Путин обеща: Руското гражданство лесно за всички украинци

С руския паспорт - социални помощи, пенсии, увеличения...
Обновена: 27 апр 2019 18:07 | 27 апр 2019 18:00, Веселина Йорданова
474
Путин обеща: Руското гражданство лесно за всички украинци
Снимка: БТА

Москва планира да опрости получаването на руско гражданство за всички украинци, заяви днес пред журналисти в Пекин президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

"Смятаме да предоставим гражданство по опростена процедура на всички граждани на Украйна, не само на жителите на Луганската и Донецката република", заяви Путин, като имаше предвид сепаратистките републики в Източна Украйна, непризнати от международната общност.

Русия вече обяви в сряда, че е опростила предоставянето на руско гражданство на жители на сепаратистките региони в Украйна. Тази мярка беше осъдена от Киев и редица западни държави, които виждат в нея посегателство срещу суверенитета на Украйна, посочва АФП.

Путин уточни, че страната му "ще изпълни всичките си задължения към новите руски граждани". "След като получат руски паспорт, жителите на Източна Украйна ще получават социални помощи, пенсии, увеличения, всичко, на което имат право", обясни Путин и добави, че тези плащания няма да натоварят руския бюджет, защото това е "изчислено".

Той обясни, че ще бъде "теорeтично възможно" за хората, живеещи в тези райони, да получават едновременно нова руска и дотогавашна украинска пенсия.

"Странно е, че това решение предизвика негативни реакции. Полша издава такива паспорти на поляци, Румъния на румънци, Унгария на унгарци. И с какво руснаците са по-лоши от поляците, румънците и унгарците?", попита риторично Путин.

Обявеното от него предоставяне на руско гражданство за всички украинци дни след победата на актьора Володимир Зеленски на президентските избори в Украйна доведе до ново осъждане от украинска страна.

"Русия иска да засили ескалацията и хаоса в Украйна и така да продължи да усложнява правилата на играта", написа днес в Туитър Дмитро Кубела - постоянен представител на Украйна в Съвета на Европа.

По-рано тази седмица пресслужбата на бъдещия президент Зеленски осъди това "ново ясно потвърждение за света за ролята на Русия като агресор, който води войната срещу Украйна".

Днес Путин, който не е поздравил Зеленски за избирането му, но каза, че е готов на обсъждания с новата власт, обясни, че желае "да разбере" позицията на Зеленски за конфликта и повтори, че е готов да "води дискусия с него".

Киев призова Съвета на Европа да действа, за да попречи на Русия да изпълни намеренията си за предоставяне на гражданство на украинци. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари да ми дават такъв паpцал като руски паспорт никога няма да взема в ръката си.
207
7
 
11
 
! Отговори
Пристанище Бургас преди 5 години
Чакаме танкера с евтина втечнена американска шистова газ.
206
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Путин!
205
4
 
13
 
! Отговори
пари нема действайте преди 5 години
Кои ще са повече - руснаците на опашката за немско гражданство или украинците за руско?
204
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Присмехулникрусия да спре газа през украйна!---голям праз!има втечнен ог ръция, а и ние не ползваме газ... сърбия да си търси сметката от раССия - и тя ще остане на студено..
203
4
 
13
 
! Отговори
България в NATO и ЕС преди 5 години
Всичкото български русофил марш на опашката за руско гражданство!!!
202
6
 
2
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
вън джендъра на ухабитските доячи на мъжки камили от герамания, вън! цензурата на еспч също вън!
201
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полша и Румъния да скочат на Руснаците??? Ти чуваш ли се какво говориш бе, пич? Та поляците толкова ги е страх, че се чудят от няколко години как да докарат цялата американска армия в Полша да ги пази, въпреки, че никой не ги заплашва ;))) А Румънците за какво да скачат? Та те са си русофили като нас, Българите ;)))
200
5
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
русия да спре газа през украйна!
199
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запада няма да има време да помогне на украйна, немски ми нискочел друже. Ако се опита да прати някаква помощ и руснаците ще я получат. Не мисля, че си в Германия. Мисля си от Украйна и си в някое село до София. Поне на толкова нискочел ми прличаш. И на толкова антибългарски настроен.
198
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 198Също така русия има страх от НАТО затова не случайно блъфира и плаши с ядрени атаки !--хич не съм убеден , че го е страх ... в момента в европа, идейно само полша и румъния са готови веднага да скочат ня бл я довете ... естествено и украйна. това са трите сили в момента, другото е пълнеж! германците след всв се из *** растиха, нямат дух ... а франция е далеч, докато острова отначало ще гледа и като стане напачено - ше пусне пек "ленд лийза"...
197
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ,,германец ,,пише от София
196
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Не свикнахте ли досега ? Ами кв ичете ! Още много ще ви изненадва
195
9
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
русия не е в състояние да води война дори с Украйна ! Путин много добре е на ясно ,че запада дори и да не се намеси с войска ,то поне ще помага на Украйна финансово , с модерно оръжие и логистика и така войната ще е продължителна ! А на русия кой ще помага финансово ?! Путин сега при мирно положение няма средства да храни армията и дори прати в учебните военни полигони банкомати монтирани на камиони за да плащат руските войници чорбата която ядат ! При война русия увяхва икономически и губи !
194
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката - най-великият...Лъжец !
193
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Абе то света от 100 и кусур ,години е свидетел на нечувана ескпанзия ,войни и грабежи от Империята на Сатаната . Бомби ,смърт ,нефт ,в името на демокрацията . Е! Във Виетнам ,гризнаха дървото, Сатанистите .Ти си се втренчил в последните 5 години .Виж Империята на Сатаната! Или си кривоглед ?
192
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БЪЛГАРИТЕ КАТО ДАВАТ ПАСПОРТИ НА МАКЕТАТА ДАЖЕ И ПАРИ ВЗИМАТ НЕ Е ЛИ АНЕКСИЯ
191
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците по - бедни от украинците, а 6 милиона украинци на гурбет в Русия и това без да се броят проститутките, а в Петербург и Москва има предимно украински ***... Можеш ли да си представиш каква беднотия в тая пустата Русия, по бедни от украинците горките ;))))))АААХАХАХАХАХАХАРазвеселихте ме пак. Оправихте ми още един скапан ден ;))))
190
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от 5 години, света е свидетел на нечувана, пълзяща анексия на територии ...има ли бивша страна от ссср, към която да не е посегнало то ко пеленце, ако тази страна не му е под контрол? има ли така страна!да се готвят след това и страните от бившия сив!
189
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия и война с Украйна... Майтапиш ли се? Все едно да кажеш, че 5 годишно хлапе се бие с шампион по бокс, примерно ;)))Това няма да е битка. Единия ще шамари нежно другия, че ако го удари по - силно другия може и да се разреве ;)) Или да умре. Война кай... майтап... Понякога сами не се чуватре какво говорите. Това украинчетата сте много неуки. Толкова, че чак ми минава мерака да общувам с толкова неуки...