Русия продължава да предизвиква Запада със Скрипал

"Ню Йорк таймс": Името на Сергей трябва да бъде забравено
5 мар 2019 11:08,
42
Русия продължава да предизвиква Запада със Скрипал
Снимка: Reuters

Вместо да иска светът да забрави името Сергей Скрипал, Русия изглежда му придава особено значение, пише американският вестник "Ню Йорк таймс".

Точно преди година бившият руски шпионин Скрипал и дъщеря му бяха открити в безсъзнание на пейка в парк в британския град Солсбъри и впоследствие британските власти заявиха, че те са били отровени с нервнопаралитично вещество от двама агенти на руското военно разузнаване. В отговор Великобритания изгони повече от 150 руски дипломати и наложи икономически санкции на Москва.

Вместо да игнорира годишнината от отравянето, Русия вчера я отбеляза с едночасова пресконференция в ООН, дълъг 52 страници доклад и сериозно медийно отразяване от англоезичната държавна телевизия RT, отбелязва вестникът.

Руски представители обвиниха Великобритания, че нарушава международното право, тъй като не осигурява консулски достъп до двамата членове на семейство Скрипал, чието местоположение се пази в тайна.

Изданието отбелязва, че има причини да не се дава достъп до Сергей и Юлия Скрипал на представители на държавата, която според британските власти се е опитала да ги убие. Британското правителство заяви, че на двамата Скрипал им е разрешено да се свържат с руски дипломати, но до момента те не са проявили желание.

През изминалата година руски представители се опитаха да използват липсваща информация в сложния разказ за случилото се, за да намекнат, че става дума за антируска конспирация. На вчерашната пресконференция в ООН руският заместник-постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски подчерта несъответствията в този разказ по отношение на въздействието върху пострадалите на нервнопаралитичното вещество при първоначалното медийно отразяване на инцидента. Според Полянски подозрения буди и липсата на видеокамери в района на дома на Скрипал в Солсбъри.

В заключение Полянски заяви, че британското правителство не е успяло да предяви убедителни доказателства за руска намеса в случая с отравянето на Скрипал.

"Те са доволни. Успяха да постигнат, каквото искаха, създавайки илюзията, че Русия стои зад престъплението и не си направиха труда да представят доказателства", каза Полянски, имайки предвид британските власти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как англичаните да представят доказателства като такива няма! Тереза Мей съобщава, че "те са почти сигурни" и папагалите започват да повтарят.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците наистина се забавляват. Така ми се струва. Правят западняците луди, а те продължават да се взимат много насериозно. Не знам. Аз ако имах поне малко ум в главата си щях да спра дотук. Но работата е там, че онези не мислят така и не знам докога ще продължават да се излагат. Пука ли ми? Не. Не е мой проблем.
25
0
 
8
 
! Отговори
авс преди 5 години
без да си виновен а те обвинят разбирасе ще се търси истината
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статия на "Ню Йорк таймс" за безсмъртния Скипал. Само това стига ;д .... Руснаците вземат ги убият наистина, поне тия санкции да са справедливи ;д ... Само ги тровят, а те уживяват "магически" ц-ц-ц ;д
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че Русия ще му придава особено значение! На всички им стана ясно, че отровата не е Новичок, а някакъв местен английски некачествен наркотик. Едва ли Русия ще спре да се подиграва на британците за тоя "новичок" ;))) Ще им го набива докато може и ще ги бъзика докато и децата започнат да се смеят на британското правителство и на всички, които се направиха, че им повярваха ;))) Включително и гербавия...
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм сигурен, че са живи.
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държат ги на практика отвлечени защото вече са се досетили действително кой стои зад цялата работа, и ако ги пуснат веднага ще изпеят всичко. Едва ли тези двамата някога ще са свободни.
20
1
 
27
 
! Отговори
Владо Вр преди 5 години
13000 часа, за обеззаразяване на къщата заради "новичока"?! Същевременно, котката и хамстерите, умряха от глад и жажда. Явно, животинските са имунизирани с/у БОВ, с нервно-пралитично действие. Медиците, бяха с ПХЗ облекло, а обикновените полицаи около тях - с нормални всекидневни униформи. Шест версии за доставката на БОВ - коя от коя постъпва. Въобще, цирк и майтапи.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предоставя се нещо, което което го има...
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ли е свободната преса? Кой иска да забрави Нищочок? Запада май иска да го забрави, след големия резил пред света с журналиста от Саудитска Арабия. Вече го забравиха.
17
1
 
32
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Да видим какво имаме като ФАКТИ1. Скрипал и дъщеря са отровени с НЕЩО, помагащ полицай е пострадал - всички оцеляват2. Времево несъответствие между движението на Скрипал и руските "Шпиони"/Туристи(не са били по точното време на точното място)3. "Military Grade Toxic ..." означава СВРЪХ АКТИВНО ХИМИЧЕСКО ВЕЩЕСТВО което и при лоши МТО(дъжд и сняг и отрицателни темп) трябва да се изпарява бързо за да отравя максимум жертви4. НЯМА до сега антидот за НЕРВОПАРАЛИТИЧНИ Отрови - Скрипал са Живи?
16
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАВЛЕ, засрами се!!! По глупаво и с двоен морал заглавие не съм чел. Значи, когато Русия иска да се изясни случая, който е засекретен по стар английски навик тя предизвиквала запада. Този случай не е първия засекретен от тях.Мога да припомня случая с Б.Березовски и Литвиненко, също засекретени. Предлагам и ние да предизвикаме Англия, тъй като случая с Георги Марков също е засекретен от тях и от Англия не сме получили нищо, въпреки,че им дадохме всичко, но продължават да ни плюят,че сме го убили
15
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой друг се занимава с такива вопиющи подлости освен Русия? Кой друг трови наред неудобните за властимащите освен СССР и путинска Русия? Кой беше подстрекателя за убийството на Георги Марков? Сигурно днешните русофил предатели много ги е яд че не прехвърлиха вината за отравянето на Марков на английските служби и атентата срещу папата на италлианските служби. Просто руската наглост преди 40 години не беше толкова силна колкото днешната путинска наглост.
14
1
 
18
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Англичаните са га,дини.
13
1
 
8
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Това на снимката монтаж ли е или реална игра?Щото хич не е лоша идеята...
12
1
 
37
 
! Отговори
Абсолютен факт преди 5 години
До ivailoЗападът дължи огромно извинение на България за С.Антонов!Напълно доказано е,че всичко е било скалъпено.Естествено,извинение няма да дочакаме,но можем да си направим изводи за "съюзниците" и дали им дължим лоялност при положение,че ни прецакват редовно.
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Слешай, дже-н-дърче.........НИЩО друго ли можа да измислиш??? Че освен за подигравка, ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СТАВАТЕ!!!
10
5
 
13
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Предателя какво друго очаква ?
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ги скриха,че те не могат да подадат жалване до някакъв съд за натряване или отравяне с медицинска експертиза срещу някакви неизвестни или известни за тях извършители будещи подозрение при случайни или неслучайни срещи с тях сякаш не са ги питали в кого се съмняват дори мотива да не им известен.
8
3
 
42
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
То според "запада" и Сергей Антонов уж беше стрелял по папата, ама накрая се оказа клевета... Така, че тия скалъпени обвинения за участието на Русия в отравянето на Скрипал, могат да заблудят само наивници и незапознати със случая.