Американски крайцер в опасна близост с руски кораб – на 50 м

Инцидентът е станал в Източнокитайско море
7 юни 2019 12:50, Елка Василева
105
Американски крайцер в опасна близост с руски кораб – на 50 м
Снимка: архив, Reuters

Крайцерът Chancellorsville от ВМС на САЩ внезапно е пресякъл пътя, по който се е движел големият руски противолодъчен кораб "Адмирал Виноградов" в Източнокитайско море. Това предаде РИА Новости, като се позова на съобщение на руския Тихоокеански флот.

Инцидентът е станал в 6,35 ч. московско време /и бълг. време/. Chancellorsville внезапно е променил посоката си и е минал на само 50 метра от носа на руския кораб.

За да избегне сблъсъка, екипажът на "Адмирал Виноградов" е трябвало да направи спешна маневра.

"На международната вълна е отправен протест до командването на американския кораб и е било заявено, че подобни действия са недопустими", се казва в прессъобщението на руския Тихоокеански флот.

Големите противолодъчни кораби от проекта 1155 са предназначени за борба с атомни подводници на вероятен противник в океанска зона, обезпечаване действията на руските подводници и охраняване на кораби, пише ТАСС.

"Адмирал Виноград" е с водоизместимост около 7 500 тона, а американският крайцер Chancellorsville – около 9 800 тона. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 4 години
Американците са родени провокатори !
91
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименБоби, тапчо, видеото е от кърмата на американеца, така че той е дясностоящ.И по принцип, за да се разминат, трябва и двамата да завият в една посока.Вие Анонимни от Мъжки пол ли сте или от Женски защото ако сте Жена бих ви простил подобно изказванеИ ХАмериканеца и Руснака на Видеото се движат от дясно на ляво(пп Камерите на ХАмериканските кораби са обикновено на мостика)Руснака е ОПРЕДЕЛЕНО ОТ ДЯСНО и малко по-назад от ХАмериканеца, на кадъра от 35 до 40с се вижда завоя на дясно
90
1
 
5
 
! Отговори
tamada преди 4 години
До Анонимен 98Наистина е забавно. Уж били заплашени от приближаващия се американски кораб, пък нещо не им личи. Явно бая лъжат.
89
2
 
7
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Къде е САЩ,къде е Китайско море!А за Русия е в непосредствена близост!Живот и здраве,всичко ще си иде на на мястото и то доста скоро.
88
9
 
4
 
! Отговори
Русофила преди 4 години
Те братушките незнаят къде е ляво и дясно , затова не спорете и вместо да гърмят към Берлин , рутят Кремъл !Били са друсани или пияни , ама и да ги бяха блъснали , щяха да докладват , че са свалили извънземни .............
87
8
 
4
 
! Отговори
Русофила преди 4 години
Ами по CNN показха обратното с много ясен репортаж, вижда се как руския кораб извърши безумно глупава маневра и то доста некадърно !
86
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Значи ако курса е срещу теб, като завиеш на дясно ставаш лявостоящ, ако завиеш наляво ставаш дясностоящ. Значи тук въпросът е на бързина и разстояние за маневрата. То си е също като по нашенските пътища, кой засякъл и кой не пропуснал. В идеалния случай и двамата завиват надясно. Опасно става ако единият завие надясно а другият наляво. И това не се доказва със снимчица от някои черен който мие дъските на палубата.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха..хааа . И след като се разминаха един от руснаците е заснет как си е разпънал шезлонг и се пече на слънце :)))))
84
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Трябвало да ги изтърбушат за назидание.
83
10
 
12
 
! Отговори
Краварски неволи преди 4 години
Краварите да благославят късмета си и свещи да палят за Виноградов,щото можеше да ги преполови като солена селда и да напълнят коремите на акулите.Сега само напълниха гащите!
82
4
 
14
 
! Отговори
Боби преди 4 години
youtube/watch?v=C5D5H0nlw54КОЙ КОГО - вижте 35 до 40 сек на видеото - Руския кораб се е движил почти под права линия следва завой на дясно и Американеца и Руснака продължават да се приближават - на всеки нормален човек това говори само едно нещо Американеца също завива на дясно!По-долу някой беше написал че във Морското право кораба от Дясно има Предимство е кой е от дясно на Американеца?Аман от Простотии
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно филмче от 1968.https://youtu.be/l3bijF2--os
80
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За достойно поведение въпреки руската наглост, американските моряци са получили 7 дни отпуск и безплатна водолазна екскурзия до останките на руския флот на дъното на Цушима.
79
11
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Вече излязоха няколко филмчета от инцидента. Всеки един моряк виждайки вълните от руския кораб може да ви каже, че руснаците са виновни.
78
4
 
7
 
! Отговори
Моряка преди 4 години
Кораби си пресичат курсовете постоянно. Заради това има правила. Според тях, десният кораб е с предимство. В случая за мое съжаление американците са с предимство.
77
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колхозните *** научиха ли се в 21ви век да правят памперси или са ползвали пак внос?
76
1
 
6
 
! Отговори
tamada преди 4 години
До Анонимен 80Франс Прес пусна снимка от американски хеликоптер (Chancellorsville носи два хеликоптера и явно са ги вдигнали заради приближаването) на която се вижда, как следата на руснака завива, а американецът е вървял направо. Има я в статията на ББС "Russian and US warships almost collide in East China Sea". Междувременно се оказа, че май случката е станала във Филипинско море, а не в китайското.
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какво видео ще гледали, но и аз гледах едно в което два кораба дясно завиващи се приближават, т. е. Снима от засичащия кораб, разбира се видеото е орязано и затова трябва да се гледат детайлите а детайлите са вълните на носа, от което се определя и на къде се движат.
74
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не е ли ясно, че дезинформацията тука е винаги. Толкова години минаха половината още живеете в илюзията на соца. Не разбрахте ли вече :) Бавно развиващи сте наистина
73
9
 
9
 
! Отговори
tamada преди 4 години
До Анонимен 74Нито един от двата кораба не е разрушител. Chancellorsville е ракетен крайцер и по руската, и по американската терминология.А междувременно, докато нашите медии цитират руските, американците показаха видео, от което се вижда, че е станало обратното - руснаците са направили опасната маневра.