Русия разположи ракетни комплекси С-400 край Петербург

От 15 март ще застъпят на бойно дежурство и в анклава Калининград
Обновена: 12 мар 2019 16:04 | 12 мар 2019 16:00, Елка Василева
93
 Русия разположи ракетни комплекси С-400 край Петербург
Снимка: архив, Reuters

Ракетни комплекси С-400, смятани за най-модерните противовъздушни системи в руската армия, бяха разположени в региона на Санкт Петербург, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Франс прес и ТАСС.

В съобщението на министерството се казва, че "ракетните системи С-400 са застъпили на бойно дежурство за противовъздушна отбрана на военни, административни и граждански обекти" в Ленинградска област.

Ракетите С-400, произведени на в района на Астрахан, са били прехвърлени на разстояние 2000 км до Ленинградска област, където ще заменят старите противовъздушни ракетни комплекси С-300.

От 15 март модерните ракетни системи С-400 ще застъпят на бойно дежурство и в руския анклав Калининград, съобщи агенция Интерфакс, цитирана от БТА.

Русия вече осъществи продажба на системи С-400 на Индия, а желанието на Турция да ги закупи предизвика напрежение между Анкара и Вашингтон, защото според САЩ руските ракетни системи са несъвместими с противовъздушната отбрана на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
Паси не е българин и за грошове е готов да ни продаде !
77
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
Мръсните американци ще направят така , че ние да горим вместо те !
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на снимката е Москва, бе, Зелкеее!
75
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 62 ***
74
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
Та така,вероято всичкоще почне с.... Израел,щото са най-агресивни,...после всички ще стрелят,накрая НАТО няма да го има , а Ген. Шойгу ,ще приеме Руския военен парад във, Вашингтон...та така..., навремето ,след фюрера руснаците опънаха всички берлинчанки,а при Наполеон влязоха в Париж и казаците си поиха конете на река Сена.......
73
7
 
2
 
! Отговори
Перифраза преди 5 години
Да перифразираме русия:НАТО си запазва правото да отговори на този ход на русия и Санкт-Петербург става потенциална мишена на НАТО-вските бомбардировачи.
72
3
 
3
 
! Отговори
краят идва преди 5 години
Спомняте ли си как започна Октомврийската революция?Военните разходи са най-удобни защото така се прикриват огромни дупки в бюджета.Така беше и при нас. 1989 г 12% от бюджета беше за военните.Уволниха военните 1990 по линия на деполитизацията, но получихме Луканова зима.Нахраниха ли се пенсионерите? Не. Просто всички останахме гладни. И не защото военните произвеждаха хляб. Просто държавата беше фалирала и достъпа на военните до оръжие трябваше да бъде ограничен до най-верните.
71
3
 
0
 
! Отговори
чарли преди 5 години
До SS:Паси иска и ние да имаме ядрено оръжие.
70
2
 
0
 
! Отговори
Benhamin преди 5 години
10 000 Evro
69
6
 
25
 
! Отговори
Това ни трябва! преди 5 години
Вместо самолетите, да се купят 10 такива установки и небето ни ще бъде по добре защитено!? А и по евтино ще ни излезе, могат ни пазят по дълго време. Пък който му стиска, нека да ни напада!
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SSТвоят Идол - в луксозния бункер под имението на 80 милиона евро...
67
5
 
12
 
! Отговори
SS преди 5 години
Как ще изглежда един постапокалиптичен свят?Световната икономика и парите ще изчезнат.Оръжието ще стане по скъпо от златото.Водата за пиене също.Хората ще умират от елементарни болести,болен зъб грип инфекции лечими при нормални обстоятелства.Гладът ще е нещо нормално.Ще мине столетие най малко за да има наченки на държавност и някаква икономика.Кой е готов за апокалипсиса?
66
8
 
1
 
! Отговори
ууу преди 5 години
До SSНяма да има кой да го види.
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я, да не би мощната финландска армия да смята да настъпва към Санкт Питер?
64
2
 
20
 
! Отговори
SS преди 5 години
При вздрив на 20 килотона ядрен боеприпас на 10метра от земята се образува кратер 30метра дълбок,100метра широк.На 8000хил.метра не оцелява нищо.На разтояние 200км.земята е негодна за нищо(земеделие,стройтелство)щото е радиоактивна.Веднага след вздрива ще за завали черен дъжд гъст като катран,който е силно радиоактивен и ще унищожи растителността и живот. свят.При масова ядрена война ще настъпи ядрена зима която може да трае от около 10до 30 год.Как ще изглежда един постапоиалиптичен свят?
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58 Анонименне бе . като се събудих усетих, че още съм в тебе и ти ми въртеше като перка на вентилатор
62
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия разполага а Бьлгария опрощава бакиите на мюфтията
61
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Путин
60
2
 
16
 
! Отговори
SS преди 5 години
Кои ще останат гарантирано живи при ядрена война?Тези който са в космоса,тези който са в подводници,в самолети на над 10000метра височина или в спец.бункери.Части от Австралия,Нова Зенландия,част от Сибир,Амазонка,ще имат големи шансове да оцелеят.Някои острови в тихия и индийския океан, Антарктида също ще оцелеят.
59
21
 
4
 
! Отговори
Якоб Кедми преди 5 години
Колко и как ще носи Ф16 си е негова работа Факт е че може да мъкне 6 бомби всяка от които двойно по мощна от тая в хирошима .А дали ще гори (керч симферопол маякоп масква или деревня комсомолец ) Може да им го ореди от 75 мили бомбата е с двигател и jdarm