Трафик в Москва: Хиляди коли и... балистични ракети

Те пътували 400 километра към тренировъчна площадка
27 фев 2019 18:20, Нели Христова
87
Трафик в Москва: Хиляди коли и... балистични ракети
Снимка: Телеграм

Тежките задръствания в пикови часове са обичайни за Москва, която през 2018 година бе обявена за един от най-натоварените градове. Но преди няколко дни, за изненада на връщащите се от работа хора, сред тях в трафика попаднаха и няколко междуконтинентални балистични ракети – МБР, съобщава "Спутник“.

Конвоят от мобилни ракетни системи Ярс пътувал по околовръстния път към тренировъчната площадка Алабино, която се намира извън Москва.

Ракетите извършват 400-километрово пътуване от Ивановски регион, за да се подготвят за годишния парад на 9 май, посветен на победата на съюзническите сили срещу нацистите през Втората световна война.

Балистичните ракети Ярс - RS-24 Yars (името на НАТО е SS-27 Mod 2) са един от ключовите компоненти на руската стратегическа триада, насочена към запазване на глобалния стратегически баланс и предотвратяване на въоръжената агресия срещу Русия и нейните съюзници, отчитат военните в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТИТЕ ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ СЕ ДОКАЗВАТ КАТО СТРАХЛИВЦИ.СВЕТА СИ ЯДЕ ПИЕ,ЖИВУРКА,А ТИЯ САМО ЗА БОЙНИ ДЕЙСТВА МИСЛЯТ,Я СПРЕТЕ ВОДКАТА!
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58 Това не отговаря на истината,ако искат прекарване на военна техника магистралите на Бойко ли ще свършат работа.Я ми кажи Путин до Венецуела магистрала ли построи,до Сирия,до Куба,до Северна Корея....
55
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия си има федерална пътна мрежа от магистрали, които са на европейско ниво и разбира се, много черни пътища, защото територията й е огромна. До Сибир водят магистралите: УралМосква Рязань Пенза Самара Уфа Челябинск, ИртышЧелябинск Курган Омск НовосибирскСибирь Новосибирск Кемерово Красноярск ИркутскАмур Чита Невер Свободный Архара Биробиджан Хабаровск Уссури Хабаровск Владивосток
54
2
 
10
 
! Отговори
Weiss преди 5 години
До привет от Германия Майне Камарад, да те светна малко на статистико-географски факти: НАселението на Русия е по-малко от населението на Бангладеш или индийския щат Утар Прадеш например, а територията и е по-голяма от тази на Платон. Да бе, Платон, дето го учихме за планета едно време. Капиш? При тая гъстота на населението на такава територия няма как да има шосейна мрежа ала Дойчланд, че и при такова климатично и географско разнообразие. Ама ние имаме магистрала, споко :-)
53
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Другарят Ленинсимпатяго,или не си в час,или са те програмирали....СЪЩИТЕ,които фърляха некой и друг пакет на умиращите руснаци ,ВЪРТЯХА БИЗНИС и с фашистка Германия!Вероятно не знаеш,но до "Пърл Харбърд" в Щатите беше ЗАБРАНЕНО,или поне НЕПРИЕМЛИВО, да се пише или говори с/у Германия.Едва в края на ВСВ янките решиха да "оберат лаврите"....Но ЦЯЛАТА,или поне ДОМИНИРАЩАТА част от Хитлеровата КАСАПНИЦА се пое от...обикновения руснак,С НИЩО НЕ ЗАСЛУЖИЛ ДА БЪДЕ "жертвеното агне на 20-ти
52
3
 
17
 
! Отговори
Weiss преди 5 години
A по софийското околовръстно може да се види само бугатито на Румен Вълка :-) А иначе ние не можем самостоятелно да произведем едната задна гума на платформата на тази МБР, обаче сме първа писта да редим глупости от дивана. *** народ-слаба държава, сещате ли се кой го е казал? А дали е *** народа на държава, дето никой не може да и нарежда, за разлика от нашето генерал-губернаторство? И не, не сме били все така...чак така...
51
0
 
16
 
! Отговори
До 46ти преди 5 години
Ами попитай китайските журналисти къде отиде китайската армия през 1969г. след като преминава руската граница.
50
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският С-500 ще сваля американските Ф-35 като мухобойка - мухи
49
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей Брей. Путин бие батко Ким по ракетомоделизъм отвсякъде. Ще чакаме отговора на Рокетмен от Корея!
48
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера един индийски МИГ 21 свали един пакистански Ф-16, ха,ха,ха
47
9
 
5
 
! Отговори
Другарят Ленин преди 5 години
Стигнаха до Германия след 7 години, след десанта в Нормандия и след като буквално всички други страни в света воюваха срещу нацистите. Не надценявайте ролята на братушките, това че са измряли 20+ млн. се дължи на некадърна подготовка, лошо командване и слаба техника и тактика. Не забравяйте, че САЩ и СССР си бяха най-големите другарчета тогава. Не забравяйте на кой връщаха заемите и кой им доставяше хуманитарна помощ по време на войната. Заслугите за попедата над Германия са на всички съюзници.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияСъс самолет.
45
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До привет от ГерманияСпоко,нервак,ни са коркай!..Ще стигнат така,както стигнаха до Берлин преди70 години....ти да си жив,Андрешко!..Ония не ги мисли!
44
14
 
12
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Баси недоклатената статия. Елементарна руска пропаганда. Абе чоджум, кой си прекарва ракетите в центъра на града???? Няма по-преки пътища ли??? Баси смешниците , плашат гаргите.
43
14
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Нормално е да пътуват не по-далече от 400 км. от Москва ! По-нататък няма пътища ! Дори един руски журналист в едно тв. предаване зададе въпрос - ако се наложи как ще стигнат нашите танкове до китайската граница след като нямаме пътища ?!
42
8
 
6
 
! Отговори
Един от Юг преди 5 години
До Анонимен 43.... Новият план е да сеправи парад на червьония площад за сметка на ушанките! Така всички ще са доволни
41
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безинтересни сте ***. ДГД!
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЩе ти го напръскам с хамериканското WD 40 да ти го нахарзуля по-добрещо не го напръскаш с руско WD40? Щото плyчовеците не са чували за такова нещо или вече си го изпил?
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си, че бай Дончо като влезе в бялата къща и се закани и той да направи парад на победата на изключителната и хегемонична Пиндостания над колективния диктатор. Минаха 2 години, но парад няма. Парадът се оказа сложно и скъпо мероприятие. И не може да бъде организиран от крaвaри. Лъжица не за неговата уста.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЩе ти го напръскам с хамериканското WD 40 да ти го нахарзуля по-добре