Как Русия влияе сред политици в ЕС? Таен документ разкрива

Конкретен проект – подкрепа за кандидат-депутат в Германия
5 апр 2019 16:15, Елка Василева
72
Как Русия влияе сред политици в ЕС? Таен документ разкрива
Маркус Фромайер. Снимка: Уикипедия

Русия е опитвала да оказва влияние в различни европейски държави в по-голяма степен от приеманото досега. Съвместно разследване на британското радио Би Би Си, германското списание „Шпигел“, германската обществена телевизия Цет Де Еф и италианският вестник „Ла Република“ разкрива съществуването на таен стратегически документ, който описва дейностите за дестабилизация и пропаганда в различни европейски държави, предаде „24 часа“.

Документът е разработен от висши руски държавни чиновници и съдържа планове за „организация на срещи, митинги и протести в различни държави от ЕС“, както и „успешната подкрепа на резолюции в националните парламенти на държави от ЕС, които да призовават за отмяна на санкциите срещу Русия и за признаване на Крим като руска територия.“

Предлага се различна подкрепа за привърженици на Кремъл и начини за дискредитиране на противниците му. Говори се и за организиране на медийни кампании. Документът е изпратен на 3 април 2017 г. по имейла до висшестоящ чиновник от президентската администрация на Русия.

Един от конкретните проекти в него е подкрепата на германски кандидат-депутат от „Алтернатива за Германия“. Маркус Фронмайер влезе в Бундестага на изборите по-късно. В документа изгледите за успех на Фронмайер се оценяват като високи, а позицията му като проруска.

Изводът гласи: „Той ще бъде депутат в Бундестага, който ще е изцяло под наш контрол.“ Предложено е да му се окаже медийна и финансова подкрепа. Негови предизборни митинги, за чиято организация се иска разрешение, са се състояли действително.

Фронмайер отрече твърденията. Разследването на четирите медии се базира на документи от основания от Михаил Ходорковски „Досие Център“ в Лондон, които са били проверени от независими източници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
То досега само слепите и глухите не разбраха какво се случва. Само не знам защо Професир 80% още не е напълнил трапа. Крайно време е да почнем и да се наказваме.
62
5
 
2
 
! Отговори
Мразя Русия преди 5 години
Само санкции за тая ***!Да гледат запада през ключалката и да им текат лигите!
61
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкции до дупка за руския Гулаг !
60
8
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Какво му е тайното. Цяла Европа не желае да има санкции и караници с Русия.
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАПАДНИТЕ ХИБРИДКИ ПИШАТ ЛРИ, ПИШАТ ФАЛШИВИ НОВИНИ.
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британското радио БИБИСИ... Ясно. Не ми се четат глупости.
57
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същото го прави и САЩ. Много по-явно, арогантно и грубо. Ама нали са "Демократи"
56
12
 
9
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
55
3
 
3
 
! Отговори
най-после преди 5 години
ФЕЙКнюз ......помислих си че са ги .........
54
13
 
7
 
! Отговори
привет из Германии преди 5 години
Рублите тъкмо бяха се зарадвали ,че ЕС започвада се разпада и след Великобритания ще последва ефекта на доминото и много други страни ще напуснат ЕС !Но на пук на рублите Великобритания все не иска да излиза от ЕС , отлага и отлага Брексита ! Пишман станаха англичаните и няма да излязат от ЕС , а Брексите ще си остане само една формалност за съжаление на рублите ! Руската *** колкото повече се мъчи да разруши ЕС , толкова по-мизерна става !
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Разследването на четирите медии се базира на документи от основания от Михаил Ходорковски ..."----------------На съдът е ясно.
52
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На това се казва "простотия до шия " !
51
5
 
14
 
! Отговори
тя преди 5 години
Как го изфабрикувахте този " документ"? Въпреки , че ако е вярно, той е много точен и необходим ! Така трябва ,да има действие , а не бездействие ! Нормално е ! Всяка държава има разузнаване и контраразузнаване , затова няма нищо необичайно !
50
8
 
15
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
Това като го прочетох и ми стана ясно . "на документи от основания от Михаил Ходорковски Досие Център в Лондон". Сороските НПОта в действие. И веднага се показаха финансираните от него медии ! До сега не знаех, че це де еф и шпигел са финасирани от сорос но сега разбрах. За англия изобщо не ми се говори , там е смраддд
49
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости!
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Victimized Izvianiavam se za vaprosa no vie vidiahte li doklada - vsichki 400 straniziKajete ni kade tochno pishe che Trump e onevinen I oshte neshto da vi kaja . veche dve godini Fox News povtariat kato gramofon che Trump e nevinen , koeto e nai goliamata fake news
47
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОРЕДНИЯ АНТИ РУСКИ ПАСКВИЛ В ТОЗИ САЙТ И АВТОРКАТА ..Е ТЯ СИ Е ЕДНА И СЪЩА
46
7
 
16
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Този документ ще излезе като онзи на Кристъфър Стийл досието за Тръмп, дето е компилация събрана от медийни публикации и то не от професионални журналисти ами от разни блогъри. Точно за това на Мюлер доклада не намери никакви зависимости от Русия, но пък огромен процент от американците все още вярват, че Тръмп е агент на Москва, понеже две години се повтаря по всички възможни емисии.Това е модерната пропаганда и не е нужно да е фактологически издържана.
45
6
 
20
 
! Отговори
джо преди 5 години
Журналисте, душице дребна . Стига преписва глупости, ами вземи и публикувай истинския документ. После драсни и няколко рида за нашите политици, дето докладват за щяло и нещяло на Американския посланик. И как се съветват за най-дребните нещица с новия голям брат, след което да дамгосваме останалия свят.
44
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква антируска пропаганда бе, че на малките деца им е ясно че руснаците купуват политици. Първанов, Румен Петков, президенчето-летец, цялата червена *** са ги купили, да не мислиш, че без пари постоянно говорят за падане на санкциите?