Един загинал при взрива в Красноярск, евакуират местните

Поне четирима човека са пострадали при пожара
Обновена: 5 авг 2019 18:40 | 5 авг 2019 18:22,
21
Един загинал при взрива в Красноярск, евакуират местните
Снимка: БТА

Поне един човек е загинал, а седем са ранени при експлозията във военно поделение в Красноярския край в Русия.

Загиналият е военнослужещ, както и двама от пострадалите, предава ТАСС по информация от службите за спешна помощ и лекари от местна болница.

Взривът избухнал в склад за боеприпаси във военната база, която се намира на 10 км от град Ачинск в Сибир, и според властите е предизвикал пожари, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Евакуирани са живеещите в 20-километров радиус от мястото на експлозията, "за да бъде гарантирана сигурността на населението в района на складовете".

Според постъпващите съобщения властите евакуират 11 000 души от Ачинск, пише БТА.

Местните власти заявиха, че засега няма непосредствена опасност за населението, но приканиха хората да стоят далеч от военната база.

Руското министерство на отбраната съобщи, че в избухналия склад е имало "барутни заряди за артилерийски снаряди".

Неназован източник заяви пред ТАСС, че в склада е имало до 40 000 снаряда за танкови оръдия.

Експлозиите на складове за боеприпаси не са рядкост в Русия, отбелязва Асошиейтед прес. След последния случай, който беше през май тази година, избухна пожар, бушувал в продължение на почти седмица, преди да бъде загасен с помощта на военни самолети и хеликоптери, които хвърляха вода от въздуха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
пожара предупреждава преди 4 години
на снимката има регистрация с вражеска за земята и слънцето космическа техника че най вероятно на земята са развъдени двуръки с умни ръци чрез които се произвеждат тежки оръжия вкл базирани на орбита около марс венера земята и слънцето..
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време, когато България горя и всички наши нови приятели отказаха да помогнат, помогнаха тези, които ти не знаеш дали да наричаш хора. Помогнаха безвъзмездно при това.-Кога е било това?Ако говориш за пожаеа в Рила, бяха пратили един Бе-200, който не свърши никаква работа, понеже е огромен и неповратлив и става само да работи в сибирските равнини с огромни водни пространства.Пратиха го повече с рекламна цел.Френските Канадер работиха много по-добре.
16
3
 
4
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
Що се отнася до "стената срещу РФ",ЕС си я издигна под натиска на САЩ.Сега се чудят как да я съборят,та дано се отворят работни места и се закрепи малкият и среден бизнес.В Германия големите компании търпят невиждани загуби от липсата на по-вече експорт и суровини.Геополитиката много се промени в последните три год.Китай,Иран,Турция,Куба,Веницуела,Сирия,Либия и още десетина страни си преоринтираха политиката изцяло към Русия.Ю.Корея е също на редицата.А,за Унгария Италия да не говорим.
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа трябва да издигне стена на руската граница и да ги отцепи завина тея :)
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооо, но ти трябва да си безупречен! Преди време, когато България горя и всички наши нови приятели отказаха да помогнат, помогнаха тези, които ти не знаеш дали да наричаш хора. Помогнаха безвъзмездно при това.Не плюй в кладенеца. Може да се наложи пак да пиеш от него.Жалък си.
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хиперзвуковата ракета "Циркон" за минути достига която и да е точка на САЩ. Много малко се знае за "Авангард" и за "Сармат" освен, че пробиват всяка отбрана. Американците се задъхват на две обиколки след руснаците в областта на съвременните военни технологии. Хвалят се със самолетоносачите си, но това са гробници на хиляди хора и стотици, даже хиляди самолети. Даже да не потопиш с едно попадение кериър, той става негоден за бой с разрушена писта и инфраструктура. Пиздець котенку, говорят русские
12
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 4 години
Диррник, как си с географията? "Завод "Дунарит" в Европа ли е? А Челопеч? Ами "Вазовските заводи"? В малкото видинско село Горни Лом колко души загинаха? Доколкото си спомням 14, обезвреждали за дребни пари гръцки мини. А тези мини нали за да стигнат до там са се друсали по прекрасните ни пътища от гръцката граница до сръбската и са минали през стотици населени места! Ето тук може да се каже, че Господ е българин!Диррник, не озвучавай терена така гаддно! Теб наистина не бих нарекъл човек!
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като си представя, че тези хора могат безпрепятствено да идват в Европа, направо тръпки ме побиват. Незнам дали е правилно да ги наричам хора. ***, може би?
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Превеждате от Асошиейтед прес и информацията ви е безкрайно неточна.1. Ачинск е град с население над 100 000 жители - третият по численост на населението град в Красноярския край;2. В 20-километровата зона се намират няколко населени места, жителите на които са евакуирани веднага след инцидента;3. Администрацията и специализираните градски служби са готови да евакуират целия град Ачинск. Чакат само сигнал от военните. Такъв сигнал може да не последва, ако ситуацията бъде овладяна.
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой каза, че не можем да се върнем в миналото. Само трябва да отидеш в руската провинция и хоп, изведнъж се пренасяш в 15 век. Колкото по навътре влизаш, толкова в по далечно минало навлизаш.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези руслямци трябва да ги върнат в първобитния строй и да ги съберат в едно село оградено с бетонна 6 метрова стена, за да не могат да запалят нищо. Максимумът да бъде е да метнат някой камък върху главата на някой друг.
7
4
 
8
 
! Отговори
Az преди 4 години
В рашката като в българия, соц мизерии по демократични времена (челопеч, дунарит и тн)
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До преди малко Филите обяснаваха, че там нищо не ставало по случай новия воден чернобилл... И ето опровержение :) Няма какво да стане... Там където има бедност.. Нищо не се прави, както трябва. Това си е закон.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия не им трябват врагове,сами ще се изтрепят!
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо ми става като чета другата новина в която пускат плаваща атомна електроцентрала... на тея *** не трябва да им се позволява да ползват електричество.
3
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли колко ме бОли кво става в Красноярск при положение че България се разпада.Изправени сме пред 100% унищожаване на свиневъдството.Миналата година изтрепаха на хората козите.Предната година кокошките.похарчиха се десетки милиарди евро за инфраструктура която се разпада.Премиера е мулти-милиардер в евро а вие ми дрънкате кво ставало на майната си в КрасноНамКвоСи.Ща за луMпени стИ?!
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много зле са тия бе...
1
8
 
14
 
! Отговори
lol преди 4 години
И тия пияници разполагат с ядрено оръжие...въпрос на време е да стане сакатлъка. Макар че, те така или иначе, потулват всичко.