Захарова: България се занимава с пренаписване на история!

Това е опасна тенденция, настоява говорителката на руското МВнР
Обновена: 6 сеп 2019 14:33 | 6 сеп 2019 14:00,
845
Захарова: България се занимава с пренаписване на история!
Снимка: архив Reuters

България се занимава с пренаписване на историята, говорейки за донесените от Червената армия т.нар. репресии, това е опасна тенденция, заяви в интервю за ТАСС говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Интервюто е дадено във Владивосток, където Захарова се намира на Източния икономически форум, в който участва и руският президент Владимир Путин.

Още по темата

"Ние прекрасно разбираме, че във всяка страна съществуват свои политически преференции и тенденции", - казва тя в интервюто си, цитирано от ТАСС, коментирайки изявлението на българското външно министерство.

"Отчитайки, че това изявление бе направено по официална линия, нашето посолство (в София) реагира. Ние открито се изказахме, че е недопустимо да се изопачава историята", настоя тя.

"Това е абсолютно точен индикатор, че България пренаписва историята, посочи Захарова. Това е опасна тенденция, защото тя е противозаконна."

Във вторник българското МВнР излезе с официално изявление във връзка с провеждането в Руския културно-информационен център в София на изложба, посветена на 75-годишнината от освобождението на Източна Европа от нацизма, припомня ТАСС. В изявлението се казва, че "щиковете на Съветската армия са донесли на народите в Централна и Източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развитие и откъснатост от динамиката на процесите в развитите европейски държави".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


845
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
684
2
 
0
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
Много "акцентуваме" на историята когато ни от-търва!Родители те ми са били големи деца( дванадесет и петнадесет),когато Трети Украински фронт влиза в България.Дядо ми е имал чефлик в покрайните на окръжен провинциален град.Много съм слушал за "освободителите".Много от разказите са верни,но много също е преекспонирано!Зулуми не е имло както някои ни разказват,по простата причина:"Червните околожки"-комендатските патрули с офицери от НКВД за мародерство са РАЗТРЕЛВАЛИ на място! Но,кокошкарски да
683
7
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
До Анонимен А Япония с каква територия е,а слага Русия в малкото си джобче?
682
2
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
До ****Другарят Върбан Ангелов пише в мемоарите си:В края на 1940 и началото на 1941 г. по нареждане на ЦК се разпространяваха хвърчащи листове, с които се подканяше българското правителство да подпише Тристранния пакт да влезе в антикомунистическата ос, като се добавяше, че и СССР ще влезне в него." https://bghistory.info/wp-content/uploads/2019/01/28058588_1743571082373451_1202989502512080032_n_thumb.jpg
681
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ****С глупави хора е безнадеждно да се спори.Вие от София ли сте?Помните ли нахлуването на червеноармейските клошари?На мен баба ми е разказвала.Смешните театри на комунистите особено неуките комунисти за които Сталин е свръхчовек и българите как с хляб и сол и на колене посрещнали мърлявите талибански орди от бивши затворници,изнасилвачи,крадци и убийци с петолъчки на калпаците масово награбили кой каквото е могъл да открадне ги разказвай на някой друг.България не е нападала никого.
680
8
 
7
 
! Отговори
до русофилите преди 4 години
Гадни продажници!
679
10
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Фюрера върна на България Южна Добруджа без пушка ***. Тая госпожа що не си завре "освобождението" изотзад.
678
5
 
11
 
! Отговори
**** преди 4 години
Егати простотийте написани по-долу.Първо,не Сталин напада Германия а е обратното.22.06.1941 год.Второ,правителството на цар Борис 3,ни вкарва във войната като съюзник на Германия(затова са и бомбардировките от американците над София).трето,знамена с пречупен кръст на червения площад е имало ,само на парада на победата хвърляни от руските войници...и така нататък.
677
10
 
4
 
! Отговори
олд мен преди 4 години
На хрен нам нужна Русия-Русия и закони,дявол и тамян.Маша,Маша ужасно нещо е руския сапог(ботуш).
676
2
 
9
 
! Отговори
Перко преди 4 години
До Анонимен 743 : Ей от такива лъжци и демагози страда нашата България ! Люпилня за мръсотии и лъжлива информация предназначена за най малките !
675
7
 
14
 
! Отговори
Пенчо преди 4 години
Малко късно реагира Москва ! Още преди тридесет години един "гениален демократ "изрече подобни глупости и мръсотии и даже се закани да съди Русия за незнам си какво. Той се казва Александър Йорданов ,когото Борисов изпрати да ни представлява в ЕС . Предполагам ,че той е повлиял на калинката от Външното ни министерство , да говори такива врели-некипели.
674
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки се е опитвал да пренапише нашата история , както и руснаци така и сегашните "демократи" да !Но сегашните нашите чупят ***-имало турско присъствие пет века !!!!??? Баш герберин пък се изцепи че тук са били турски представители... ???!!! Е, какво по вече да се пише.Историята е била такава каквато е, и колкото и някой да се опитва да я променя в една или друга посока няма да успее.Нима нашите деца сега учат истинската ни история да но НЕ вижте кой и как я пише и ще се сетите !!!
673
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-едно време толкова руснаци са дезертирали при германците,че броят им надвишава значително броят на германските войски.На практика тези които не са бягали и дезертирали са били тия с отрядите с картечници на НКВД зад гърба.Хората не са бягали от хубаво.А Хитлер и Сталин са били първи дружки какви паради му е правил Сталин на Червеният площад-със свастиките знамената с пречупеният кръст-руските войници с изпъната нагоре дясна ръка са поздравявали фюрерът..Сега се пишат освободители.
672
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са тотално побъркани хора.Непрекъснато смесват руско-турската война със Втората световна война.През ВСВ България е била по-скоро неутрална просто са използвали моментът да окупират всички държави които не могат да им се противопоставят военно.Плащали сме им 15 години репарации на тия освен това Съветската армия реално ни вкарва във война с Германия от което доста българи губят животът си ,но за сметка на това после не ни признават за съюзници.На това ли да се радваме и да сме благодарни?
671
8
 
1
 
! Отговори
elena преди 4 години
Реални свидетелства за сериозно придобит заемКогато банките или роднините не могат да ви следват, добре е да знаете, че някъде има взаимно. За всеки заем между конкретни изпращайте поща директно до това, което г-н включва името на моята Unicredit, която се среща за 72 часа. Благодарение на него днес успявам да слагам краища и ще съм му благодарен цял живот.Свържете се, ако имате нужда от вашите нужди сериозно и бързо.Ето неговия имейл: (bankcredit***inbox.lv)Гаранцията на вашия заем до 100%
670
1
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ДА ЖИВЕЕ БЬЛГАРИЯ
669
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 737 преди 4 години
Възхищавам се на способността Ви да направите три грешки само в едно кратко изречение.
668
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожо Захариева,бихте ли се уточнили какво точно имате в предвид.
667
13
 
6
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 4 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление в Москва.
666
10
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
В интерес на истината 725 е прав. Ние не сме били окупирани от Германия, напротив освободили сме Македония и Беломорието след което те са включени към България.След тези стъпки България е постигнала идеала си за свобода и просто е топала топката това е с надеждата да ги запазим ... това е :) А ако Русия беше истински приятел СЪРДЕЧЕН, то нямаше да вземе Молдова и да компенсира Румъния със Северна Добруджа, а щеше да остане а нас след Великата им война .... :)
665
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия е много опасно да се самоопределиш като ,,българин''.И ако не си гражданин на Република България,*** жална.