Над 600 селища задимени от горските пожари в Русия

В борбата с огъня се включи и военната авиация
3 авг 2019 13:22, Елка Василева
22
Над 600 селища задимени от горските пожари в Русия
Снимка: Reuters

В над 600 населени пункта в Сибир и руския Далечен изток остават задимени от незапомнените горски пожари в източните райони на Русия, съобщи руското министерство на извънредните ситуации, цитирано от ТАСС. Най-сложна е обстановката в Бурятия, Якутия, Забайкалския и Красноярския край и в Иркутска област.

Води се мониторинг за пределно допустимите концентрации на вредни вещества в атмосферния въздух.

Още по темата

В гасенето участват 10 000 души, 2800 единици техника и 70 летателни апарата.

В сряда по поръчение на руския президент Владимир Путин в борбата с огнената стихия се включиха и 10 самолета и 10 хеликоптера на министерството на отбраната. Сред тях са и шест огромни самолета Ил-86, излитащи от летището на Красноярск. Само за днешния ден те ще извършат не по-малко от 20 излитания. Те летят по двойки и всеки от тях се зарежда с по 42 тона вода при едно излитане, съобщи руското министерство на отбраната. До момента самолетите Ил-76 и вертолетите Ми-8са хвърлили над горящите масиви над 2000 тона вода.

По последни данни в момента в Русия горят над 3 млн. хектара гори, пише БТА.

Италия е поредната страна, която предложи помощта си на Русия за справяне с бедствената ситуация. Това съобщи лично премиерът на страната Джузепе Конте в Тwitter. Рим е готов да изпрати там два специализирани професионални самолета "Канадеър", специално предназначени за гасене на пожари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Русиягорски пожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
4
 
! Отговори
Той Путин преди 4 години
Той Путин и Медведев ще се справят сами. Нямат нужда от помощ. Всеки мужик да хване по една кофа и да гаси. Така се справят в Русия. Какво от това, че ще изгорят някакви си селища -- трябва да се гледа глобално, ако се гаси ще струва по-скъпо -- така, че да *** !!!
17
4
 
4
 
! Отговори
д преди 4 години
Руска демокрация с традиции
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Територията на колкото Белгия ли?Сибир е голям колкото 300 Белгии.Как го изчисли бе алкашин като Сибир няма точни граници? И да предположим, че е вярно, вече има загинали и изчезнали ХОРА!!Това доказва, че в твоята Русия, човешкият живот не струва нищо.Територията на Белгия е 111 хил. кв. км., а на цялата Русия е 17 млн. кв. км. 300 Белгии са точно 33 млн.кв. км.Можеш ли да направиш разлика между 17 и 33 или ти е трудно?
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
70 летателни апарата хаа...ха...тези таратайки за нищо не стават. Ако бяхме пиръчали Фовете по рано само с два Ефа щяхме да им изкасим пожара и после да ги притискаме за по изгодни цени на енергоноситвлите
14
8
 
6
 
! Отговори
Отец Педерасий преди 4 години
Путин съсипа страната.
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живи да горят тия "освободители"!ИЗГОРИХА НИ ДЪРЖАВАТА!!!!!!
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ предложиха помощ още преди дни!Путин отказа...Той и за Курск така отказа помощ и моряците си отидоха за нищо ...Сега се повтаря същото.
11
4
 
7
 
! Отговори
Корекция , като у преди 4 години
Усетиха се путинците, че да гасят .....То....всяка година природата си гори нещичко, за да има равновесие, но сега май....Както винаги ,,зимата" ни изненада...Това си е чисто пренебрегване на местната б;рокрация. Е дано го изгасят, че иначе зле.Представете си какъв дим се носи из колхозите в този край, че хората не могат да дишат.Руска им работа.Дано се оправят. Нищо лошо...Селца с по 1000 жители.
10
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 4 години
Не разбирам много от написаните мисли в статията и други такива статии ,но споделям : " Япония и Китай от години експлоатират Тайгата- срещу не големи плащания !!! Да си я изгасят , че и ЖЕН ШЕН няма да остане !!! Обгорелият дървен материал е "дъбре дошъл " за японците !!! " Ще гасят далече от военните зони -разбира се!!!!!!!!!!
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брях много голям тоз Сибир.. Те тоз пожар не могат да овладеят, пази Боже да гори целият Сибир. Да не важно, че гори пожар, колкото Белгия, важното е Сибир е колкото 300 Белгии. Ами като е толкова голям, аз какво да направя, да им гася пожара на мързела новаците?
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Територия колкото Белгия ли?Сибир е голям колкото 300 Белгии.
7
4
 
9
 
! Отговори
Мао преди 4 години
Китайците да влизат в Сибир.Те ще го загасят.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми докато беше малък, Богатирите го пренебрегваха, сега като гори територия колкото Белгия е късно. Жалко, че заради безхаберието на руските управници, ще останем почти кислород, защото Сибир е вторият бял дроб на планетата, след Амазонската джунгла.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bg generali sa ortodoksalni teroristi.
4
4
 
12
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Не е икономически изгодно. Русия няма толкова пари да загаси един пожар.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Арктика кажете там какво става там кой ще угаси ? САЩ или ЕС да угасят, кой ? Русия е заета ! Без Русия сега Арктика ще изгори като френска катедрала.
2
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия била силна? Един пожар не може да си изгаси сама.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците предложиха самолети на ЦРУ да преминат и да заснемат.