ООН настоява Русия да освободи задържаните украински моряци

Три кораба се опитаха да влязат в Керченския проток
25 май 2019 15:25, Нели Христова
171
ООН настоява Русия да освободи задържаните украински моряци
Снимка: Reuters

Международният трибунал на ООН по морско право постанови Русия да освободи трите украински кораба и 24-мата украински моряци, задържани миналата година при инцидента в Керченския проток, предаде Асошиейтед прес.

Базираният в Хамбург трибунал постанови това по дело, заведено от Украйна през април и бойкотирано от Русия, отбелязва Франс прес. Според трибунала отсъствието на руски представители на заседанието по делото не е причина то да не бъде гледано. Той призова и двете страни да избягват действия, които могат да доведат до изостряне на ситуацията в Керченския проток.

Три украински военни кораба се опитаха да влязат през ноември миналата година в Керченския проток (който свързва Азовско с Черно море), но бяха обстреляни и пленени от руската брегова охрана, а екипажите им - арестувани и изправени на съд за нарушение на границата.

Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 г., като действията на руските власти бяха определени като незаконни от Украйна и по-голямата част от страните по света, отбелязва Асошиейтед прес.

Руското външно министерство заяви днес, че предвидените от Конвенцията на ООН по морско право процедури за решаване на спорове са неприложими към инцидента в Керченския проток, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората в Крим недоволстват ,но нищо не могат да направят.Ентусиазъмът им много бързо секна .
121
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия отдава територии зад Урал за мизерен наем на китайци .Интересното е 4е в тяхната общност няма смъртност ,умре ли китаец -от Китай идва друг ,няма и ограни4ения за раждаемоста .
120
4
 
19
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
до мухха...Пропагандата е едно,а реално...: Имаш ли реална представа колко граждани на САЩ имигрират в Канада?А,колко потомствени американци са търсели политическо убежище пак в Канада!?Преди три години,млад мъж около тридесет год.,направи опит да се обеси по време на транспортирането му в превантивен център на канадската имиграция.Това му беше второто задържане.Негови са думите:,,Господине,тази Америка,няма нищо общо от филмите,които хората са гледали"!Та г-н Мухххист,това е!
119
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
123.муххахаахаааа
118
1
 
25
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
До анализатора по "клоаките"Преди да правиш подобни констатации,информирай се от независимите медии и журналисти.През последните две години,много германци с руски корени се заселват в Русия.През миналата година са направили запитване( във външното министерство на РФ) 15 000 фермери от ЮАР.Тази година още 21 000,първите заселници са възхитени от красивата природа и благодатната почва.Има и много щатски фермери,които са готови да имигрират поради добрите условия и сигурност.
117
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 98..Ами защото са " възпитаници" на " американската " демокрация" и са Поамериканофилчени!ни! 30 години едно и също да слушаш и да те " учат" Как да мразиш Русия Та как да мислиш трезво я?-:) Та за това има наплив за Америка а не за Русия. Нормално е мисля споре ситуацията!-:)
116
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заедно със централна Африка Русия е клоаката на планетата.Вие чували ли сте някой някога да иска да отиде и живее там?? Колкото и да пресламчват територия не донасят нищо повече от разруха и мизерия, тези руснаци които могат да си го позволят бягат към ЕС и Америка
115
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, добре че е "руската и китайска ***", че инак света щеше да пропищи от хАмериканса демокрация!"Пътят към Ада е постлан с Добри Намерения"
114
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 116..Поздрави от мое име.лично до ***! А иначе нямам дъщеря Американофилче малко! -:)
113
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русия се развива освен терориризъм се зае и с пирадство....
112
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 115 Не е гледал клипчетата в нета явно -:) Така трябва.Руснаците "преговори" с терористи НЕ ВОДЯТ! А това означава.Че станеш ли "терорист" в Русия..СИ МЪРТЪВ! Закони! -:) А ние тук.Че "човешки права" имал.Че не знам си какво.
111
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бежанци има и в САЩ и Австралия по добре излез от руската си кoчина и се поогледай Хибриде руски дори в москва всеки четвърти е от кавказ ... и си зaври пропагандата там дето и го зaвират на дочкати
110
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
108, недей да сравняваш руснаците и сомалийските пирати, защото знаеш ли какво се случи на сомалийците, като се опитаха да отвлекат кораб с руски екипаж? Не знаеш, защото от тях никой не остана, за да разкаже.Оттогава нито те, нито нигерийците смеят да опитат пак. А начинът на действие на руснаците се прие като правило за защитна мярка при пиратска атака на кораб.
109
1
 
21
 
! Отговори
помнещ преди 4 години
Европа беше много елементарно прекарана! Защо тия така наречени "бежанци" Не поеха по друг път.Да се пръснат по цял свят примерно? Америка,Канада< Австралия??? Ама не! А тръгнаха в коридор точно към Европа. Истината е.Че Америка има намеса тук.И основната идея е.Да се асимилира това население ТОЧНО С ЕВРОПЕЙСКОТО! И не се говори за бежанците като за временен престой в Европа.А за заселване в нея. Войната приклщчи вече.Защо не се връщат обратно.А ги държат в лагери в Европа?Защото остават! Уви!
108
12
 
2
 
! Отговори
Руми е угрижен преди 4 години
Радев разкарай Деса Мерцедеса ,че ще те пързулне и тебе по нанадолнището както е тръгнало!
107
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кримчани се освободиха, но ООН иска да ги върне под украинско робство.
106
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Подвеждаща публикация искането за освобождаването е от британския представител в трибунала но руснаците не са длъжни да ги изпълнят.Истината е новият президент на Украйна вече е имал разговори за решаване на проблема.Решаването ще стане с размяната на руснаци които Украйна е задържала при посещението им там и това скоро ще стане.Но запада и по специално англичаните искат отстъпки само от Русия ,няма как да стане.
105
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 109.."Руски бежанци"? Ха хааах. разсмя ме -:) Ми няма да видиш руски бежанци.нито китайски,нито корейски,нито никакви други..Тук идват само един вид "бежанжи"! Защо ли само тия? А Руснаците са изкупили почти черноморието ни ако не ти е известно.И не идват тук като "бежанци"! Тук идват гладните "бежанци" които Америка ни изпрати!-:) Малко си живял и нищо не си видял дечо! Тихо че се излагаш!
104
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руският Гулаг е осеян от градове казарми и де факто цялата територия е "запрещенная зона" !Единствените туристически дестинации са Москва и Ленинград /и то само центъра/...ако получиш виза !Кой иска да емигрира в казарма, прав му път ?Не случайно България се напълни с руски бежанци !
103
16
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПУТИНИСТ И СОМАЛИЙСКИ ПИРАТ Е ЕДНО И СЪЩО НЕЩО!!! КРАДАТ , ОТВЛИЧА ИСКАТ ОТКУП ПОСЛЕ!!!ФАЛШИВИЯ *** НЕ Е НИЩО ПО РАЗЛИЧНО ОТ СОМАЛИЙСКИ ПИРАТ И ТОВА НА ВСИЧКИ ИМ Е ЯСНО ОСОБЕНО НА КОМУНИСТИТЕ!