Русия изловила 465 агенти на чужди разузнавателни служби

Сега органите за сигурност искат да се справят с кибератаките
6 мар 2019 18:10, Нели Христова
69
Русия изловила 465 агенти на чужди разузнавателни служби
Снимка: Reuters

През 2018 година, 129 щатни служители и 465 агенти на чуждестранни разузнавателни служби били изловени от руските органи за сигурност. Това съобщи днес Владимир Путин пред колегията на Федералната служба за сигурност (ФСС), предаде ТАСС

Президентът на Русия заяви, че чуждестранните специални служби се опитват да повишат своята активност в Русия, като "по всички начини търсят достъп до сведения от политически, икономически, научен и технологичен характер". Но предвид колко много агенти са били заловени, Путин е горд с това, че през миналата година руското контраразузнаване е действало "резултатно и настъпателно".

Руският президент съобщи, че за периода от последните десет години броят на престъпленията с терористичен характер е намалял почти стократно. Преди десет години тези престъпления били 997, а днес - едва девет. Този напредък, разбира се, бил резултат от работата на специалните служби по осуетяване на действията на терористите.

Путин още заяви, че независимо от обтегнатите си отношения с някои държави, Русия е готова да сътрудничи с тях в борбата с тероризма.

Новата цел на органите за сигурност ще е да се справят с кибератаките, които само за 2018 година са били 17 хил. Путин отбеляза, че от 2014 г. насам броят на такива нападения постоянно расте и постави пред контраразузнавачите задачата да се готвят за по-нататъшното им увеличаване.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
3
 
! Отговори
Русия просто я преди 5 години
има на картата.Това дразни много "почтенни" люде.Гледам на картата РУСИЯ гледам Англия.Гледам РУСИЯ гледам Франция и т.н.За какво става въпрос? За чувство на малоценност от малките към ВЕЛИКАНА.
49
5
 
2
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 5 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой нищо не вярва на Русия.Ама абсолютно нищо,там е царството на маниполациите мръсотиите лъжите убийствата отровите и и най мръсната световна пропаганда.
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджето строго охранява нямащите аналог технологии на руските компютри, москвичи и телевизори.
46
4
 
1
 
! Отговори
babaqga преди 5 години
Този е потомък на княза на Содом, Рорук, който е последния с титлата Владика или древна дума за месия Содом е бил крайпътен град и добре, че са го записали подобаващо поколенията преди нас! Обаче, това е чудовището виновно за най-големите човешки катастрофи и основен виновник за смъртните случаи на наследствена обремененост... В исторически мащаб са били най-мразените хора между човеците! Жертвите на нацистите никога няма да достигнат такъв мащаб в поколенията и продължителност сравнено със...
45
6
 
6
 
! Отговори
До долния преди 5 години
А случайно да знаеш, че повечето западни марки автомобили за източноевропейския и азиатския пазар се произвеждат в Русия? ;))))))))
44
8
 
4
 
! Отговори
До НИЩО НОВО! преди 5 години
В БЪЛГАРИЯ --НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ КУПУВА РУСКИ *** И ДЖУНДЖУРИИ...!ДАЖЕ И СУВЕНИРИТЕ ИМ НЕ СТРУВАТ!Х-крементче настъпано! Ще се задавиш в плюнките си. В България вече почти няма руски стоки,за да съдиш за качеството им. Има само великолепна водка, която масово се купува, механични ръчни часовници от висока средна класа, лют дизайн, здрави и надеждни и нес-цикория в БИЛА. Купуваме от западни фирми, а те - 90% китайски, което не значи че са лоши. Е, подариха ми риза Springfield, шита в Бангладеш!
43
4
 
6
 
! Отговори
Бей русо-фашистского преди 5 години
Сталин и той имаше списъци със шпиони. Стотици хиляди, даже милиони. Но Путин е много скромен, само 465. Или може би само пробва как работи системата и ги очакват още много списъци.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Агент щирлицГовориш за себе си! Аз например, не знам за такива изделия. Ти явно ползваш!Да те попитам, защо мислите, че на нас ни продават газа по-скъпо?
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39Аз пък четох, че при редестилация на самогона, а още по-добре при тройна дестилеция, се получава чудесен чист продукт без висши спиртове и алдехиди. В Русия свободно се продават съвременни дестилатори от качествена неръждавейка, с клапи, манометри и т.н. Може да се видят модели и цени в много сайтове. Доста по-различно от направените от тънка мед, поени с олово нашенски казани!
40
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВИЕ ЧЕТОХТЕ ЛИ?А ти чете ли, че експортът на руската водка им носи стотици милиони долари приходи. Продава се в цял свят заради изключителното си качество. Те, западняците са толкова глупави, че пият водка, направена от гюбре, нали!А на теб ти е много гадничка устичката! Внимавай да не изпрошне някой да ти я затвори!
39
1
 
10
 
! Отговори
До ВИ Е ЧЕТОХТЕ ЛИ? преди 5 години
На теб мозъка ти е от етилен!
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИНСАЙДЕРКак да го хванат, държавата го пази в Сараите и това ни струва 2.2 млн лв годишно! Помните, че беше носил на крака едни папки с имена на наши агенти в едно чуждо посолство. На крака, като разсилен!И това далеч не е единичен случай, може би най-драстичният и най-пакостният!Предателите са навсякъде и даже напоследък започнаха да ги канят често в разни ТВ да чуруликат!
37
10
 
6
 
! Отговори
ВИЕ ЧЕТОХТЕ ЛИ? преди 5 години
В РУСИЯ ПРАВЯТ АЛКОХОЛА ОТ ЕТИЛЕН---ПРОИЗВОДНО ОТ ПРЕРАБОТКАТА НА НЕФТ И ....ГНИЕЩА/ферментираща/ БИО-МАСА !/..гнили картофи , плодове , оборно гюбре /Да ви е сладко , другарчета.....!
36
3
 
3
 
! Отговори
Сталин-ка преди 5 години
Докато има,АМ. ще има тероризъм.Няма Ам,няма тероризъм
35
6
 
0
 
! Отговори
готвача на Путин преди 5 години
Ама защо ми цъкате минуси? |D
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък четох, че самогона е вреден. Освен това не разбрах Медведев рублата ли иска да обвърже към юана, защото Брикс му позволява само това, за разлика от ЕС
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четох в една статия,че в Китай чуждите шпиони директно изчезвали безследно,дори и не ги залавят, просто ги няма.
32
3
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
А ние кога,и без това всички се подвизават в този сайт,даже не са и на всеки километър.
31
9
 
1
 
! Отговори
готвача на Путин преди 5 години
Вдянков, какво искаш да кажеш за боярищника? Че нещо не му е добре на Путин ли?? (очевидно)И какво от това????!?Хахахаха