Путин: Русия доставя газ в Европа само заради търговски интереси!

Тези проекти не са от политически, а от икономически характер
2 окт 2019 18:00,
65
Путин: Русия доставя газ в Европа само заради търговски интереси!
Снимка: БТА

Русия изпълнява големи инфраструктурни енергийни проекти с европейските си партньори изключително въз основа на икономически интереси, заяви днес руският президент Владимир Путин в Москва на международния форум Руска енергийна седмица, предаде ТАСС.

Продължаваме изпълнението на големи инфраструктурни проекти като газопроводите "Турски поток", "Северен поток".

Морският участък на "Турски поток" е завършен, работи се на суша. "Северен поток-2" също върви по график, вече са изградени над 82 процента от маршрута. Отново ще подчертая, тези проекти се осъществяват заедно с европейски компании и имат изключително търговски характер. Искам още веднъж да изтъкна, няма никакви политически мотиви, каза Путин.

Още по темата

Държавният глава на Русия посочи обаче, че САЩ "грубо се намесват" в европейските действия по "Северен поток-2", допълва Ройтерс.

САЩ винаги са били против нашето енергийно сътрудничество с Европа, коментира Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент отбеляза, че задачата на тези газови проекти е да се диверсифицира маршрутът на газовите доставки, да се премахнат рисковете за транзита и така да се засили енергийната сигурност на Европа.

Затова логиката на нормалните бизнес отношения взима връх над опитите енергетиката за стане заложник на политическите разногласия, каза Путин.

Той добави, че Русия е готова да удължи сегашния газов договор с Украйна за краткосрочен период, ако е необходимо, и да подпише договор с Киев въз основа на европейското законодателство.
Руският държавен глава отбеляза, че в Азия търсенето на въглеводороди нараства по-бързо, отколкото в Европа.

Русия вече е най-големият износител на петрол за Китай. През последните 10 години нашите доставки в страната се увеличиха 4,5 пъти, а на петролните продукти - 2 пъти, каза Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ни занимават с тази незначителна държава?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се яде. Вече го няма Источния блок да ги храни. А и с тази изостанала икономика Русия има нужда от много неща за да съществува.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЙ, СТИГА БЕ! (с гласа на Зуека).
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боби1. В РФ примерно се произвеждат на Ишлеме двигатели за Японската автомобилна индустрияЗа това новите двигатели на японците не са надеждни като преди.Аз се чудех каква е причината, а то пияндурниците ги правели.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПРЯМТака му наредиха големите шефове в Москва
44
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До водка, газ и джепане"нали са комунисти та да се побратимят и да се научат да произвеждат стоки за богатите западни держави, както китайците правят днес."Колега чети бре чети1. В РФ примерно се произвеждат на Ишлеме двигатели за Японската автомобилна индустрия(По-евтина работна ръка, По-евтина Енергия и е на 200км от Япония)2. В РФ за да нямаш мита трябва всичко са произвеждаш там - 100% локализация от а до Я. Каквото не продадат в РФ го изнасят(заобикалят санкции също по този начин)
43
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Крим не е руски"без руски газ се живее по-добре"ЕТО ПОРЕДНИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВРФ доставя в европа ориентировъчно 35-37% от Цялата ползвана газ. ЕС примерно приема някакви санкции и РФ решава да спре Газът. Какво според теб ще се случи? КОЛАПС НА ИКОНОМИКАТА.Всичко свързано с Газ ще "Подскочи" като цена...Следващите месеци Тръмпчо ще ти достави ГАЗ но на цена минимум 125% от РускатаНа всичкото отгоре няма да може да достави достатъчно газ Още един "Скок" се очертава ...
42
14
 
6
 
! Отговори
водка, газ и джепане преди 4 години
същото правеше и Съветската империя, същото прави и наследилата я Руска империя. Същото ще прави и държавата Русия след като народите страдащи под руско иго извоюват свободата си.Руснака от как се е появил в историческите източници се знае като крадлив, подъл и жесток. Такъв е бил, такъв и ще си остане освен ако китайците не го приютят в Китайската империя, нали са комунисти та да се побратимят и да се научат да произвеждат стоки за богатите западни держави, както китайците правят днес. Амин!
41
14
 
7
 
! Отговори
sd преди 4 години
руснаците са из-чадия от ада. ще се удавят в собствените си фе-калии, да се затрият веднъж завинаги че светът да си отд-ъхне от изр-одщините им.
40
4
 
8
 
! Отговори
интернет преди 4 години
Всеки си гледа интереса българите как се разбързаха да са в Европа вдигат ръце и викат УРА,даже и знамена сложиха от радост че са европейци по документи.
39
1
 
5
 
! Отговори
хмм преди 4 години
До Безразличен 37 Правилно си описал САЩ . Ще остане загадка , защо ги наричаш " Русия "
38
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам нито руска пералня, нито руски телевизор, нито *** калашник. Ладата я продадох преди 25 години. Изобщо не ме интересува с какъв лосион за баня се напиват ***- имаме си добра гроздова. Самите руснаци сега не говорят нито за Пушкин, нито за Чайковски, а за своя цар - мегаломан. Не ме занимавайте с тяхното величие.
37
18
 
6
 
! Отговори
Я па тоя преди 4 години
А защо отркадна 1/3 от Грузия и 1/4 от Украйна. Нагъл крадец и лъжец.
36
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове, погледнете картата. Аз не мисля, че мястото на Русия е в Европа. По - скоро е обратното... Европа е износена, пренаситена, изтощена и пренаселена. Русия е млада и недокосната като пеленаче. Ако не я убият сега след 200 години ще са властелини на света...
35
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До панимаеш Що говориш на руски, бе, панимаеш? Като как можеш да крадеш една територия, която по начало си е била твоя? Крим е предаден на Украйна незаконно, защото предаването е одобрено от президиумите на Върховните съвети на РСФСР и СР Украйна, а по закон е трябвало да бъде одобрена от Върховните им съвети. Плюс това има два референдума - 1991 г. и 2014 г, че населението на Крим иска да е в Русия. Абхазия е на абхазците, а не на грузинците, въпреки че имам приятели грузинци, но това е положението. Грузинците се отцепиха от СССР, абхазците се отцепиха от Грузия. Правото е еднакво в двата
34
21
 
13
 
! Отговори
Безразличен преди 4 години
Нито мразя Русия, нито ме интересува. Да стои далеч от Европа, от България, да спре да се меси във вътрешните ни работи, да спре да извършва подривна дейност и да краде територии. За всичко останало, на нас младите Русия ни е БЕЗРАЗЛИЧНА. Панимаеш?
33
6
 
6
 
! Отговори
X преди 4 години
Когато политик казва в изявление, че нещо не е така, то значи, че е точно така.
32
15
 
9
 
! Отговори
пфууу преди 4 години
хвърлям боб дано тая седмица не стане някоя авария в русия. то не остана вече място, където да няма такава- под и над водата, под земята, в небето, вкосмоса...
31
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не се интересувал от Русия, а по цял ден за нея говорите; То това при шорошите си е направо болест
30
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23 Какво друго може да предложи просия - Русия предлага космически кораби,ракети и двигатели, спътници, самолети, вертолети, кораби, ледоразбивачи, локомотиви, трактори, камиони, атомни електроцентрали (да има на какво да си топлиш дъто зимъска, щом сняг забръска)) и какво ли не. То тая работа не е за полуграмотни каскети