Папата писа на Асад, загрижен за хуманитарната ситуация в Сирия

Поредни 23 жертви взеха боевете в Идлиб
22 юли 2019 20:00,
18
Папата писа на Асад, загрижен за хуманитарната ситуация в Сирия
Снимка: Reuters

Папа Франциск изрази в писмо до сирийския президент Башар Асад загриженост за хуманитарната ситуация в Северозападна Сирия и призова за край на сраженията чрез преговори, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Ватикана.

Писмото е било предадено днес на Асад от кардинал Питър Кодво Апиа Търксън - ръководител на департамента на Ватикана за насърчаване на човешкото развитие.

Още по темата
В писмото папата е призовал за безопасно връщане на милионите хора, разселени заради продължаващите от години сражения, хуманно отношение към политическите затворници и подновяване на преговорите за търсене на политическо решение на конфликта.

"В основата на тази нова инициатива стои загрижеността на папа Франциск и Светия престол за критичната хуманитарна ситуация в Сирия, в частност в провинция Идлиб", заяви държавният секретар на Ватикана Пиетро Паролин.

По думите му в писмото Франциск е призовал Асад "да покаже добра воля и да работи за намиране на осъществими решения, с което да сложи край на конфликт, продължил твърде дълго и довел до загубата на много невинни животи".

Според сирийската информационна агенция САНА Асад е казал на Търксън, че е важно да се окаже натиск върху страните, подкрепящи терористите - това е формулировката, която Дамаск използва за бунтовниците, с цел легитимиране на войната с тях., съобщава БТА.

В същото време не спират да идват новини за загинали в боевете между правителство и бунтовници. Най-малко 23 души загинаха днес при въздушен удар срещу пазар в град Северозападна Сирия, контролиран от бунтовниците, предаде Асошиейтед прес, като се позова на опозиционни активисти и наблюдаваща конфликта организация.

Според цитираните източници нападението е било извършено в град Маарат ан Нуман в провинция Идлиб и при него са били ранени над 30 човека.

Сирийската армия, подкрепяна от руската военна авиация, извършва настъпление в региона, подложен на почти ежедневни интензивни бомбардировки.

Идлиб е последната голяма бунтовническа крепост в Сирия извън контрола на сирийския президент Башар Асад.

Руското министерство на отбраната побърза да опровергае информациите, че е участвало в атаката. Според официалните лица на Кремъл,  "изявленията на анонимни представители на финансираната от Великобритания и САЩ организация "Бели каски", че Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия са нанесли удар срещу пазар в селището Маарат ан Нуман, са неверни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
На доя досаден, инфантилен и лицемерен дядка не му ли писна да се прави на добър ????
9
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Папата да беше писал на Израел и САЩ да спрат подкрепата си за умерените,неумерени и ИД-главорези!?От Асад по-законен няма в Сирия,така че...
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Папето,ще му обясня,правиш,хумх.помощ а след това бомбиш,папе това се нарича лицемерие,двойни стандарти,***-отизъм
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата е лицемер. Мраза католици, протестснти и всякакви сектснти
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Папата писа на Асад, загрижен за хуманитарната ситуация в Сирия"Папонти що не пише на САЩ да спрат да поддържат терористите? Далеч по-ефикасно ще се окаже...
5
0
 
9
 
! Отговори
Интересно.... преди 4 години
... какво ли е писал папата и на кого в моментите, в които *** изколваха хората от християнските общини в Сирия? Аааааааа, да - нищо на никого не е писал, много добре!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И от Ватикана иде нещото ...........
3
2
 
17
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 4 години
Това писмо трабваше да е адресирано към ФАЩ и Израел истинските виновници за ситуацията в Сирия!
2
16
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Е, няма как като завършен кратуняк, да не подкрепиш мюсюлманинът сатрап срещу хуманиста! Така са те дресирали да бъдеш нищожество и да презираш човешкото! Обаче са те лишили и от интелект, че да не осъзнаваш колко си жалък, когато като пещерен кроманьонец се удряш по мазните гърди, крещейки, че християнин си...
1
1
 
20
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
В случая от страна на Папата това си е чисто фарисейство.