Русия гони български дипломат, мярката е реципрочна

Той ще напусне страната в 24-часов срок
Обновена: 5 дек 2019 10:42 | 5 дек 2019 10:36, Елка Василева
101
Русия гони български дипломат, мярката е реципрочна
Снимка: архив, Reuters

Посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин беше извикан днес в Министерството на външните работи в Москва, където му бе връчена нота. Това съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство.

Още по темата

С нотата, позовавайки се на принципа на реципрочността, Министерството на външните работи на Руската федерация обявява за персона нон грата български дипломат от посолството ни в Москва.

Българският дипломат е с ранг, равностоен на ранга на руския дипломат в София, който бе обявен за персона нон грата в края на октомври 2019 г.

Българският дипломат ще напусне Руската федерация в указания в нотата 24-часов срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: Русияперсона нон грата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
16
 
17
 
! Отговори
КУрнелий преди 4 години
до всички русо-гъзо-близциКато видя ,че една рубла е еквивалентна на 100$ и милиони "кравари" с години се молят и чакат за руски визи с молба да се преселят в руския рай- сигурен съм,светът ще каже" Велики сте!!!"Може и да стане....ама нада ли?
51
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една анкета в Русия голям процент от децата казали че искат да станат шпиони, пардон, разузнавачи!
50
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На зла круша зъл прът. Отдавна България се мъчи всячески да разруши всички отношения с Русия
49
5
 
22
 
! Отговори
българин преди 4 години
Каквото повикало такова се обадило! Ще пратят следващият лакей на властта в София и това е!
48
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не мога да разбера, как българи се радват, че Русия била изгонила българин. И още повече при условие, че българинът не е направил нищо лошо. А преди това изгоненият от България руснак, oчевидно има за какво да го изгонят. Тук викате "българите са русофоби" и не знам си какви още глупости. Абе алооооууу, в цяла Европа ги гонят руснаците, ние даже закъсняхме. На други места гонят по 2-3-4 човека, тук сме изгонили 1 само. Не викате, че другите са русофоби, а за нас го казвате.
47
5
 
17
 
! Отговори
КАКВИ ШПИОНИ преди 4 години
те във външно не им стига акъла за това. Като гледам вечно подсмихващата се кифла Захариева, дето оправи първо Правосъдието сега и Дипломацията, ако ще цяло Външно да уволнят ефекта ще е по-добър, отколкото да плащат с български пари на американски агенти у нас
46
8
 
13
 
! Отговори
НОВИЧОКЪТ преди 4 години
изобретен в английска лаборатория направо е изял мозъците на англосаксите. А ТИКВАТА, той няма какво да му пострада
45
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха..хаа... Крайно време бе Русия да реагира на русофобията. Браво. А и *** си пати от русофобията. Ето едни реактори за 2 милиарда ръждясват.
44
15
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
България гони рушки шпиони маскирани като дипломати и не е единствената която го прави ... Дори и в братската на раССия Сърбия натириха един, а реципрочните мерки на путинова раССия само засилват изолацията и ... Затова Матушката на нашенските *** ще си остане изолирана от Цивилизования свят със санкции, контрасанкции и противоракетни щитове ... !!!
43
14
 
14
 
! Отговори
Нафарфорий преди 4 години
Бавно,но сигурно Чебурашка бетонира изолацията на Русия от нормалния свят.Русия може да бъде наистина велика старана,но никога няма да стане такава с тоя манталитет .....материала е кофти......
42
21
 
17
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
Миризливите ботуши са се разпрострели по целия свят със своите шпиони ! Те само това си и могат ! Московските пияндурници мислят само за война , шпионаж , водка и дивотии. Какво да ги правиш - особености на руския тапигьозлък !
41
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
незабавно спиране на газопровода!
40
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пълна изненада, никога не съм чул за подобно нещо, минаха границата просто мръсни руснаци
39
22
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Омразата на кремълската хунта към България е безгранична !Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни.
38
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, *** и в Африка си е ***.
37
9
 
16
 
! Отговори
АГЕНТИТЕ НА ЦРУ преди 4 години
в българското правителство кога ще разследваш бе ЦАЦАРОВ
36
14
 
14
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Видяхте ли защо България трябваше да бъде солидарна с Великобритания и страните от ЕС изгонили руски дипломати по случая Скрипал?"Случая СкрипалСлучая Новичок1. Нервно паралитично Отровно вещество което не уби Скрипал??2. Същото вещество след месеци уби Английски клошари като се предполага че е от една и съща партида???3. Забранен е достъпа на Руски Дипломати до Руски граждани4. Забранено е Обвинената руска страна да изследва веществени доказателства5. Вещ Док са УНИЩОЖАВАНИ
35
18
 
11
 
! Отговори
ПРОСТ преди 4 години
по-***, най-*** - Бойко Борисофф
34
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Русия е несигурна 36Хо-хо-хо-хо-хо...........АМИ КОЙ ГИ СПРЯ БЕ??? Русия била несигурна........а краварските сенатори че и боко са "самата сигурност и сериозност"! Абе, ти още ли вярваш на приказки от 1001 нощ?
33
9
 
13
 
! Отговори
ТИКВАТА Е ГАДИНА преди 4 години
която яде БЪЛГАРСКАТА ГРАДИНА