Наказателните лагери: Защо руските младежи се озовават там?

Група майки са подели борба срещу своеволията на властите
19 фев 2020 21:11, Боряна Павлова
151

Наталия Конон и синът й Даниел са се запътили към съда, за да окажат морална подкрепа на две момчета,  които са обвинени, че са нанесили ритници на полицаи по време на демонстрация през лятото.

Двамата младежи нееднократно уверяват, че са невинни. Присъдата обаче е ясна - наказателен лагер. Тази присъда ужасява семействата им.

Наталия е твърдо решена да помогне на тези хора, защото синът й е минал през такъв лагер. След един протест в Москва Даниел е пратен в затвора. Той извадил късмет и прекарал само месец в следствения арест.

"Други би трябвало да се чувстват виновни - съдиите, прокурорката, правителството. Вместо това днес страдаме ние - момчетата, които са тук, и родителите им", казва Наталия.

При неразрешените опозиционни протести в Москва през миналото лято властите прибегнаха до брутално потушаване. Руската политика постоянно говори за "революция", предава DW.

"Проблемите не могат да бъдат решавани в социалните мрежи или по площадите. Естествено, човек може да изрази публично мнението си, но това трябва да става в рамките на действащите закони, в противен случай страната ни ще се окаже в много тежка ситуация", смята премиерът Дмитрий Медведев.

Но недоволството е осезаемо.

"Онова, което се случи с нас, може да сполети всекиго. Борейки се за нашите деца, ние се борим за всички хора в Русия", казва Наталия.


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До емигранто

Западните ценности са една клоака, но се възползваш от благата на "западните ценности"., включително напредъка в науката, технологиите и дори свободите, които демокрацията ти е дала. Или пишеш от Венецуела?
110
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Защо се заанимавате с Русия, а не със САЩ ? Там не бият ли,но преди това стрелят! А в България "галят" с палките и "почистват" очи и ноздри с газ?? "Днес", да не си русофобска и заплатена от...???
109
3
 
11
 
! Отговори
Съвет преди 1 месец
Да отидат в щатите да ритат полицаи да видят какво ще им се случи. Може и да не са между живите. А DW да не плаче на чужди гробища.
108
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там са ,защото са хулигани. И в Англия е същото, даже може малко да ги позатворят. В САЩ също имат подобен вид кампуси.Само в БГ продължават да хулиганстват необезпокоявано,като най-виж израз на демокрация
107
0
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
До АБЕ АДИ БЕ 96 Айдеее, този с децата пак се появи.Децата пеят" Зайченцето бяло , щял ден си играло..". и не се занимават с политика.Егати железния довод.
106
0
 
7
 
! Отговори
Хахах преди 1 месец
Медведев не им е премиер,кога е писана тази статия!?
105
12
 
4
 
! Отговори
Ю кортес преди 1 месец
Така ги привикват към подчинение и покорство и за всяване на страх в другите
104
2
 
6
 
! Отговори
емигранто преди 1 месец
Товарищ 108 я понял, но ти си по Достоевски откровено казано.....
Сега байно Трольо да те светна, че първо живея в момента в Южна Америка, но съм живял и много на изток и много на запад, а сега съм доста на юг, накратко свободата ми дава и правото и възможността да пътувам и живея където искам и да правя трезва преценка за ситуацията и нещата, а не да се водя по масмедиите облъчен и "образован" от малкия екран ')
От 10 години не се бях прибирал в БълГЕЙрия, а скотостта е обзела овцете
103
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото в русия нищо друго освен леки жени полит пропаганда и алкашизъм друго не е разрешено да има ...Сакън да не би да застрашат коронованото рятко гo,внo което седи в кремъл и далеч нямам предвит само настояштото
102
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за да разберат от рано че са родени в ( зандана на народите )
Където сталин е бог а гладомора ватенката и гулаг политическа норма
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следкато обществото смята че децата нямат право да гласуват, защото не са квалифицирани да имат политическо мнение... не е ли редно родители които позволяват на децата си да ходят по политически протести също да бъдат санкционирани?
100
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"всичкото е една демагогия, една огромна лъжа и всичките западни ценности са една клоака!"Много те моля....иди и остани завинаги в клоаката наречена блатная и не ни споменавай за себе си повече......понял?
99
7
 
17
 
! Отговори
емигранто преди 1 месец
Надявам се реалността да върне DW/dnesBG и да почнат да пишат/списват качествена журналистика, а не тоалетни обяви!
В България имаше ТВУ и много родни политици са кадрували там, но когато ги имаше имаше и ред и законност!
Да аз напуснах БълГЕЙрия, но пък имах и имам щастието да съм обиколил много и "демократичен" свят и всичкото е една демагогия, една огромна лъжа и всичките западни ценности са една клоака!
98
7
 
5
 
! Отговори
прогрес преди 1 месец
Демокрацията навлиза на времето в България те прибираха само ако си обут в дънки-американски панталон.
97
6
 
3
 
! Отговори
.!. преди 1 месец
Еее най-накрая руснаците ше си спомнят Сталин Ленин и ГУЛАГ! БРАВОС ТАВАРИЩИ! За великая советская власт! За родину за Сталину! Ха така! Требеше ви малко време да си припомнбите добрите стари практики, но от сега нататък ше ви върви като по вода! Е то в сибир може и като по лед де, ма то с това глобалното затопляне след 50-100г и вода ше ви текне! За Сталину!!!!!
96
0
 
8
 
! Отговори
Да си припомним преди 1 месец
Статия в ДНЕС, само преди 4 дни
Германски младежи държавни като роби. https://dnes.bg/balkani/2020/02/15/v-rumyniia-germanski-tineidyjri-dyrjani-kato-robi.439125
95
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно не сте видели как на запад потушават неразрешените протести.
94
1
 
24
 
! Отговори
рускиня преди 1 месец
Протест трябва да бъде съгласуван с власти - така е в САЩ, така е във Франция и други западни държави. А потушаване на безредици на такива протести западна полиция не се свени да използва оръжие. Да припомним "Окупирай Уолстрит" - 500 арестувани и голямо число ранени. Да припомним Жълти жилетки - една жена получава гумен куршум и умира. Но тогава DW не квичи за погазване на правата
Така че тази Наташа просто да обясни на сина си закони и правилата.
93
0
 
1
 
! Отговори
До VLADY преди 1 месец
Ей,ама лъжеш като стар българин,опс,ром!)
92
1
 
16
 
! Отговори
Q преди 1 месец
Опс,ако има доказателство ,че тези ритали полицай,то ако ще и сам американският посланик да протестира-ще бъдат осъдени тези двамата ... .Руснаците пипат здраво,щото помнят какво беше преди години на Болоотния -каква анархия бе из центъра на Москва -кокло народ пострада -ей тъй,защото не са се харесали на "протестиращите".DW показва тази страна за която им се плаща ,но другата страна не показват .