На живо: Парадът на руската армия на Червения площад

Русия демонстрира военна сила и мощ
Обновена: 9 май 2019 09:57 | 9 май 2019 09:55, Елка Василева
360

Русия чества 74-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.

На Червения площад в Москва се провежда парад, който по традиция се наблюдава от върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация президента Владимир Путин заедно с редица други представители на държавното ръководство.

В парада участват над 13 000 военни, над 130 единици бойна техника и 74 самолета и хеликоптера.

Зрителите ще видят най-новите танкове Т-14 "Армата", зенитните ракетни системи С-400, ракетните комплекси "Ярс", бойни машини на пехотата "Терминатор" и друга техника. Очаква се над Червения площад да прелетят стратегическата авиация (Ту-160, Ту-22М3 и Ту-95МС), фронтовите бомбардировачи Су-24СМ и Су-34, вертолетите Ми-28Н, Ка-52, Ми-24 и друга техника.

Военни паради се провеждат и в редица други руски градове, а вечерта ще има празнични салюти.

След края на парада Путин ще участва в церемонията по полагането на венец на Паметника на Незнайния воин. Руският президент освен това ще даде традиционния за Деня на победата тържествен прием в Кремъл.

Очаква се около 1 милион души да се включат в "Безсмъртния полк" в Москва. Те ще носят снимки на свои роднини, сражавали се по фронтовете по време на Втората световна война.

Много вероятно е Путин също да се присъедини към "Безсмъртния полк". Руският президент винаги досега се е включвал в тази проява в столицата.
Очаква се такива шествия да има в общо над 500 града в 110 държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиИменно - Венецуела е на тоя хал щото се е хванала с русия. Реално Венецуела е под контрола на русия. Не са им виновни никакви американци , евреи или извънземни.
184
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Най-важният въпрос е доколко Мадуро е спонсориран от руската олигархична мафия,оръжейните магнати и ВТБ? Процента е 250% на покриващие се интереси.Мадуро ще бъде убит от СОБСТВЕНИЯ си народ защото е некадърен мустакатко. Колкото и неудобно да е това за русия."Анонимни подготви си ДОМАШНОТО. Аман от диванни стратези.Инвеситиции на РФ във Венецуела 17 милиарда $ като голяма част вече са се изплатили но не са на печалбаИнвестиции на Китай минимално 47 милиарда $ Нефта им е нужен
183
10
 
9
 
! Отговори
Турист преди 4 години
И в Русия си е беднотия до шия.Не съм фен на краварите но са много напред от ушанките.Който се е хванал с ушанките и краварите винаги е бил губеща страна.
182
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиНай-важният въпрос е доколко Мадуро е спонсориран от руската олигархична мафия,оръжейните магнати и ВТБ? Процента е 250% на покриващие се интереси.Мадуро ще бъде убит от СОБСТВЕНИЯ си народ защото е некадърен мустакатко. Колкото и неудобно да е това за русия.
181
4
 
7
 
! Отговори
Браво на Путин! преди 4 години
До БобиРусия чества 74-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.
180
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"През 2013 руснаците в Германия са 3,5 милиона. След 2014 емиграцията от русия яко се увеличава ,така че в момента вероятно са над 5 милиона.Т.е. сметката ти е вярна."Разбираш ли че ако сметката ми е вярна то тогава в Бундестага и т.н. трябва да има рускоезични натурализирани германци. Има ли защото определено има Турскоезични?Ако сметката ми е вярна Германия или щеше да е Най-върлия политически опонент на Москва или да е троянски кон на Москва. Но определено Германия си гледа ин
179
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 184В парада участват над 13 000 военни, над 130 единици бойна техника и 74 самолета и хеликоптера.
178
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките руснаци! Пак настъпиха мотиката.Кървавият пигмей ги е яхнал и ги изолира от цивилизования свят...
177
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 173Очаква се около 1 милион души да се включат в "Безсмъртния полк" в Москва. Те ще носят снимки на свои роднини, сражавали се по фронтовете по време на Втората световна война.
176
3
 
6
 
! Отговори
Браво на РУСИЯ! преди 4 години
До Анонимен 176 и др. ***.....иОбикновена ЗАВИСТ, нали?
175
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Пълно е със т.н. third-party сенатори в щатите. Меркел няма да си замине с кръв както пухкавелникът мадуро"Човеко погледни картата на САЩ 90% от населението живее на източното и западното крайбрежие - Там сенаторите third-party ли са? И най-важния въпрос колко от тях всичките сенатори на всички сили са спонсорирани от финасовата мафия, производствените магнати и ВПК? Процента е 250% припокриват се лобитата.Мадуро е избран с ЛЕГАЛНО с АМЕРИКАНСКИ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕно е неудобен
174
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руснаците бягат в германия заради войната в донбасс а не заради санкциите.. напуска се украйна
173
4
 
4
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Кои хора възхваляват комунизма и защо?Най мързеливите - същите ония които по цял ден пиянстваха и чакаха някои друг да им заработи петилетката! Защо? Защото комунизма издига в култ мързела - расте се не с умения или труд, а с подлизурстване пред партията, с предателство, комунизма казва - няма значение кои колко работи, всички взимат еднакво. Затова сега масата са мързеливци, чакат някои друг да свърши работата, затова и комунизма се срина, защото с мързел икономика не се гради!
172
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия си е разсипия до шия.
171
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Безсмъртен полкАз си спомням една - Украйна. Русия започна войната и я завърши в пълна изолация.
170
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Близостта с Русия може да ни докара само трагедия като в Украйна.
169
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиПрез 2013 руснаците в Германия са 3,5 милиона. След 2014 емиграцията от русия яко се увеличава ,така че в момента вероятно са над 5 милиона.Т.е. сметката ти е вярна. Руснаците (особено образованите) бягат с 200 от русия.
168
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като видиш руснак му кажи да се прибира в *** си, в знак на "благодарност", че те мисли за негов слуга.
167
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Безсмъртен полкВсички от теб изброени държави отделяха ОГРОМНИ средства за отбрана. Но не и за образование , наука и образование. И се разпаднаха.Не знам дали рашките не са поели по сущият път.
166
6
 
12
 
! Отговори
Безсмъртен полк преди 4 години
И къде на май-ната си ще ходи като "встане"?Русия НИКОГА не започва войни но ВИНАГИ ги завършва в столицата на агресора:Нюстад 1721 гПариж 1814 гБерлин 1945 г...