макети, а не истински ракети. Това е съвсем елементарно да се досети всеки, който може поне малко да разсъждава."Да бъдем точни има 4 вида изделия освен самата ракета1. Наземен стенд за обслужване (тренажор в релани размери)2. Масо Габаритен макет - за паради3. Учебна ракета за пуск (зарежда се с гориво само част 1 степен останалото е с пясък - колкото да прелети 50км)4. Изделие без бойна част за контролни тестове - истинска ракета но без бойна глава
14
2
 
7
 
! Отговори
панчо преди 5 години
освободете се от параноята за военен конфлик с по силна страна която може да измете другатаако русия заличи този който нарича враг на запад това означава че и нейния край е настъпил и не може да си позволи военен конфликт,прекалено големите икономически зависимости няма да позволят на която и да е голяма сила да се изправи срещу друга подобнав момента всичко е едно дрънкане на оръжия за омайване на простолюдието и повдигане на бойния дух на гладни маси народ
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глад, мизерия и ракети в трафика, не мерси
12
6
 
10
 
! Отговори
ЕЙ преди 5 години
не се научихме.Май пак сме от губещата страна.
11
7
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
До чарлинямаме причина да сме нейни съюзници ние имаме различни ценности по близки до свободните развити държави от които има далеч по добри неща да приемем
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не празнуват Парада с нацистите, когато сключват пакта М_олотов - Рибентроп?Там също е имало парад. СССР се включва във Втората световна война на страната на нацистите, като напада заедно с тях Полша и си я поделя с Хитлер.
9
9
 
11
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
"Всичко има Русия! А ние сме голи като пушки! Иначе сме само "членове" в НАТО!-:)"Тъй, тъй, само дето заплатите в Русия са по-ниски даже от тези в България. Ето ти независим източник по въпроса. https://wwwbien-coute.net/salaire-moyen/russie/https://wwwbien-coute.net/salaire-moyen/bulgarie/Тъй че тия ракети Путин може да си ги пъхне там, където слънцето обикновено не огрява.
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ежегодният парад на 9 май в Москва е посветен на победата на съветската Червена армия над нацистите и всички тяхни съюзници през Великата Отечествена война 1941-1945 гг.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами как да завърши втората световна за руснаците, като Япония, примерно, още не е сключила мир, въпреки, че при влизането си в ООН се задължава да приеме ВСИЧКИ последствия от ВСВ, действащи в момента? А е няколко острова, които руснаците могат да замажат под нивото на океана за няколко минути. Можеш ли да си представиш пуделче да се зъби на пантера?
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко има Русия! А ние сме голи като пушки! Иначе сме само "членове" в НАТО!-:)
5
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното доказателство, че за половината руснаци ВСВ не е завършила, а за другата половина ТСВ е започнала !Клаустрофобията е неизлечима болест за всяка диктатура !
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балистичните ракети Ярс - RS-24 Yars,Качаствата на руското оръжие са доказаниНие обаче не страхуваме,могат да се създадат по-опасни оръжия
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Ще се изненадаш ...
2
5
 
4
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
това на снимката ми прилича на калъфа на " ГОЛЯМАТА БЕРТА "
1
12
 
33
 
! Отговори
чарли преди 5 години
За съжаление ние не сме нейни съюзници !