Руски самолет кацна аварийно в нива с царевица

В единия двигател попаднали птици, той се е запалил
Обновена: 15 авг 2019 11:04 | 15 авг 2019 10:23, Елка Василева
77

 

Airbus A-321 на Уралските авиолинии, изпълняващ полет от Москва за Симферопол, извърши аварийно кацане в района на летище „Жуковски“. Самолетът се е приземил в царевична нива.

Това е станало 15 минути след излитане. На борда на самолета са се намирали 226 пътници и седем души екипаж. По предварителни данни са пострадали 31 души, 10 от които са деца.

При излитането самолетът се сблъскал с ято чайки и в двигателите попаднали птици, посочва ТАСС, като цитира изявления на федералната служба Росавиация.

Екипажът взел решение да изключи моторите и приземил машината без отваряне на колесника в царевична нива на повече от километър извън пистата. Според източник от спешните служби десният двигател се е запалил, като при кацането се откъснал и паднал.

Инцидентът се разследва. Образувано е наказателно дело за нарушаване на правилата за сигурност при полети, заяви говорител на транспортното управление към федералния Следствен комитет. Федералната служба Росавиация е формирала специална комисия, която ще проучи причините за произшествието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: аварийно кацанеРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
19
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Най-глупашките катастрофи са дело на руснаци. Това е факт.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Образувано е наказателно дело за нарушаване на правилата за сигурност при полети - и кого ще съдят? Роднините на патиците, може би?
30
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги се отварят колесници, дори при кацане в нива. Приводняването е по-сложно. Най-лесно е в царевичак.
29
16
 
3
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Туй без колесници ми прилича по скоро на падане а не на кацане ама хайде.
28
4
 
18
 
! Отговори
Q преди 4 години
Браво за пилотите! Професионалист с голяма буква е капитана.
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще монтират парашут за салона на всеки самолет?Има го изобретено,ама било скъпо.Е в 21 век да падат самолети защото било скъпо?!Тоя е имал късмет просто.
26
4
 
13
 
! Отговори
Отличен за пилота преди 4 години
А само някой, който не лети, може да политизира темата и да дрънка глупости. Да си карат каруците на село и да коментират само в селската кръчма.
25
3
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
По-добре страхливец... Отколкото балък
24
6
 
18
 
! Отговори
Най-добрите! преди 4 години
Най-добрите пилоти в света винаги са били и винаги ще бъдат - руснаците и българите!Няма друга толкова добра школа, случилото се го доказва - ето това са пилоти!
23
2
 
26
 
! Отговори
Авиатор преди 4 години
Велики пилоти!Браво!Взели са най-правилното решение и са го изпълнили блестящо!И си оправете статията - само един от пътниците е в болница, всички други са здрави!Който разбира от авиация схваща какво велико нещо са направили тези пилоти. И няма наказателно дело, а нормалното за такъв случай следствие. На всички, работещи в авиацията е ясно, че тези пилоти са действали повече от отлично!
22
1
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Не... Но за разлика от теб - правя разлика между "смелост", и инстинкт за самосъхранениеРазбра ли балък?
21
12
 
6
 
! Отговори
западняк европеец преди 4 години
Безаналогово приземяване. А какво стана с радиационния фон, съобщават ли нещо ***?
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"15 мин след излитането" "кацнал на километър след пистата".-------------------Допусната е неточност. Пътувал в самолета свидетел на аварията казва, че буквално 5 секунди след излитането инцидентът е бил на лице - самолетът е започнал да се тресе и е започнало да мирише на изгоряло.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, това е дело само на американски шпиони, някаква диверсия.
18
7
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Смели са пилотите... И те са в самолета.. Ако не се справят... И те са "пътници"Те толкова са смели
17
6
 
22
 
! Отговори
Гешо преди 4 години
Руски самолет кацна в царевицата без жертви - за мен това е новината не виждам нищо лошо в това , напротив тези пилоти са герои . Но тази новина не ме кара да харесвам правителството им .
16
11
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Грипените могат да кацат в нива с "Зелени пъпеши" подбран сорт от Дондуков 2 и Позитано 20. Каца при това със спуснати кошесници.
15
2
 
15
 
! Отговори
Свирчо преди 4 години
До редакторския екип:Хора: "15 мин след излитането" "кацнал на километър след пистата". Вие някога жиздалили сте с каква скорост самолет излита от писта? Дори човек ходейки за 15 мин изминава повече от километър.
14
5
 
15
 
! Отговори
Аеропланов преди 4 години
Това са най-големите пилоти, Руснаците и Българите, с тях винаги пътувам.
13
20
 
7
 
! Отговори
14, същото е преди 4 години
Това е същината, за която вие толкова старателно си затваряте очите. Путин ви се привижда като нов "царь-батюшка", спасяващ света, но представите ви имат толкова общо с реалността, колкото митът за "дядо Иван" преди век и половина е имал нещо общо със замислите на реалния цар Александър III. Отговорете си на въпроса "Къде са парите, именията и децата на руския т.нар. елит? В Русия ли са или в гнилия толерастко-либерастки Запад?" И всякакви спорове приключват.