Американски бомбардировач прелетял край Русия

Той е бил засечен край руски води в Балтийско море
16 мар 2019 07:45, Александър Попов
95
Американски бомбардировач прелетял край Русия
Снимка: Reuters

Бомбардировач B-52 на военновъздушните сили на САЩ с включен транспондер е прелетял в петък над Балтийско море. Той не се е приближавал до границите на Русия на по-малко от 150 километра, съобщи ТАСС, като се позова на руското министерство на отбраната.

Според съобщението американският самолет е поддържал курс, успореден на руските териториални води.

Бомбардировачът се е върнал обратно веднага след като дежурните средства на руската ПВО са започнали да го проследяват.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Друго си мисля аз. Ако турски или гръцки бомбардировач навлезе в зоната за предупреждение, на 70 км от границата ни, и поддържа курс да влезе у нас, как ще реагираме? А/ Вдигаме цярата бойна авиация и ПВО по тревога, и го сваляме 1 метър след границата ни.Б/.Постиламе червеното килимче на Терминал 1 или 2 , и чака правителствена делегация, да слезе пилота, и Баце да го потупа ро рамото, все едно са стари "аскер аркадаши".Лично мен ми се ще варинт А, но като знам,какво правиха до сега....
27
4
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Ей с такива самолети, от времето на Виетнамската война, биха Милошевич. Излитат от базите им в Англия, над Германия пускат крилатите ракети, за които вече са приспособени да носят, изавиват обратно.Подли и недосегаеми. А сърбите с подръчни средства, ги направиха диви и щастливи.Половината им ракети паднаха в нивятас жито и в горите, по чукарите. За отмъщение-те им" Подариха " обеднен уран, който не се разгражда с хилядолетия.Даже и нашите села до границата го отнесоха.
26
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
просто са направили рутинна проверка на руските средства ..Може да са очаквали нещо ново....стар трик,прилага се "и от кьораво,и от сакато"...
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страх ги е да се крият от руснаците. Руснаците ще кажат, че не са видели невидимия самолет и случайно са го уцелили, може би при учения. Това е да се страхуваш да се криеш.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж правят невидими самолети и бомбардировачи, а включили транспондера. Защо не са пратили Б-2, за да тестват руските системи? Пратили видим самолет. Много ги глезят руснаците.
23
2
 
28
 
! Отговори
+- преди 5 години
Проверят или дразнат руснаците,а след това ще ореват медиите колко са лоши руснаци,ако вземат да свалят един такъв дразнител!
22
7
 
6
 
! Отговори
SS преди 5 години
трябвало е да прелети по-близо до границата
21
3
 
10
 
! Отговори
Интересно. преди 5 години
Бомбардировач B-52 ??? Тия са пуснати в експлоатация през 1952г и според wikipedia последните години са били модернизирани и се очаква да бъдат на служба чак до 2050г.Само не виждам какъв е смисъла от всичко това при положение че днес оръжията за отбрана са супер развити и тези бавни бомбардировачи се свалят супер лесно. Особено със руските ракети земя-въздух.
20
1
 
18
 
! Отговори
Инж преди 5 години
При военни действия първо се неутрализира ПВО-то. Такива полети са за да се включат радарите (бъдещите мишени) в района. Правилния отговор от руска страна е да прелети руски бомбардировач на 150 км от Ню Йорк или ЛА.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха ха 9демокрация) по еврейски - взеха,че за известно време първо скриха тази тема и я махнаха от заглавната страница,а като я пуснаха отново 2/3 от коментарите ги няма защото бяха изтрити.
18
2
 
37
 
! Отговори
З преди 5 години
Не им провървя този път на преврата във Венецуела и са доста ядосани ястребчетата.
17
36
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 5 години
Ех тези руснаци колко са велики бе хахаххахахахахте добре че го засякли можеше и да не го видят изобщо и да си кацне на червения площад
16
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сменете памперсите на непобедимите бойци
15
5
 
57
 
! Отговори
Мечкаря преди 5 години
Не дразнете Мечката. Ще я събудите!
14
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква демонстрация на сила не е това !Русия не ги сваля защото са заредени с ядренно гориво !При един конфликт ще са на дъното на Балтика !
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОбективноТова е психологичната нагласа на 80% от човечеството, другите 20% обаче мислят само за власт и пари. И въпреки, че добронамерените хора са много повече от злонамерените, злото е много по-активно, затова войните никога няма да спрат.
12
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция обяви,че очаква най-късно до края на юли Русия да достави на Анкара ПВО системите С-400....Въпреки квиченето на Вашингтон срещу сделката м/у Русия и Турция за системата С-400 Турция не само ще я закупи и инсталира,ами като гледам действията на турците напоследък все вижда ясно,че и комшийте си бият шута на тази жидо-масонска помия НАТО
11
55
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уплашил се е много !!!..."след като дежурните средства на руската ПВО са започнали да го преследват" !Не минава ден без руска полюция на тема оръжия...пък се чудят защо Светът ги мрази !
10
6
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи руснаците най-нагло си позволяват да облъчат с радар този мирно преминаващ бомардировач.
9
59
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Просто им известява, че новите санкции влизат в сила от днес...