Русия възмутена: САЩ ще поискат и да спрем да дишаме

Влязоха в сила санкциите срещу "Северен поток-2" и "Турски поток
21 дек 2019 13:17,
273
Русия възмутена: САЩ ще поискат и да спрем да дишаме
Снимка: архив Reuters

САЩ забраняват на ред страни да развиват реалния сектор от икономиката и скоро може би ще поискат от тях "да спрат да дишат".

Така говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира влизането в сила на санкциите срещу проектите за газопроводи "Северен поток-2" и "Турски поток", предадоха ТАСС и БТА.

"Една държава с държавен дълг от 22 трилиона долара забранява на кредитоспособни страни да развиват реалния сектор от своята икономика", написа днес Захарова във Facebook.

"Американската идеология за живот назаем не издържа световната конкуренция и финансовото министерство на САЩ редовно го потвърждава, издавайки нова "заповед за икономически арест."

"Скоро ще настоят незабавно да спрем да дишаме. И мнозина дори ще изпълнят" това искане, добави тя.

Сенатът на САЩ одобри във вторник бюджета за отбрана за 2020 финансова година, приет на 11 декември от Камарата на представителите.

Документът задължава администрацията да наложи санкции във връзка с руските газопроводи "Северен поток-2" и "Турски поток". Според текста двата газопровода ще направят Европа зависима от руския газ и ще застрашат националната сигурност на САЩ. В петък законът бе подписан от президента Тръмп и влезе в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 215:"260$ руски газ спрямо 160$ американски ти излиза евтино ли ве каскет омачкан?" -- откъде измисли тези цени бе, лесбораст мазен?
208
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 години
А Русия много вярва на ЕС - ха, ха , ха !
207
6
 
3
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 4 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
206
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Американска логикаако купувам руски газ което ми е по удобно за доставка и по евтино е зависимост от русия.260$ руски газ спрямо 160$ американски ти излиза евтино ли ве каскет омачкан?
205
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиГазпром има кораби(2бр) които могат да го довършат но не със ефективността на отказалата се компания(5км срещу 1км на ден и то само при добро време)явно тръбите са тежки за бурлаците на Волга :)))
204
0
 
2
 
! Отговори
долно племе преди 4 години
Семейство Клинтън ги носеше на ръце, но те са неблагодарници.
203
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Авторитетът на Путин рухна дори и пред най-запалените русофили след като за 24 часа американците спряха строежите на живота му СП2 и Турски поток."Ано Умни! Турски поток не е спрян - Морската част е построена, Остават някакви тестове и на 8 януари ще го откриват официално.Северен поток 2 е ЗАБАВЕН, Газпром има кораби(2бр) които могат да го довършат но не със ефективността на отказалата се компания(5км срещу 1км на ден и то само при добро време)
202
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авторитетът на Путин рухна дори и пред най-запалените русофили след като за 24 часа американците спряха строежите на живота му СП2 и Турски поток. Сега е ред на Путин да покаже ядрения си потенциал поради простата причина че не може да даде никакъв друг отговор на американските санкции. Що за ядрен потенциал има Русия е много добре известно на САЩ и отдавна знаят какво да правят с него по време на криза, но за пред руснаците и хората все още влюбени в Русия без да знаят защо Путин няма друг ход.
201
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожо Захариева, засега можете да дишате, но трябва психически да сте подготвени да живеете без да дишате ако САЩ пожелаят това.
200
4
 
7
 
! Отговори
Фантомас преди 4 години
Боярьiшник му е майката!
199
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 209Те ако можеха, да са го фалирали вече, щяха да са първа сила.
198
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пияница мистик. Да бе, ще ти се ! Не са рекли китайците - не са фалирали краварника !
197
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 201Много правилно! Русия пропиля шанса си да работи с ЕС, сега и останаха турците и китайците. Нито едните са стока, нито другите. С такива партньори бъдеще няма.
196
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като имаш икономика, можеш да си позволиш дългове. Като нямаш, освен да тролиш и да мляскаш на празна уста, друго няма какво. Русия е в демографска криза, а на пенсионерите там с техните мини пенсиики май само дишане им е останало. Та не знам за какво се оплакват - те сами си спират дишането без някой да ги натиска.
195
4
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Интересно като се говори за тези трилиони дълг защо доста от паричните средства на много държави в световен мащаб са в долари?
194
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СССР МЕ ТРОВИ С УРАН
193
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да пази и закриля Русия, руския народ, България, Гърция и всички европейски страни! САЩ е изкуствено създадена страна, а Русия има древна и стара история. Русия има бъдеще! Дано и България да има бъдеще, въпреки ЕС, Турция ( изкуствено създадена мюсюлманска страна и окупатор на Византийски земи) НАТО, САЩ, ци.га.но, арабо и туркофилите и продажниците и безродниците от ул. Козяк!
192
9
 
23
 
! Отговори
se преди 4 години
Благоденствието на запада се дължи на страна която е затънала в тресавището от дългове.Именно това е причината тази страна да манипулира запада за да може чрез търговията на техните стоки и услуги да се възстановява постепенно дълговете си.Вица за американските интереси е по цялата планета и в космоса.Но американски интереси означава завладяване на всички природни ресурси на нашата планета.Та те основателите на тази страна са най големите разбойници и затова Русия им е трън в очичките.
191
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ***"Трябва диалог с Русия". Да, но руския олигархо-диктатор, когато Европа му протегна ръка с дългосрочна визия за сътрудничество, избра да води имперска политика и да се опитва да превзема отвътре по-слабите държави от ЕС като нас. Руснаците прецакаха Европа, въпреки че и двете страни щяха да имат трайни ползи от това. Спечелиха Китайците и Американците, а сега руснаците, след като си пропиляха шанса, се рписламчиха към Китай. Това е истината, тъй че няма какво да ревем за американците.
190
8
 
21
 
! Отговори
Тим преди 4 години
САЩ водят политика на световен жандарм. Ако Европа купува тяхния втечнен газ, всичко ще е ОК. Тръмп го каза, закупуването на самолетите от България ще отвори 4000 нови работни места. Та им ги платихме и преди доставката. Защо Европа търпи този диктат? Затова трябва диалог с Русия, за да се получи баланс.