Русия ще търси компромис за "Северен поток-2" заедно с ЕС

Вицепремиерът смята, че икономическият интерес ще проправи пътя
Обновена: 25 дек 2019 20:22 | 25 дек 2019 14:50,
221
Русия ще търси компромис за "Северен поток-2" заедно с ЕС
Снимка: архив Reuters

Русия се надява заедно с Европейския съюз да намери компромис в ситуацията с газопровода "Северен поток-2", след въвеждането на санкциите, заяви вицепремиерът на Русия Дмитрий Козак, пише руското издание “Коммерсантъ“.

"Вероятно натискът ще се увеличи, но възможностите на този натиск не са неограничени, като се вземе предвид ключовите позиции на страните от ЕС, които са заинтересовани да получат енергийна сигурност на необходимото ниво“, заяви той в интервю за телевизионния канал “Русия 24“.

Още по темата
Козак е сигурен, че "икономическия интерес ще проправи пътя", тъй като руският газ е с 30% по-евтин от американския.

"Уверени сме, че в сътрудничейки си с европейските страни, Европейския съюз, ние ще разрешим този проблем и ще намерим компромис. По същия начин, конфликтът в Украйна изглеждаше неразрешим, но той е решен. По същия начин решението и е тук“, каза той, цитиран от "Фокус".

На 21 декември президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа законопроект за бюджета за отбрана на страна за 2020 г., който предвижда санкции срещу газопровода „Северен поток-2“ и „Турски поток“. Руският премиер Дмитрий Медведев инструктира правителството да разработи мерки в отговор на санкциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 4 години
До Анонимен 280,Целта на Турски -Поток е да се заобиколи Украйна , Турски поток ще е завършен като стигне Европа а това скоро няма да стане.
169
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Сделано ДяланоF-22 - влезли в архивите 11 инцидента при 5 от които се е стигнало до катастрофаF-35 - 8 инцидента 4 загубени машини като 3 от тях са вариант с вертикално излитане и кацанеF-16 - 673 инцидента като 190 са завършили със смърт на пилотиMiG-29 - 119 инцидента 38 са завършили със смърт на пилотиSu-57 или по-точно Т-50 - 3 инцидента - помпаж на двигател, пожар и на 24.12.2019 се разби летяща лаборатория тестваща стиковката между УВТ на двигателя и контрола на аеродинамичните пов
168
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Келявите ни спецове говореха, че и турски поток нема да го биде, ама той стана. Тиквун се наложи да бие наколенки пред султана и ***, аман заман да мине една тръбичка и през нас. Дразнят мечока ама дали ще могат да избягат после... Или просто всички ще дадем фира.
167
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо всичко руско е такъв бо,.,***?Дори Китайците се научиха да правят качествени неща ама в раша нестава
166
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли си говорят днес двамата не чак толкова млади влюбени путин и Олгин под завивката
165
20
 
11
 
! Отговори
Сделано Дялано преди 4 години
След скорошните Египетските два паднали миг 29 и вчерашни Су 57 изгорял в тайгата Днес и един Ирански Миг 29 е сдал фара съдбата на пилота е нейзвесна...Абе бе що много падат без аналоговите самольоти
164
5
 
15
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
До БобиИ ватенка,тръбопроводът Дружба е ..нефтопровод изграден с безшевни немски тръби.Тръби ,които в СССР не можеха да произведат.Изградиха го по време на кризите с петрола през 70- те ,блокирането на Суецкия канал,войните в Близкия изток и куп други съпътстващи причини.И не се прави на много отворен и умен защото не си.И ние пиеме уиски и лапаме бонбонки тик-так.Как ли са живели бедните европейци без ..руска газ.Че и да ликвидират СССР.Проста да падладееш.
163
8
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До СмешнициИ да довършим Газът(Метан) може в химичен реактор директно да се ползва за генериране на електроенергия...Това е единия начин, но за промишлени мащаби си трябва Газо-Паро Турбинна централа с голям капацитет.А относно Патоците и дори древния соц Тръбопровод "дружба" който пак с Германски технологии е изграден историята датира от 1970 година - така че да знаели са че Русия ще продава газ. И както изглежда да продава ресурси на Германия винаги под и над масата са им помагали.
162
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиВЕИ става за страни с ОГРАНИЧЕНА индустрия като България--------Искаш да кажеш, че нямаме нужда от АЕЦ?
161
7
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До СмешнициЕдин германски политик още преди над 20 години имаше мечта. Мечтата за ВЕИ. Успя да убеди германското общество да спонсорира/дотира тогава безумно скъпите ВЕИ.И успя.Доста по-късно се случи Фукушима - авария във също толкова водеща индустиално развита страна. Немците се отказаха от АЕЦ поне докато не дойде следващото поколение синтезни централи.Сега в опит да намалят вредното въздействие над екологията се отказват и от въглищата.Остава само ГАЗЪТ.
160
5
 
6
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
До До196Речта ти е накъсана и несвързана.Като се абстрахираме ,че е много неграмотна явно си личи ,че имаш здравословен проблем.Като изключим залповете на Аврора ,които още кънтят в кухата ти кратуна ,явно посещението ти при психиатър е належащо.Нормален човек не може да напише глупостите ,които си сътворил.И между другото ,Аврора никакви залпове не е давал за никави революции.
159
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен 199Умнико, Защо в РФ наблягат толкова много на Атомната енергия? Защото ВЕИ на север просто не бачкат. А Германия е образно казано между нас и руснаците. Имах приятелка която учи 5 години в Германия. За времето колкото пъти да и се обадя все ми казваше Облачно или разкъсана облачност ...За това Фотоволтиците са дотирани и сега.А Ветровите генератори макар и по-рентабилни не стават за основа на индустрията.ВЕИ става за страни с ОГРАНИЧЕНА индустрия като България.
158
2
 
5
 
! Отговори
До атлантиците преди 4 години
Абе тя Меркел ме знам роботи, *** такава работна ръка вкара, че се наложи базари те да са зимни, не коледни и пак не е сигурно да няма ислямски фойерверки, но северен поток ще направи щото иначе след нея ще остави само мигранти, опасен ислям и еднополови бракове и тоалетните с третия пол:))
157
3
 
3
 
! Отговори
До196 преди 4 години
Те Затва не пуска ха Зеленски на среща с Путин, щото при втората ще уговорят и Донбас:))и не забравяйте, че чакаме и аеца, а той без руско участие не може, а с газа през Украйна и срещата, Все едно легитимира ха Крим, затова и веднага след това пуснаха влака през моста до Крим и затвориха керченския проход за 3 дни, така, че всяко нещо с времето си:))
156
5
 
4
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
До БобиРобърт,анонимния който ти отговори преди малко съм аз.Просто забравих да си маркирам името..мурзилко ***.
155
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиВатенка,ако те чуе Меркел ще си скъса старата ..мекица от смях.Значи Германия ще разчита на ..руска газ ,за да може роботите в авто индустрията да работят.В Германия не огрява същото слънце като на планетата Земя и не духа вятър.Живи да ги оплачеш.Сега остава и да влязат в Росийската *** и направо няма да имат проблеми.Хем Россия ще се индустриализира,хем Германия ще получи безплатен газ и ще може да засенчи Слънцето.Добре ,че в Россия няма роботи,само едно тъпо джудже-робот.
154
1
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Брей тука кви мозъци има, на 8 януари ще откриват Ердо и Путин заедно Турски поток, Ердо и с400 си купи от *** въпреки санкциите на САЩ, ако купи и самолети и ще закрие и нато:))),Ердо и Европа му плаща за мигрантите, така като гледам май Европа и САЩ изядоха големия:)))
153
8
 
9
 
! Отговори
боли ме швепса преди 4 години
Турецкия паток остава в Турция.Северния паток остава в Балтийско море да прави мехурчета .Газът потече отново през..Украйна.Кремльовското джудже се наигра .Уж щеше да спира през Украйна ,но гладът е голям .Никаква газ и през България за Сърбия не трябва да минава.
152
7
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До СмешнициСмешникослед Фукушима Германия се отказва ПОЕТАПНО от Ядрената енергия. До 2035 година трябва всички въглищни централи да се спрат. ВЕИ слънчева енергия в Германия не е рентабилна(дотира се), Почти същото важи и за Вятръната енергия която вярно е по-рентабилна.Остават газови централи генериращи електроенергияА ние знаем че индустрията(основно роботите) работи с какво? ЕЛЕКТРИЧЕСТВО - колкото по-евтино електричество толкова по-рентабилна е индустрията.Разбра ли Смехурко?
151
6
 
5
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
До *** МозъкТя индустрията на Франция и Германия я създадоха руснаците..Ако газът създаваше индустрия,то Русия щеше да е най..най...най ...мощната индустриална държава на света.Но уви.Русия е индустриално джудже ,както Путин е морално и ръстово джудже.