Как комунистическата власт в СССР се е борила с религиите?

Агитационните плакати достигали изключително груби висини
11 ное 2019 21:00,
94

Снимка: maximonline

Комунистическата власт в Съветски съюз се е стремила да унищожи всичко, което е било свързано с миналото на страната, това включвало и религиите, които владеели сърцата и умовете на хората от царското време.
Още по темата


Как е могла да се пребори хилядолетната религиозна свързаност на обикновенния човек? С плакати и медии, комунистите били изключително старателни в изработването им, а някои от тях могат да съперничат и надминат прословутите „Шарли Ебдо“, смята изданието Maxim. 

Обръщаме внимание на това, че новата власт не се е борила само и единствено с православието, всяка една религия е била враг на „селския работен човек“, който трябвало да построи новия идеален свят.

Снимките в галерията са от списанието „Безбожник“, издавано от 1922 до 1941 година. Това е бил печатният орган на Централния съвет на Съюза на воинстващите безбожници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
4
 
! Отговори
Допълнение преди 4 години
...та до днешните шороши.
78
1
 
5
 
! Отговори
От един дол дренки преди 4 години
Всички либералисти,гейове и *** са войнстващи безбожници - като ги почнеш от френското Просвещение,кървавата френска революция,младотурската революция,болшевишката революция та до днешните ***.
77
0
 
0
 
! Отговори
Гост до#17 преди 4 години
Не си прав за две седмици 10 килограма бес диета щом са го хванали а теб не значи е имал килца в излишък. Той сигурно им е благодарен не виждам ти защо ревеш
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега КГБ'то е връзката с Бог, Гудяев е ковчежника, а Путин е неговия Настойник !Нали преди една година Путин обеща "Рай" за целокупния руски Гулаг.
75
4
 
10
 
! Отговори
На 99% преди 4 години
Напротив,времето за истината относно Ленин,Троцки,Зиновиев,Каменев и плеядата *** управлявали Русия вече дойде. По първи канал на руската телевизия тръгва документален фирм за Ленин. Като се сравни какво са правили болшевиките до изгонването на Троцки се вижда,че болшевизмът в Русия от тия времена на 99% се покрива в днешната либерастия,шороштия и джендърия.
74
4
 
9
 
! Отговори
Днес по заръка на преди 4 години
Еврейнът *** всички росияни са православни и бият чело пред мумията на Улянов:)
73
12
 
16
 
! Отговори
Гoшy преди 4 години
Ти да видиш как се менят времената само. Едно време всички комунисти бяха атеисти, а сега православни славяни :))) Колко са жалки само, даже не осъзнават как се кланят на едно нефелно Джудже и попиват всяка глупост, която безмозъчната му тиkвa ражда като пропаганда
72
10
 
9
 
! Отговори
666 преди 4 години
Правилно са се борили с религиите. Те са детската болест на човечеството и когато то порастне, няма нужда от религии. Наличието на религии в днешна България и по света показва, че все още човечеството е твърде примитивно.
71
0
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
Не мога да се въздържа от още един коментар.В този сайт рискуваш да те цензурират дори ако изпишеш любимото детско предаване С-Ъ-Н-Ч-О (да не рискувам да го напиша правилно че може и да не излезе!).Не очаквах, че характеристиката на едно божество може да се смята за унизителна и недопустима. Жалка и смешна работа.
70
1
 
8
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 71Само ми се иска да уточня: Понеже завърших с Ленин, не е случайна мумията му в мавзолея на Червения Площад в Москва.Подобно на египетските фараони, смятани за божества, Ленин също е обожествен и балсамиран.Тъй че Ленин е нещо като Исус Христос за християнството, или пророка Мохамед за мюсюлманите. Полубог-***! Затова смятам, че от него започва религията на болшевизма (или комунизма).
69
4
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 71Не социализмът, а комунизмът е религия. Социализмът е политическо течение, което няма за цел построяването на безкласово общество, а само социална справедливост.Безкласовото общество е като "задгробния живот" - нема такова животно!Както и да е, Маркс и Енгелс го дефинират в "Комунистическия манифест".Но те са философи, а не комунисти.Истинската религия се заражда с Ленин и неговия болшевизъм в Русия. Това е истинската религия, болшевизма. В училище учехме Марксизъм-Ленинизъм.
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за българина проблема ие войнстващия джендеризъми сектите дато са плъзналии че на ръководни длъжности са или комунисти като банкянската кратуна или джендерипоставяни от колониалната администрация от краваристанското посолствобързо трийте
67
4
 
9
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
истината е, че религиите са най-опасното нещо създадено от човека...
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като пуснат пропаганден материал и остават само коментарите на сормаст.урбаторитевсичко друго се триесвобода на на волеизявлението на джендерите
65
12
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
В България проблемът е войнстващата русофилия която се навира във всичките дейности на обществото и изкривява историческия процес. Българският народ трява да се самоосъзнае и да поеме по свой път като се отскубне от коварните лапи на Москва.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да се вземе акъл как да се борят с ислямистите и забрадките и прочие ислямски демонстрации днес.
63
7
 
3
 
! Отговори
до човек преди 4 години
Социализма е религия която се стреми към своя идеал комунизма.Другите религии са по-елегантни. Социализма се отличава със своята бруталност. Затова и е най-ненавижданата.
62
5
 
10
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 69Уморих се да повтарям. В България имаше комунизъм. Няма значение как са го наричали.Социализъм в България никога не е имало. Социализъм е имало и още го има в Швеция.Там НАИСТИНА всичко им е безплатно - образование, здравеопазване и т.н.И е на много високо ниво държа да отбележа.В България управляваше Българската Комунистическа Партия.Била е социалистическа преди 1944 г. по времето на Димитър Благоев.Целта беше да построят комунизма. Изучавахме Научен Комунизъм в училище!
61
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за кухарчетата дето гласуват за банкянското комунистическо кратунчекомунизъм никога не е ималов българия беше ясно записано - социалистическо обществолошо или хубаво никой не го е наричал комунизъм а днес всичките храненици на сорос повтарят - комунизъмтака българите станаха македонцикато половин век им промиваха мозъците с лъжии мвесто да ревете срещ окомунизма махнете комуниста от министерски съвет тоава ще повярваме че се борите срещу комуниститеа не сте некадърни пакейчета на св йехо
60
4
 
6
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: Ха-ха (номер 63)Да, така е, вярно е. Също така, Третия Райх напада СССР по същата причина, защото двата диктаторски режима, националсоциализма на Хитлер и болшевизма на Сталин са конкурентни идеологии. Много близки, много си приличат една с друга, и едната трябва да надделее - двете не могат да съжителстват заедно защото си пречат.Германия се стреми към "Лебенсраум" - жизнено пространство за арийската раса.СССР се бори за "Мир во всем мире", световна победа на болшевизма по цял свят!