Огромен пожар в руския Далечен изток, не го гасят

Огънят е причинен най-вероятно от местни жители
8 апр 2019 13:05, Елка Василева
54
Огромен пожар в руския Далечен изток, не го гасят
Снимка: архив, Reuters

Край река Колима в Далечния изток в Русия горят 4 000 хектара тундра, съобщи РИА Новости, като се позова на началника на „Авиалесоохрана“ Александър Черняев.

Огънят бушува между две населени места – Евенск и Гижига. По думите  на Черняев пожарът е причинен от местни жители, които палят огън в тундрата.

Черняев каза, че е решено пожарът да не се гаси, защото се намира на 550 км от Магадан.

„Дори и хеликоптерът да долети без екипаж, само с вода до мястото на пожара, той не може да се върне обратно – няма къде да зареди“, обясни Черняев.

Той каза, че се очаква пожарът да се угаси сам, но огънят ще бъде наблюдаван от спътник.

„Огънят постепенно ще се угаси сам, гори тундра, под която има лед“, обясни Черняев.

По данни на руската агенция бушуващият в Далечния изток природен пожар е най-големият по площ за страната. По-рано беше съобщено, че около 200 хектара тундра горят на полуостров Камчатка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Русиягорски пожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
Офффф преди 5 години
До Анонимен 49Иденце, има статистика, има бюлетини, трябва да се чете! Русия отсвири САЩ и Канада по износ на зърно, отсвири ги като бръз влак малка гара.Слушай какво бе мен, ми то навремето и СЕСЕСЕРЕ е бил най-големия износител на зърно.И какво стана?
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37Единствено в очите на ва тниците, но дори и те не вярват на тези глупости.......Иденце, има статистика, има бюлетини, трябва да се чете! Русия отсвири САЩ и Канада по износ на зърно, отсвири ги като бръз влак малка гара. А ти заслужаваш да намери човек отнякъде стара ва-тенkа и да ти я напъха в устата! Никъде няма толкова жени, облечени в кожени палта или сама с яки от скъпи кожи и с кожени шапки, както в Русия!От чернобурки, сребристи лисици, бобри, соболи, астраган, смушка.
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШашнатЧе си шашав, няма съмнение! Руснаците имат бойни безпилотни хеликоптери. И не само те. Бъдещето е на безпилотниците, както и на танковете без екипаж. В Руската армия има няколко вида роботи-танкове.
42
5
 
5
 
! Отговори
Стьопа преди 5 години
Няма проблем , Гасударя няма вила там . Какво може да изгори там най - много някоя Деревня на *** , ама те са си свикнали да горят по различни начини та някаква тундра изгоряла .
41
4
 
7
 
! Отговори
Шашнат преди 5 години
Брей руснаците имали безпилотни хеликоптери - летят сами на вода и без екипаш - чудо!
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пояснявам за поданиците на Улус Джучи московия и за най умствено усталите в Олгинско гнездо .... Кублай е Преди всичко Китайски император ( така се титулува САМ) Династрията Син ... при все че е наследни на Чингис Хан и хич да не е сибир а и всичко до Казакстан на юг е Китайско ... А колко пъти части от сибир са били по рано китайски за близо 4000 годишната им писана история ... Няма да ми стигне мястото в целия обем на болшоя съвецкая инциклопедия ...:)))
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41 то и московия е била монголска поне три века ти за сибир питаш :)))
38
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До Анонимен 40: какви гори бе *** глупав, ти тундра знаеш ли какво е изобщо а :)) И знаеш ли на колко се равняват 4 000 хектара.. точно на 40 квадратни километра .. И пак Китай имал магистрали навсякъде ,айде посмали ***..погледни малко картата на СУАР, или на Вътрешна Монголия и тогава приказвай глупостите си .. А СУАР и Вътрешна Монголия заедно са половината Китай почти...Смепник :))Отделно тръгналк да сравнява милиард и половина население с към 1500 милиона такова на Русия :))
37
4
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До подскачат: И кога бе тиквенико в историята Сибир е бил китайски някога :)) Абе вие сорсопитеците елементарни знания нямате за история.. Лъжите не стават истина ако ще и милион пъти да ги повтаряте :))
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цял свят се чуди как да намали замърсяването на планетата, а aлкохoлиците палят умишлено горите! Винаги са били д.ваци!
35
10
 
5
 
! Отговори
Привет от Германия преди 5 години
Майко мила , тези диваци са удавери в главата от Господ !На 500 км от град Магадан не могат да пратят хеликоптери или пожарни да изгасят пожара ?! А до тези населени места на в тундрата бъдете сигурни ,че няма нито един асфалтиран път ! Отворете картата в Гугъл и им вижте пътищата ,нямат пътища ! Вижте и пътищата на Китай ,навсякъде и пълно с магистрали !
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А московията кога?
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"1. Русия вече за коя година е номер 1 в износа по света на зърнени храни "Единствено в очите на ва тниците, но дори и те не вярват на тези глупости.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Моше, Аврам и Сара!Абе на вас малко ли са ви арабските проблеми че с европейските се занимавате?
31
16
 
9
 
! Отговори
подскачат преди 5 години
родните копейкаджии скачат ,като ужилени ,ако някой спомене нещо по въпроса за заграбените от русия територии да се върнат на народите на които принадлежат.Сибир отново ще бъде китайски. Курилските острови отново ще бъдат японски
30
0
 
0
 
! Отговори
русский преди 5 години
До головцов небрат?))))
29
2
 
1
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Китайски ресторант=дюнерджииница , гето=чайнатаун кое не схващаш да ти го нарисувам?!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците нямат нищо общо с арабите.Вие мошетата сте кръвни братя с тях.
27
9
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анализатор"Както е тръгнало кремълското жуже ще продаде Сибир или на Китай или на САЩ"ПОРЕДНИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ1. Русия вече за коя година е номер 1 в износа по света на зърнени храни надмина прословутата ГМО ХАмерик2. Руснаците още не са усвоили до край "топлите" земи примерно в Ростовска област този ЕНТУСИАСТ им се кара ще не обработват тундрата намираща се края на географията - АМАН ОТ ОПОРНО ТОЧКОВИ ЛОЗУНГОВИ
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
13, предполагам, че тя е положила невероятни усилия и дълго и напразно се е опитвала да се впише в средата ни, но в неблагодарна среда интегрирането е невъзможно.