Русия затвори границата си с Китай заради коронавируса

170 са вече жертвите на заболяването, заразени са 7711 души
30 яну 2020 14:04, Елка Василева
23
Русия затвори границата си с Китай заради коронавируса
Михаил Мишустин. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Русия Михаил Мишустин подписа заповед за затваряне на границата в руския Далечен изток като мярка за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус. Мишустин съобщи това на днешното правителствено заседание.

Подробности засега не се съобщават. В Далечния изток Русия граничи с Китай, Япония, КНДР и САЩ, припомня РИА Новости.

Още по темата

До момента жертвите на новото заболяване са 170, а заразените са 7711 души. В Русия официално няма регистриран нито един случай.

В края на декември китайските власти съобщиха за избухнала епидемия от пневмония с неизвестен произход в гъстонаселения град Ухан, провинция Хубей. Експертите установиха, че причинител на заболяването е нов тип коронавирус 2019-nCoV.

Освен в Китай случаи на заразяване има в Южна Корея, Япония, САЩ, Тайланд, Канада, Виетнам, Сингапур, Непал, Франция, Австралия, Малайзия, Камбоджа, Германия и още няколко страни.

Вирусът се предава по въздушно-капков път на разстояние от 1-2 метра, както и чрез контакт – чрез докосване на очите със замърсени ръце.

Основните симптоми са суха кашлица, затруднено дишане, вкл. до дихателна недостатъчност, повишена температура, слабост. Понякога заболяването преминава без пневмония, съпроводена само от суха кашлица и невисока температура, но дори със слабо изразени симптоми човек може да зарази друг човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
35
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
Това няма да помогне.Жужето ще бъде отнесено от вируса!
18
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бокича и Ананиев да не дремят,ами да вземат да забранят влизането на Китайци в България докато отмине бурята! Каквито сме бедни и проскубани само една пандемия ни липсва,това ще е равно на катастрофа!
17
0
 
36
 
! Отговори
айде-е-е преди 4 години
А вчера Чeбурaшките се опитваха да ни заблуждават че нямало такова нещо и вирусът бил Американска пропаганда.
16
1
 
39
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Споко товарищи, не го поемайте чак толкоз навътре че шъ Ви боли ... !!!
15
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН"ТОВА СИ Е ОТГЛЕДАНО В ЛАБОРАТОРИЯ"Ти го каза! А къде е тази лаборатория? Във форт Детрик или някъде по Монтанско или Дакотско?И ти ще пукнеш, не бой се! Но в мъки, наказан за злобата ти, ще се гърчиш, виеш и молиш още тук, на този свят! На онзи, направо ще те пратят в 9-ия кръг, сскотинке!
14
4
 
34
 
! Отговори
Мордобой преди 4 години
А, забрави и бояришник! Превежда се като глог! Понял, засранец?Вече за час имаш 8 +-а! Мислиш, че някой ви вярва, заебанец?
13
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Калеко АлекоGOVнийьо, дразниш ме се твоите "***"! Бъди любезен, не използвай повече този несъществуваща дума, да е си изкараш болезнени неприятности! Ще имаме трудно, но запомнящо се запознанство, а как ще ти намеря IP-то, не питай! Понял, *** падла?
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Баба ВунаМишоците-калинки не бягат накъдето им видят очите. Те бягат винаги натам, където предварително и предвидливо са скрили 30-те сребърника.
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4, 4 км. бурен и ледено студен Берингов проток (пролив).
10
13
 
36
 
! Отговори
Баба Вуна преди 4 години
Калеко Алеко каква КАЛИНКА си ми ти. Ти ще си първия мишок дето ще бяга накъдето му видят очите
9
4
 
48
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Това не е вярно, раССия не се страхува от нищо, товарищ путин увери поданиците си, че дори и при ядрен удар те ще отидат направо Рая и няма от какво да се страхуват, така че с какво толкова може да ги впечатли един Коронавирус ... а и *** отдавна са открили универсална ваксина за всякакви подобни вируси - казва се бояришник ... !!!
8
2
 
38
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Винаги е добре да се взимат превантивни мерки. Дано не дойде у нас това чудо щото ще настъпи масов мор.
7
5
 
33
 
! Отговори
Убиват с камери преди 4 години
Ползва с е ново оръжие за убиване на граждани в Китай с облъчване на жертвите по време на лежане..Да се обезопасят болниците от облъчваща техника вкл 3G,4G,5G,6G От камери и екрани..Облъчването на принудени да лежат в болниците е видимо..НОвост са декодиращи камери вкл на лаптопи,телефони полицейски.Снимат декодират и до 24 часа атакуват през 4 G техника жертвите..
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тоя Михаил Мишустин ми мяза на актьора Георги Русев - директорът във филма "Вчера"
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Аха.Голям и малък Диомед.
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Русия и САЩ само на 4км?Не знаех.А през тези 4м има ли право всеки да минава?
3
20
 
36
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СМЪРТНОСТТА СЕ ПОКАЧВА КОЕТО Е МНОГО ДОБРЕ!!!НА 4000 ДУШИ ПОЛОВИНАТА БИЛИ МНОГО ЗЛЕ И ГИ ЧАКАТ ДА ПУКНАТ!!!ВЕРОЯТНО СМЪРТНОСТТА Е ОКОЛО 50% КОЕТО Е ОТЛИЧНА РАБОТА ЗА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИЯ КОРОНА ВИРУС!!!КОРОНА ВИРУСИТЕ СА ИЗВЕСТНИ ОТДАВНА И ПРИЧИНЯВАТ ЛЕКА НАСТИНКА!!! ТОВА СИ Е ОТГЛЕДАНО В ЛАБОРАТОРИЯ И МЪЧЕНО СЪС ВСЯКАКВИ МУТАГЕНИ ОБЛЪЧВАНО ЗА ДА МУТИРА И СТАНЕ ПО ИЗДРЪЖЛИВО!!!-----НЕДОСТАТЪКА Е ,ЧЕ ОЩЕ НЕ Е ПЛЪЗНАЛО ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ !!! 10 МИЛИАРДА АКО ПУКНАТ 5 ЩЕ Е ДОБРЕ ЗА ПЛАНЕТАТА!!!
2
14
 
48
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Много добре, границите на раССия на запад отдавна са ограничени от санкции, контрасанкции и противоракетни щитове, а сега ще бъдат затворени и на изток и югоизток, което ще постави Матушката на нашенските *** под пълна карантина ... Явно товарищ путин, като се поогледнал сутринта в огледалото е установил, че и неговите очи са дръпнати, като на китайците и немедлено е предприел превантивни мерки с/у коронавируса ... !!!
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Далечния изток Русия най-тясно граничи с Китай, КНДР и САЩ (около 4 км.).Територийте на Русия и Япония отстоят на по-голямо разстояние.