"Комерсант": Путин с неумолим ултиматум към България

Руският президент разтревожен от странното поведение на България
5 дек 2019 08:33, Елка Василева
377
"Комерсант": Путин с неумолим ултиматум към България
Владимир Путин. Снимка: Reuters

"Комерсант" нарича "неумолим ултиматум", поставен на българските власти, вчерашното изявление на руския президент Владимир Путин за газопровода "Турски поток".

Путин заяви, че България - "очевидно под външен натиск", умишлено бави продължението на "Турски поток" на своя територия. Ако България се откаже от проекта, Русия ще успее да намери други варианти за доставка на газ в Южна Европа, изтъкна руският лидер, цитиран от ТАСС, на обща пресконференция в Сочи след разговор със сръбския си колега Александър Вучич.

Руският президент е разтревожен от странното поведение на България, пише "Московский комсомолец". Путин обвини България, че проваля плановете на "Газпром" да пренасочи от началото на 2020 г. част от газа, транзитиран през Украйна, в новата тръба, предназначена за износ на горивото, уточнява "Ведомости".

Още по темата

Българският премиер Бойко Борисов отговори на Путин, отбелязват изданията в Русия. Борисов разчита България да убеди Русия, че е сигурен транзитьор за руския газ, пише "Правда".

България строи "Балкански поток", който ще стане част от "Турски поток", с максималната възможна скорост, цитира "Лента" изявление на министър-председателя пред телевизия Би Ти Ви.

Според Борисов газопроводът се изгражда със средна скорост пет километра на ден. Той обясни забавеното започване на процеса с провеждането на задължителни процедури, посочва електронният вестник, цитиран от БТА.

Българският премиер изрази надежда до края на идната година газопроводът да заработи и Владимир Путин лично да види строежа догодина, добавят изданията.

По думите на Борисов, щом строежът приключи, България ще стане "единствената бърза и добра алтернатива" за руския газ, посочва "РБК". Според министър-председателя България ще стане газоразпределителен център на Балканите, което вече е съгласувано и с ЕС, и със САЩ, отбелязва "Лента".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
3
 
1
 
! Отговори
Стефан Борисов Пашев преди 4 години
До Курти Всички нормални се сещат.....други се правят на "дръж ми шапката"
281
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КуртиЗнаят, но няма как да ти обяснят, защото си прекалено т-ъ-п, за да разберешНадявам се банът да ти е за дълго. Все пак е нещо от страна на администрацията като грижа за сайта. Има някаква надежда
280
15
 
4
 
! Отговори
тя преди 4 години
Човека само констатира нашите" игрички "под диктат и казва какво следва от това ! Пак загуба , пак бедност !
279
4
 
14
 
! Отговори
бахахха преди 4 години
До продължениеЖалкар май те настъпих повечко, че така подскочи :DТроловете сте бая лесни, ходи питай какво да ми отговориш, посъберете се повечко глави, току-виж измислите нещо.ПОмислете и за следното:Лукойл (руски) е най-печелившата компания в България. Продава гориво на Ц Я Л А Т А държава. И не плаща данък печалба, понеже си изнася маржа на печалбата в Русия. Русия ни продава газ на най-високите цени в цяла Европа. Защо ? Нали уж сме братя славяни ала бала. Що така ни гърбят ?
278
2
 
0
 
! Отговори
майко мила преди 4 години
До тцттцтцттТи наистина не знаеш в каква държава живееш нали ?
277
2
 
0
 
! Отговори
майко мила преди 4 години
До тцттцтцттТи наистина не знаеш в каква държава живееш нали ?
276
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закакво ни е руска газ ние си го маме боб в изобилие.
275
9
 
16
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Правда.... Московски комсомолец... тия Не са мръднали една йота последните 75 години...
274
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много бяха смешни нашите ***, като се изсулиха със шкембетата си и с дисагите си на пустото летище на 100 км. от Вашингтон. Ха-ха-ха-х
273
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Газопроводът се строи със саудитски пари, с руски тръби, по него ще тече руски газ от който в Българишя няма да остава нищо. Транзитните такси ще ги получават 15 години саудитите. Така че не е ясно какво точно ще разпределя хъбът на Борисов.
272
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднъж фисториата се удава случай да най-беш рускаго Царя!
271
7
 
5
 
! Отговори
Митко Павлов преди 4 години
...като Стамболов, Анти, но, защото е Анти Българско или против нашите интереси, а не просто защото така са ни посъветвали. В България 90% от населението е лош матрял, 5% са умни и интелигентни и работят за ползу себе си и роду, а останалите 5% са лакоми продажници, които само се чудят каква нова далавера да извъртят. И като пресечем тези 100% с избягалите в чужбина от немотия или желание за истинско развитие и нормален живот и около 2 МЛН пенсионери.
270
12
 
6
 
! Отговори
Митко Павлов преди 4 години
Русия има лош БВП спрямо много от развитите държави, има много бедни граждани и ограничени права на нейните жители, НО има най голям брой Милиардери в Енергетиката, Има Развита Диверсифицирана Енергийна Програма и При желание ще ни заобиколи под земята или по въздуха през космоса, само и само да трупат и изкарват още пари от най богатия им отрасъл. Българската политика за Анти партньорство е смешна, Винаги купуваме скъпи горива, защото има много Вождове на кранчето. Нямаме политици вече като...
269
9
 
10
 
! Отговори
Туй речи към ко речи преди 4 години
И на 52-ро място в света по покупателна способност на населението спрямо БВП, след Тринидад и Тобаго, хахахаха! Добре ви учат от руското посолство да манипулирате, ама номерата ви минават пред по-простите, демек овцете от вашата кошара! Май няма да има копейки днес, хахахахаха!!!
268
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме ТП скоростно!Не се офлянквайте и не предавайте българските интереси,достатъчноизгодни за България проекти провалихте,чумата да ви тръшне,не проваляйте и последната надежда на България - турски поток !!!!!!!!!
267
11
 
5
 
! Отговори
ко речи преди 4 години
До Ау, че страшно! 291 Русия е на 11-то място по БВП в света
266
15
 
16
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
България е в съюз с най мощното военно и икономическо световно формирование.Милиционера може да дава ултиматуми само на крепостните си селяни.
265
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо заплашва? Би трябвало да знае че агресивното поведение и заплахите са оръжие на слабия. А той определено не се има за такъв. Тогава. .. какво го безпокои? Има си достатъчно други сфери на влияние нека най - после остави България на мира. Нейната политика си е нейна работа както и неговата по отношение на Русия. Толкова е просто. Времената се менят а с тях и хората и държавите и техните политики. Това е положението харесва ли ти или не.
264
13
 
15
 
! Отговори
Ау, че страшно! преди 4 години
Поклон доземи пред Путин! Всеки родолюбив българин трябва да окачи неговия лик в дома си! Той е мечтаният гробокопач на тъмницата на народите - Русия! Територия гигант с икономика джудже и латиноамерикански БВП. 10 лв. = 361 рубли, хахахахаха!
263
15
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
До 288 6,Не сте русофили , копейкаджии и продажни кремълски блюдолизци сте!Ако зависеше само от Русия, вместо като кюрдите, щяхме да сме като чеченците и волжките българи, прекръстени на татари.