Русия предложи на Китай най-новите Су-35

Вече бе изпълнен един договор за 2,5 млрд. долара
27 юни 2019 07:58, Александър Попов
411
Русия предложи на Китай най-новите Су-35
Снимка: Reuters

Русия е предложила на Китай да закупи допълнителна партида от най-новите изтребители Су-35, съобщи руската федерална служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) на форума "Армия -2019", предаде ТАСС.

"Очакваме отговор от китайската страна на нашите предложения за покупка на съвременни видове въоръжения и военна техника руско производство, включително допълнителна партида самолети Су-35" съобщиха от ведомството.

Китай беше първият купувач на руски изтребители Су-35. Договорът на стойност около 2,5 милиарда долара за 24 самолета беше подписан през 2015 г. Сделката предвижда също доставка на наземно оборудване и резервни двигатели.

През април от ФСВТС съобщиха, че доставката на всичките 24 Су-35 в Китай по първия договор е завършена.

Свръхзвуковият изтребител поколение "4++" Су-35С е разработен на базата на самолета Су-27. Той тежи 19 тона, лети на височина до 20 000 метра с максимална скорост 2,5 хиляди км/ч. с екипаж от един човек и може да носи до 8 тона боен товар - ракети и бомби.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още по темата: КитайРусияСу-35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
0
 
! Отговори
а преди 4 години
До ВаняЕ щом е "маймунски тип", горе-долу става, аз си мислех, че само индийците са толкова *** да си купуват такава техника :) Иначе "договорно" копирането няма как да се забрани като говорим за такива големи държави, как би могла Русия да наложи договорното спазване на авторските права. Но все пак мерси за отговора, явно това споразумение е главно политически жест на китайците.
261
2
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
До Анонимен-8:Я сега сравни основните характеристики! А после далекобойността на ракетите -въздух-въздух, както и на радара! И повече никога не пиши глупости!
260
1
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
До а-306: За експорт военната техника е със занижени параметри! Наричат я -- маймунски тип! Пък има и договорени начини-- да се спре при определени условия...! Така, че --- балами няма !
259
3
 
2
 
! Отговори
а преди 4 години
Огромна грешка от страна на Русия, тези самолети ще бъдат разчленени, внимателно проучени и не очаквайте повече поръчки, очаквайте китайски модел самолет Су Дзъй 35 или нещо такова. Явно путин е отчаян щом прави такава глупост.
258
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Маневреността на самолета е хубаво нещо но както и конструкцията на планера така и човека имат лимит на претоварване от 9г. Добрите ракети въздух-въздух могат да правят маневри до 20г, че и по-вече. Освен това стандартно винаги се изстрелват по две ракети в рамките на 1-2 секунди така, че и да избягаш на едната ракета другата поразява целта. Радарите на новите самолети имат 360 градуса обзор. Могат да изстрелват ракетите си дори и да не са насочени срещу противника.
257
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Кое точно му е маневреното на Су-35?Тежък и инертен, тия финтове с вектора на тягата са с цената на загуба на скорост, една такава запетайка му изяжда цялата енергия и почва да пада, пада, пада."1. Интегралната схема има по-голяма площ от нормалните компановки2. Су-35 както и Рафал имат тяга по-голяма от теглото на самолета3. УВТ позволява много по-голяма маневреност на ниски скорости4. УВТ позволява при високи скорости да се постигат по-големи ъгли на завойМАНЕВРЕНОСТ
256
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Krom"До Боби - точно това е въпроса. Как имаш мнение по нещо което само на хартия си виждал. При това го защитаваш разпалено, но това ми е странно."В казармата служих в Първа дивизия ПВО - София. Обиколил съм като ескорт почти всички зрк поделения около София и Доброславци. Имам достатъчна представа.
255
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Алекс"Останах изумен от размерите на Су-27 който изглеждаше около 30-40% по-голям от американския самолет въпреки, че се водят от един клас и имат подобен полезен товар."Ф-15 е създаден по класическата схема - обособено тяло и нормални крила.Су-27 и МиГ-29 са по схемата летящо крило(интегрална схема) към него са добавени мотогондоли и кабина с радар. За това изглеждат по-големи макар че са с еднакви масови характеристики.
254
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водещият: Вие сте управлявали Ф-16, лесно ли се свиква с него?А.К. (Смеейки се) С него няма нужда да се свиква. Това е Жар-птица. Има един джойстик отстрани и това е. На нашите машини от това време съм си изваждал китката от дърпане. (показва си ръката)В. Да, вижда се, че ставата нещо...А.К. На вас ви се вижда, а мене си ме понаболява.
253
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sata NATO, не за пръв път споменаваш мнението на Квочур. Ами F-16 действително е не лош самолет, но с нищо не превъзхожда МиГ-29. Е, Квочир не казва нелош, а просто го нарече Жар-птица, но вие продължавайте да си вервате ...
252
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правят самолети, предлагат ги за продажба. Впрочем съобщиха, че започват серийното производство на СУ-57 по контракт с армията за 76 бр
251
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям, тежък, но какво количество оръжие носи! Носи 8 тона.Ф-16 с един двигател носи 6 тона.
250
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое точно му е маневреното на Су-35?Тежък и инертен, тия финтове с вектора на тягата са с цената на загуба на скорост, една такава запетайка му изяжда цялата енергия и почва да пада, пада, пада. Ако искате да видите маневреност, гледайте какво прави Рафал - резки маневри на висока скорост, а не бавно люшкане като падащ лист.
249
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sata NATONATO, не за пръв път споменаваш мнението на Квочур. Ами F-16 действително е не лош самолет, но с нищо не превъзхожда МиГ-29. Су-35 е несравнимо по-добър от ф-ките. По скорост, таван, свръхманевреност, радари отвсякъде, комплект ракети. На изложбите няма какво да прави. Вече го нарекоха НЛО.
248
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще унищожи дрънци. Нито стелт има, нито модерни радари. Блок 70 е натоварен с най модерното оборудване. Тоя дълъг и тромав Суу , даже няма да разбере кога ще дойде смъртта :)
247
5
 
10
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
нищо бе ние на двойна цена ще си вземем двойно по стари от натовските ни партньори САЩ, които пък имат-нямат 4 военни бази в България. За малко да кажа, че сме окупирани демократично.Рашките поне войска нямаха на българска територия.В странни времена живеем
246
0
 
2
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Алекс - позволи ми да не се съглася. Китайците са умни играчи. Разбира се, няма кой да ги спре когато крадат. Но пък, и ресурс вкарват. Основата на техното самолетостроене беше руското - но в един момент, закупиха документацията на израелския Лавви. Всъщност, това бе израелски вариант на Ф 16 които те разработваха като заместник на Кфир. И се отказаха, след като Америка ги натисна. Но пък, в електрониката за бойна авиация са ненадминати. Това се видя и в Сирия. Така че, не ги подценявай.
245
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Китайците засега се занимават само със крадене на технологии. Знаят, че са много назад и затова не се опитват да надскочат себе си а просто копират каквото им попадне в ръцете. Един ден като наваксат изоставането си може да измислят и нещо ново.
244
3
 
2
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Та за какво би им било на китайците да купят стара руска платформа поколение 4++ при условие, че имат собствено производство и към момента имат единствения що годе СТЕЛТ изтребител, алтернативен на Ф-З5? Очевидния неуспех на Русия в това направление, отказа за държавна поръчка и изтеглянето на индийците от руския СТЕЛТ показва, че Русия не е преодоляла технологичната пропаст спрямо Америка. Въобще, обявяването на кибернетиката за "лъженаука" от КПСС някога, направо им отряза крилете.
243
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Скоро попаднах на една снимка от някакво авиошоу на която имаше Су-27 и Ф-15 стоящи един до друг. Останах изумен от размерите на Су-27 който изглеждаше около 30-40% по-голям от американския самолет въпреки, че се водят от един клас и имат подобен полезен товар.