Здравето на Горбачов е "много зле". Отказва да гледа "Чернобил" – тежко му е

"Държа се на краката си, но не мога да ритам", казва политикът
Обновена: 10 авг 2019 16:14 | 10 авг 2019 16:10, Нели Христова
151
Здравето на Горбачов е "много зле". Отказва да гледа "Чернобил" – тежко му е
Снимка: Reuters

От шест месеца Михаил Горбачов се намира в болница. Според журналиста Алексей Венедиктов, здравето му е "много лошо".

Водещият на радиостанция "Ехо от Москва" обяснява, че първият президент на СССР е "добре с главата", но изпитва трудности с ходенето заради много натрупани болести. 

"Той се чувства зле в продължение на вече две години", каза Венедиктов. Той обясни, че все пак, понякога двамата се срещат в ресторанти и пият бира. Най-често инициаторът на тези срещи е самият Горбачов.

На 6 юни, 88-годишният бивш президент също говори за здравето си: "Държа се на краката си с последни сили. Все още съм жив, но не мога да ритам."

По думите на Венедиктов, в болницата Горбачов следял новините със смартфон или таблет. Още с излизането на сериала "Чернобил", политикът чул за него, но водещият на "Ехо от Москва" потвърждава, че и до ден днешен, бившият държване глава отказва да гледа творбата на HBO. Той твърди, че "му е много тежко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
11
 
10
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ОТДЕЛЕН ЧОВЕК не може да промени историческата ситуация, ако обективните условия не са налице.След смъртта на Брежнев, Съветският съюз беше затънал във фалит на идеи и възможности. Въоръжаването го съсипа! Комунистическите лидери направиха два опита да реанимират държавата, но не успяха.Затова, в този тежък за държавата им момент, те се принудиха на конгреса си да изберат РЕФОРМАТИР, който им обеща "Ново мислене, Преустройство и Гласност".Той отвори СССР към Света и Света се отвори за него
117
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При него имаше много по-голяма демокрация отколкото сега при Путин, все пак.
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е га не го отровят този юда!
115
0
 
7
 
! Отговори
12345 преди 4 години
До Роб на влаЗта...Тати беше честен човек, заварчик...та работи здраво до 50 г и си умря без пенсия...Брат ми също работи цял живот като заварчик. Беше 3 години по-голям от мен. Почина преди 5 години. Тя снаха ми не ми съобщи кога той е умрял, научих от братовчедка.
114
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина Горбачов е като Христос! Отърва света от нещо страховито.Ако не беше той, щяха да възпламенят 3СВ. Сега Путин е близо до това.Поддържайте го.Нашите русофили винаги са мислели за България
113
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горбачов е като Христос! Ако не беше той още щеше да ходиш на задължителна манифестация за 9-ти септември например.Како си ти? Я сом добре.
112
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предател е и още как. Свали гащите без бой. Продаде се много лесно и евтино, продаде и нас евтино и лесно. Китайците излезнаха много по-мъдри и умни от него. От белязания става само олицетворение на злото.Един Горбачов, два горначова, атомна авария, три горбачова, край на живота изобщо. Долен некадърен управник.Системата имаше нужда от поправка, хората имаха нужда от свобода, хората имаха нужда от информация.Хората нямаха нужда от това което се случи последните 30 г, и това беше лесно предвидимо
111
1
 
15
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
Рейгън го зове :))
110
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли му е на Горбачов да знае, че ще остане в руската история като Най-Ненавижданият човек в Русия!?
109
2
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Господ си знае работата.Амин!
108
4
 
29
 
! Отговори
Горбачов-Чернобилски преди 4 години
Аварията в Чернобил е знакова за управлението на Михаил Горбачов. Той не смее да гледа филма не заради показаното в него, а защото показаното на екрана неминуемо ще го му припомня и за премълчаното във филма. Премълчаното във филма "Чернобил" не само е многократно повече от показаното. То не говори никак добре за онзи, който е стоял начело на СССР и чието управление, изтъкано от безхаберие и некадърност, е направило настъпването на катастрофата не само възможно, но и неизбежно.
107
8
 
18
 
! Отговори
any преди 4 години
Пожелавам му все така, до 120 години!
106
5
 
29
 
! Отговори
any преди 4 години
Предателите, никой не ги иска , дори и "господ"- да се гърчи...
105
1
 
3
 
! Отговори
Янко ми култура преди 4 години
Лошо ми е?!
104
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ще умре в адски мъки. На такива господ им е приготвил дълъг живот защото не ги иска при себе си. С неговата перестройка унищожи милиони животи. Да не би да си мисли че Бог ще му прости за унищожените семейства деца и съдби. Ако си мисли такка в голяма грешка е. Ще умре като куче.
103
24
 
13
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 99 Как живота му е бил безсмислен ? Промени Европа.Това безсмислено ли е ?
102
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много грехове има тоя предател и Архангел Михаил дълго и силно ще го мъчи, преди да извади мръcната му душа.Няма смисъл да гледа Чернобил, дяволите в ада вече му подгряват казана с катран с ядрен реактор.
101
8
 
13
 
! Отговори
IQ-то преди 4 години
Човекът с белега на главата беше предопределен от съдбата да внесе промените с разпадането на СССР. Ясновидци от преди стотици години са пророкували за него.Добър или лош,трябвало е да дойде.Той не е случаен,той е предопределен.
100
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БПФ"Да гори в ада !!!'Правослвани ценности.
99
6
 
24
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Наполеон правилно е казал, че само един негодник може да съсипе цяла нация. Сега белязания си стиска черната душа под езика и трепери от страх, че ще умре... защото направо не ми се мисли какви ужасни, гнусни, мъчителни, нечувано извратени и болезнени неща ще правят с него дяволите в ада в продължение на цяла вечност... и той го знае.