Захарова: България се занимава с пренаписване на история!

Това е опасна тенденция, настоява говорителката на руското МВнР
Обновена: 6 сеп 2019 14:33 | 6 сеп 2019 14:00,
845
Захарова: България се занимава с пренаписване на история!
Снимка: архив Reuters

България се занимава с пренаписване на историята, говорейки за донесените от Червената армия т.нар. репресии, това е опасна тенденция, заяви в интервю за ТАСС говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Интервюто е дадено във Владивосток, където Захарова се намира на Източния икономически форум, в който участва и руският президент Владимир Путин.

Още по темата

"Ние прекрасно разбираме, че във всяка страна съществуват свои политически преференции и тенденции", - казва тя в интервюто си, цитирано от ТАСС, коментирайки изявлението на българското външно министерство.

"Отчитайки, че това изявление бе направено по официална линия, нашето посолство (в София) реагира. Ние открито се изказахме, че е недопустимо да се изопачава историята", настоя тя.

"Това е абсолютно точен индикатор, че България пренаписва историята, посочи Захарова. Това е опасна тенденция, защото тя е противозаконна."

Във вторник българското МВнР излезе с официално изявление във връзка с провеждането в Руския културно-информационен център в София на изложба, посветена на 75-годишнината от освобождението на Източна Европа от нацизма, припомня ТАСС. В изявлението се казва, че "щиковете на Съветската армия са донесли на народите в Централна и Източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развитие и откъснатост от динамиката на процесите в развитите европейски държави".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


845
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
664
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Захарова,малко ли ви е земята в Русия,че тръгнахте да завземате малка и бедна България? Кажете какво искате да ви ,,го'' дадем,и ни оставте на мира завинаги !!! Винаги покрай празникът на Съединението, руските от Кремъл всячески се опитват да омаловажат случилото се.Това беше открит акт на самосъзнание което те и до днес не могат да преглътнат.
663
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската култура е уникална и призната в цял свят, а за нас е още по достъпна заради езика и слявянския дух. Имаме много предпоставки да се обединяваме с Русия, отколкото да си хвърляме обвинения. Пътят на България е с Русия, иначе България няма шанс да оцелее в ЕС и НАТО. А що се отнася до Европа - Бъглария е в Европа и никой не може да я премести от там, освен ако не изчезне сама при евроатлантизма, а Русия е най-голямата държава в Европа, заема повече територия в Европа от целия ЕС.
662
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България винаги ще бъде благодарна на братския руски народ за двойното освобождение. Това, че българите избрахме за управници хора които са слугинаж на САЩ и Брюксел не означава, че искаме да пренаписваме историята, но и Русия остави своите съюзници на произвола 90те години и ги тласна към Запада. Русия скоро разбра, че Западът не е приятел, българите ще страдат още няколко десетилетия и тогава и те ще го проумеят. Да не се обвиняваме сега, а да търсим път за помирение между двата народа.
661
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До sdcМай тебе някой те е освободил от възпитание и култура! И вероятно целия ти род също.
660
7
 
13
 
! Отговори
Захарова е права преди 4 години
Ами права е жената, добре го е казала... Можем само да се червим! Повечето медии в Бг също са купени и безсрамно сеят пропаганда
659
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бълари и руси са братски славянски народи. България преди векове даде духовния импулс на Русия, а Русия освободи България два пъти и България винаги ще бъде благодарна. Най-проспериращите години в историята на България са 45 години когато бяхме с Русия. Бъдещето на България е с Русия. В ЕС и НАТО ако останем след 10 години няма да има държава България.
658
23
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
От векове Русия краде българска история и я подменя истината.Сега прави същото!Та нали българските комунисти започнаха въолъжена борба, въстания и атентати под командата на Москва и с нейни пари.Нима руснаците не започнаха износ на революция по цял свят?Троцкизъм в действие!Как 3-4 хиляди комунисти през 1944г щяха да вземат властта, без руската окупация?Моят дядо е бил партиен член преди 1944-та, но като вижда какво накъде отиват нещата в началото на 1945г напуска терористите. Гордея се с това!
657
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германците избиха 20 милиона руснаци - близо 16% от населението на РусияЕвроатлантизмът изби близо 2 милиона българи - 25% от населението на България. Евроатлантизмът е по лош от фашизма!
656
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Фастерт То пък едно ,,внимание ,,затова ГЕРБавите драпат за Стамбулската конвенция ,щото сте ,,внимателни ,,Пфу!
655
2
 
8
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
......ВЛАДИЧЕСТВО И СЪВМЕСТНО СЪЖИТЕЛСТВО ....БАЙ КЕМАЛ И ЛЕЛЯ МЮНИРЕ -ЯТАЦИ НА АПОСТОЛА ...НЕ ПРЕНАПИСВАНЕ ,А ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИСТОРИЯТА НИ !
654
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много убаво всичките емигрирали българи са в периода 1923 -1932 година в латинска и северна америка от убаво като сегаайде нема нуждая изкарайте кадри какво представлява българското село- 90% селско население та да ви стане ясно за красотата на страната ницарството си беше за царриближените муа станалото за бачкаторите в пловдив в тютюневите фабрики имаше по една чешма да си налеят водаобути с налъми и си мият черните ръце от тютюна като се приберат- за облеклото да не говорим
653
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво бе ами що не отидете пред американското посолство да изближете паметника на американските летци- дето ги сваляше списаревскидето съсипаха софия и затриха няколко десетки хиляди българи ей така изведнъж- чиста работа а това че преди 44 година има лагери отрязаните чавешки глави по мегданите на селата на царствотои 50 хиляди за отрязана глава- със документпък и снимки на едни красавци до отрязаните главии всичките са руснаци тия красавциот кого ли са се учили ислямска държава
652
5
 
7
 
! Отговори
Фастер преди 4 години
На тая и липсва яко българско ,мъжко внимание!Нещо и е недовършена работата!
651
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи освободители сте комунизма създаден от Евреина Сталин същност са банда разбойници в планината които избиват в гръб или партизани!Когато една държава се освобождава тя е свободна няма убийства и преврат изгонване на царското семейство и убйства и терор над селяните като им взимат и последнатахапка хляб в името на червената армия и СССР.Между СССР и Хитлер няма разлика те исповядват една кауза.
650
10
 
13
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Понеже съм роден в "освободена" от СССР България,и си спомням много ясно всичко,искам да попитам "другарката Захарова защо СССР,след като ни "освободи огради цяла България с телени мрежи,а на границите сТурция и Гърция-по два реда,до които не можеше да припариш.Не съм чувал за такива огради по времето на Царство България.
649
2
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БЬЛГАРИЯ
648
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което беше построено за 45 години когато бяхме с Русия днешните евроатлантици не могат да го боядисат.
647
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко което е построенео във България,всяка педя територия която имаме се дължи на царство България,всяка педя изгубена теритовия се дължи на Русия и репресивната и политика
646
8
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
45 години такива като Захарова ни пренаписваха историята, време е сами да си напишем домашното, като захвърлим на *** на историята свастиките от времето на Тошо и "Нерушимата българосъвеЦка дружба" ... можем да започнем със паметниците на Альоша и съвеЦката армия, като транспортираме скрапа им в музея на социалистическото изкуство на връх Бузлуджа, където още броди призракът на комунизЪма, призоваван ежегодно от червените вещери на една вампирясала столетница ... !!
645
13
 
10
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
РУСИЯ СА НАШИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ